Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit olan 3 askerin baba ocaklarına ateş düştü

        Fırat Kalkanı harekatında Suriye'nin Rai bölgesinin güneyinde IŞİD militanlarının roketle saldırdığı tankta şehit olan 3 askerin acısı baba ocaklarına ateş düşürdü. 4 çocuklu ailenin tek oğlu olan Tokat Turhallı Uzman Çavuş Halil Gedik'in (26) ailesi yasa boğuldu. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler "Ailenin en büyük geliri şehit oğullarının göndermiş olduğu maaş" dedi.

        AİLESİNİN TEK ERKEK EVLADIYDI

        5 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan şehit Halil Gedik'in Tokat'ın Turhal ilçesi Varvara Mahallesi'nde yaşayan ailesi acı haberi, oğullarının arkadaşlarından öğrendi. Tek oğullarını evladını kaybeden 4 çocuk sahibi Nihat-Melahat Gedik çifti gözyaşı döktü.

        Halil Gedik
        Halil Gedik

        İşçi emeklisi olan aynı zamanda inşaatlarda çalışan baba Nihat Gedik'i ve ailesini yakınları teselli etmeye çalıştı. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, ilçede geçtiğimiz hafta Hakkari Çukurca'da şehit düşen uzman onbaşı Enes Pelit'in son yolculuğuna uğurlandığını hatırlatarak, "Henüz üzerinden bir hafta geçmeden Turhal yeniden bir şehit haberi ile yine acı bir gün yaşıyor. Şehit Halil Gedik'in babası inşaat işçisi. Her zaman olduğu gibi şehitlerimiz fakir aile çocuklarından çıkıyor. Ailenin en büyük geliri şehit oğullarının göndermiş olduğu maaş" dedi.

        "NASİPSE KURBAN'DA GELİRİM" DEDİ, CENAZE HABERİ GELDİ

        Şehit Uzman Er Burak Karakoç'un acı haberi Erzurum'un Pasinler ilçesi Korucuk köyüne (Fethullah Gülen'in köyü) düştü. Şehidin baba ocağına dev Türk bayrağı asıldı. Acılı baba Abdurrahim Karakoç oğlunun şehit olduğu saatlerde kendisinin cuma namazı kıldığını belirterek "Secdede oğlum gözlerimin önüne geldi. 'Baba bir dakika dışarıya gelir misin?' diye beni çağırdı.Dışarıya çıktığımda kimse yoktu" dedi.

        Burak Karakoç
        Burak Karakoç

        Baba Abdurrahim Karakoç, "Oğlum bana ne diyecektin? Ben öleydim, sen ağlayaydın. Canım yanıyor" diyerek ağıt yaktı. Abdurrahim Karakoç, ayrıca son günlerde oğlunu sık sık rüyasında gördüğünü belirterek, "Baba kalk diyerek beni uyandırmaya çalışıyordu" dedi.

        Şehidin 21 yaşındaki kardeşi Bilgehan Karakoç ise "Canım yandı ağabeyim nereye gitti. Ben bu acıya nasıl dayanırım" diye gözyaşı döktü. Şehit Karakoç'un sosyal medya hesabında ailesine "Nasipse Kurban'da gelirim" dediği ölüm haberi üzerine "Sen gelmeden şehadet haberin geldi" yorumları yapıldığı görüldü.

        "ŞEREFSİZCE GİRİŞİMİN NE BİR PARÇASIYIM, NE DE DESTEKÇİSİYİM"

        Şehit Karakoç'un, Facebook'taki hesabından darbe girişimi sonrası "2 senedir içinde bulunduğum şerefli Türk Ordusu'nun bir mensubu olarak yapılmaya çalışılan bu şerefsizce girişimin ne bir parçasıyım, ne de destekçisiyim. Demokrasiden ve milletimin hürriyetinden yana saf tutmuş bir Türk askeri olarak bu memleketin huzurunu bozmaya çalışanları lanetliyorum. Bilinsin ki; şerefli Türk askerinin adını kötülemeye çalışan ve halkına silah doğrultan bu kansız grubun karşısında, milletimin namus, şeref, din ve bayrağı Türk halkıyla beraber güvence altına alınmıştır" paylaşımında bulunduğu belirtildi.

        Karakoç'un şehit haberleri üzerine yaptığı paylaşımlarında ise "Türk milleti terörizmin zehirli, zelil ve zillet emellerine göz yummayacaktır. IŞİD, PKK veya destekçileri Türkiye'yi asla çözemeyeceklerdir. Vatan sağolsun" dediği görüldü.

        GERİDE GÖZÜ YAŞLI EŞİ VE AİLESİ KALDI

        Şehit Tank Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu'nun Ankara Sincan'daki evine ateş düştü. Şehidin annesi Cemile ile babası Halil Türkoğlu'na askeri yetkililer acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından şehit evi Türk bayraklarıyla donatılırken, Sincan Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Şehidin evli olduğu öğrenildi.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ