Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 15 Temmuz şehitlerinin ailelerinin hüzünlü bayramı

        Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde (Boğaziçi Köprüsü) şehit düşen Mustafa Kaymakçı'nın annesi Aysel Kaymakçı, yaptığı açıklamada, 37 yaşında yitirdiği oğlunun evli ve 8 aylık bir bebeğinin olduğunu söyledi.

        Güvenlik görevlisi olan oğlunun kendisine en düşkün çocuğu olduğunu belirten Kaymakçı, "Evi farklı bir ilçede olsa da sürekli benim yanımda olurdu. Her bayram yanıma gelirdi. İlk defa bu bayramda beni ziyaret edemeyecek. Onları beklemeye her zaman alışmıştık. Kapı çaldığında onu düşünüyoruz. İnsanın bu duruma alışması çok zor. Oğlumun şehit olması ise bizim için bir mükafattır." diye konuştu.

        Şehidin kardeşi Emine Kaymakçı Arslan ise ağabeyinin şehit olmadan önce 3 ay öncesine kadar annesiyle yaşadığını ifade ederek, şunları anlattı: "Son bir ayda kendi evine yerleşmişti. Anneme hep yakın olmak istemişti. Bu yüzden mezarı da anneme yakın olması amacıyla Çekmeköy ilçesindedir. Bayramlarda bütün aile olarak annemin evinde toplanırdık. Ağabeyim 'Bayramlarda büyük küçük olmaz' derdi. Ben son bayramda ağabeyimin yanına gidememiştim o benim yanıma gelmişti, bayramlaşmıştık. Hayatında hiç lunaparka gitmezdi ama son yaşadığı bayramda ailesiyle lunaparka gitmek nasip oldu."

        Arslan, bir önceki bayramda yaptıkları mezarlık ziyaretine ilişkin de şunları aktardı: "Geçmiş bayramda bütün aile mezar ziyaretine gittiğimizde ağabeyim dayım ile konuşuyor ve dayım bir mezar yerini göstererek 'Buraya yatmak kime nasip olacak?' diye soruyor. Ağabeyim ise 'Hayırlısı olsun' diyor. O yer ise ağabeyime nasip oldu. Ağabeyim şehit olmadan önce en son eşimle konuşmuş ve eşime 'Artık buradan dönüş yok' demiş. O sırada telefonda insanlara 'çekilmeyin' diye bağırıyormuş." Darbe girişimi sırasında Çengelköy'de şehit olan Gökhan Esen'in kardeşi Erkan Esen de geçen Kurban Bayramı'nda ağabeyiyle kurban kestiklerini ifade ederek, "Bu bayrama ilk defa ağabeyim olmadan gireceğiz. olmadan gireceklerini dile getiren Bundan dolayı hüzünlüyüz." dedi.

        15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde (Boğaziçi Köprüsü) şehit olan Mehmet Yılmaz'ın eşi Ayşegül Yılmaz ise bayramlarda eşiyle memleketi Kastamonu'ya gittiklerini ve bayramı beraber geçirdiklerini belirterek, "Bu sene ise ilk defa eşim olmadan bayramı yaşayacağız. Bayramı nasıl geçireceğiz bilmiyorum." diye konuştu.

        "ALLAH MİLLETİMİZİ BİR KEZ DAHA MUZAFFER KILDI"

        15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nda kolundan yaralanan gazeteci Enes Babacan ise Kurban Bayramı'nı ailesiyle geçireceğini söyledi.

        Önceki bayramlardan farklı olarak bu kez kurban kesiminde ailesine yardımcı olamayacağını ifade eden Babacan, şunları anlattı: "Onun dışında büyüklerimizi ziyaret edip hayır dualarını isteyeceğim. 15 Temmuz’dan sonra ülkemiz için ilk dini bayramımız Kurban Bayramı oldu. Allah o karanlık gecede ülkemizin geleceğine göz koyan hainlere ve münafıklara karşı bize zafer nasip eyledi. Biz Müslümanlar, Allah'a hamdetmek için kurban keseriz. Atamız Hazreti İbrahim'in torunları Hazreti Muhammed'in ümmeti olarak 15 Temmuz gecesi hainlere karşı koymak için Allah'a teslim olarak çıktık meydanlara. Allah milletimizi bir kez daha muzaffer kıldı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin tüm kurumları şehit aileleri ve gazilerin daha iyi bayram geçirmeleri için güzel çalışmalar yaptı. Ülkemizde ve dünyadaki tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun. Şehitlerimize ve gazilerimize dua etmelerini rica ediyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ