Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bafra'da 100 yıldır hasreti çekilen köprünün açılışı yapıldı

        Samsun'un Bafra ilçesinde 100 yıllık köprü özlemini Büyükşehir Belediyesi sona erdirdi. Kızılırmak'ın karşı yakasında bulunan 25 mahalleyi birbirine bağlayan ve 7.5 milyon liraya mal olan Türbe-Kalaycılı Köprüsü'nün açılışı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşti.

        Samsun'un Bafra ilçesi Kızılırmak Nehri üzerinde yer alan 260 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki 10 ayaklı Türbe-Kalaycılı Köprüsü hizmete açıldı. Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti eski Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in açılış konuşmasından sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "30 Mart seçimlerinden sonra oturduk ilçe ilçe gidip ihmal edilmiş işler nelerdir, tarımdan kazanımı yükseltmeliyiz diye kendimize hedef belirledik ve 260 metre uzunluğundaki köprüyü 12 ayda bitirdik. Kızılırmak'ın iki yakası bir araya geldi, 2017'nin sonuna doğru bir köprü daha yapacağız. 7.5 milyon para harcadık. Bu köprüde ustalığımızı gösterdik ve maliyeti aşağıya düşürdük. Hem ucuza mal ettik hem de kısa sürede bitirdiğimiz için çok mutluyum. Vatandaşımıza tüm hizmetlerimiz feda olsun. Bu köprü aynı zamanda ulaşım giderlerini azaltacak. Bafralı çiftçimize ve hemşehrilerimize bayram hediyemiz hayırlı uğurlu olsun. İşçisinden mühendisine burada emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        Köprünün yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Çiğdem Karaaslan ise, "Bu güzel yatırıma aslında Baframız için değil Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs gibi bu bölge için çok önem arz eden bu yatırıma katkı veren herkesi canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

        Diğer milletvekillerinin ardından söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Burada önemli olan birliğin ve berberliğin olması. 15 Temmuz gecesi özellikle FETÖ'cü terör örgütünün başını çektiği darbe girişiminde milletimizin tüm farklılıkları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Sayın Başbakanımızın daveti ile hemen refleks gösterip sokağa inerek, meydanlara çıkarak, havaalanlarına giderek, bu darbeci teröristlere karşı duruşu ile tüm dünyaya bir demokrasi ve hukuk dersi vermiştir. İnsan hakları dersi vermiştir. Fakat ne acıdır ki özellikle batılı dostlarımızda uzun süre 'tamam bir şeyler oldu Türkiye'de ama şunlara dikkat etseniz, darbe girişiminde bulunduğunu söylediğiniz kişiler ne durumda, önce seçilmiş hükümetin üyeleri, seçilmiş hükümetin Başbakanı, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanının sağlığı, sıhhati ne durumda, milletin sağlığı ne durumda' onu sor önce. 251 şehit verdi bu ülke o gece. Meclisimiz teröristler tarafından bombalandı. Siz hala neyin hesabını sormaya çalışıyorsunuz? Ama biz neyin peşinde olduğunuzu biliyoruz. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Bu ülkenin milletini birbirine kırdıramayacaksınız. Bu olaylardan sonra ülkemizi ziyaret eden yabancı misafirlerimiz oldu.

        Meclis'e gidenler, Başbakanımızı ziyaret edenler, Cumhurbaşkanımızı ziyaret edenler, bizleri ziyaret edenler. Meclisimizdeki manzarayı, oradaki durumu görünce hepsi şoke oldu. Hepsinin ağzından ülkelerine dönünce istisnasız şu kelimeler çıktı, 'Türkiye'de yaşanan olay çok büyük bir felaketmiş. Ama millet bunu engellemiş. Cumhurbaşkanı'nı, seçilmiş hükümetinin yanında durarak tarihinin ve geleceğinin yanında durarak bunu engellemiş. Ama düşünün ki bizim parlamentolar bombalansaydı biz ne yapardık.' İşte bu soruyu soruyorum. Eğer sizlerin parlamentoları bombalansaydı ne yapardınız? Bu sorunun cevabını kendiniz bulursunuz" şeklinde konuştu.

        "TSK İÇİNDEKİ HAİNLERİ AYIKLIYORUZ"

        TSK içerisindeki hainleri ayıklama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Biz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şanlı üniformasını, milletin emaneti olan o şanlı üniformayı giyip onların içine saklanmış olan hainlerin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli, onurlu, bu milletin öz evladı olan tüm mensuplarını ayırıyoruz. Bunun içerisinde hainler olduğunu biliyoruz, o hainleri de şimdi ayıklıyoruz. Ayıklamaya da devam edeceğiz. Başbakanımız ne dedi; 'İnce bir çalışmayla yapacağız.' Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulu toplantısında tekrar bunun altını çizerek dile getirdiler. İnce eleyip sık dokuyacağız. Hep beraber biz mücadelenin içerisindeyiz. Bu konuda müsemmamız olmayacak. Adil olacağız, ama müsemma göstermeyeceğiz. Kim bunlarla işbirliği yaptıysa, kim bunların yanında yer aldıysa gereken cezayı hukuk çerçevesinde alacaktır. Herhangi bir yanlışlık olmaması için en ince ayrıntıya kadar inceleme yapılacaktır. Doğru bilgiler ışığında ilişkileri olmayanların da hakkı yenmeyecektir. Bu terazi iyi kurulacaktır. Çünkü biz adil olmak için buradayız. Adaletle hükmetmek için milli idareden aldığımız sorumluğumuzu yerine getirmek üzere buradayız" ifadelerini kullandı.

        "KÖPRÜYE SEMBOL BİR İSİM BULALIM"

        Yeni açılan köprüye herkesin kabul edebileceği sembol bir isim verilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dört gidiş ve dört geliş olmak üzere yolu bulunan ve ortasında da raylı geçiş sistemi geçen bir köprüdür. Daha öncesinde de İzmit Körfezi'nde yer alan Osmangazi Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirmiştik. Samsun'da Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Bafra Türbe-Kalaycılı Köprüsü'nün açılışındayız. Belediye Başkanımdan buraya sembol bir isim bulmamızı istiyorum. Bu büyük eseri sembol bir isim ile taçlandıralım. Köprüye bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hemfikir oldukları bir isim verilmesi gerektiğini düşünmekteyim" açıklamalarında bulundu.

        "DÜNYA KRİZE GİRERKEN BİZİ TEĞET GEÇTİ"

        Ekonomik krizden Türkiye'nin etkilenmediğinin altını çizen Bakan Kılıç, "Ülkemizdeki ekonomik kalkınmanın ve gelişiminin sembolü olan bu yatırımlar sonuna kadar devam edecektir. Hiç kimse bizi bu yatırımlardan geri koyamayacaktır. İlk finansal kriz çıktığında Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman başbakan olarak 'Kriz Türkiye'yi teğet geçecek' demişlerdi. Hatırlıyor musunuz o günleri, ne demişlerdi? 'Sayın Başbakan herhalde ekonomi hakkındaki çalışmalarda yeterince bilgilendirilmiyor, niye böyle söylüyor? Dünya bu krize girerken bizi nasıl teğet geçecek?' Bu kriz Türkiye'yi teğet geçti. Biz kalkınma ve yatırımlarımız ile 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Biz bunu sizlerle, milletimiz ile beraber yapacağız. Yerel yönetimlerimiz ile beraber gerçekleştireceğiz" dedi.

        "YILLARDIR BEKLENEN YATIRIMI AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

        Yıllardır beklenen yatırımları AK Parti belediyelerinin gerçekleştirdiğini söyleyen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

        "Samsun'da sizlerin yıllardır beklediği bu güzel yatırımı AK Parti belediyeciliği gerçekleştirdi. Sayın Başbakanımızın bir sözü var; yolları böldük ama ülkemizi böldürmeyiz. Gönülleri birleştirdik. Bu çalışmanın üzerine biz devam edeceğiz. Çanakkale Boğazı'nı birleştiren bir yeni köprünün çalışması da başlatıldı. Sayın Başbakanımız bu kararın altını imzaladı. Dolayısıyla o da hayırlı uğurlu olsun. Bizim, Türkiye'de yapmak istediğimiz çalışmalar işte bunlar. Yol, elektrik, köprü. Bunları yapıyoruz. Milletvekillerimize yerel siyasetimizle, ilçelerimizle, yerel yönetimlerimizle farklı siyasi partilerimizin tüm mensuplarıyla oturacağız konuşacağız. Geleceğe yönelik olarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Şunu hep söyledik; doğru bildiğimiz yoldan da kusura bakmayın asla dönmeyeceğiz. Kim ne derse desin, kim bizi neyle itham ederse etsin her soruya, her ithama, her atılan iftiraya da verecek cevabımız var. Ortaya koyduğumuz sabır, edebimizden kaynaklanır. Biz uluslararası anlamda da kimlerin nelere ne sabır gösterdiğini biliriz. Uluslararası kurallar çerçevesinde neler yapılması gerektiğini de biliriz. Bizi hiç bu noktalarda sınamaya gerek yok."

        "DAİŞ TÜRKİYE HATTINDAN ÇIKARTILMIŞTIR"

        Uluslararası siyaset hakkında da görüşlerini dile getiren Bakan Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız, geçen hafta G-20 Zirvesi'ndeydi. Çin'de muhatapları ile bir araya geldi. 15 Temmuz gecesi ile ilgili bilgileri birinci elden verdi. Tüm liderler artık 15 Temmuz'da Türkiye'de neyin yaşanmış olduğunu anlamış görünüyorlar. FETÖ terör örgütünün tüm mensupları ile ilgili yaptığımız çalışmada uluslararası anlamdaki en üst işbirliğini beklemek de milletin ve bu milletin iradesini temsil eden bizlerin hakkıdır. Biz sizlerden teröre karşı bir ve beraber olmanızı bekliyoruz. 1,5 ay önce böyle bir travmadan geçen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için 'Bu travmayı atlatması uzun sürer' diyorlardı. Suriye'de gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekatı tüm dünyaya bunun cevabını en açık şekilde vermiştir. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman askerleri Suriye'de uluslararası haklarımız çerçevesinde DAİŞ, PYD, YPG teröristlerine karşı bütün duruşunu ortaya koymuştur. Koalisyon güçleri ile beraber DAİŞ'in ilerleyişini durdurmuştur ve onları Türkiye'nin hattından çıkarmıştır. Türk ordusunun nelere kadir olduğunu tüm dünya böylece görmüş oldu."

        Bakan Kılıç, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

        "Biz bunu müttefiklerimizle beraber uluslararası kurallar çerçevesinde yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da ülkemizin hiçbir şekilde tehditler altında kalmasına müsaade edilmeyecektir. 3 milyon Suriyeli'yi de misafir eden yine aziz Türk milleti olmuştur. Tüm vatandaşlarımıza bu duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. 7,5 milyon lira maliyetle Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çabaları ile hayata geçirilen Türbe-Kalaycılı Köprüsü'nün hayırlı olmasını diliyorum."

        Konuşmaların ardından köprünün açılışı protokol üyelerince gerçekleştirildi. Bakan Kılıç ve beraberindekiler, 260 metre uzunluğundaki köprüden yürüyerek karşıya geçtiler. Kılıç, ardından başka bir programa katılmak üzere Bafra ilçesinden ayrıldı.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ