Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da işkence cinayetinde 1 kişi daha yakalandı

        Adana'da 10 yıldır kayıp olan kuaförün, kız arkadaşının ağabeyleri ve arkadaşlarınca işkence edilerek öldürülmesiyle ilgili 1 kişi daha gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2006 yılında kaybolan kuaför O. E. (23) bir ay önce Mersin'de bir arazide üzerine beton dökülmüş mezarda bulunmasıyla ilgili soruşturma kapsamında aranan şüpheli Özkan A'nın yerini tespit etti.Ekipler, merkez Seyhan ilçesi Şehit Duran Mahallesi'nde saklandığını belirlediği zanlıyı operasyonla yakaladı.

        Zanlı, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        NELER YAŞANMIŞTI?

        Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 10 yıl önce kaybolan kuaför Oğuzhan Ekinci'nin, kendisi gibi kayıp kız arkadaşı G. Y'nin (27) ağabeyleri ve arkadaşları tarafından 4 gün boyunca işkence edilerek öldürüldüğünü belirlemişti.

        İşkence sırasında fenalaşınca doktora tedavi ettirildiği, ardından da işkence yapılmaya devam edildiği belirlenen genç kuaföre ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları, Mersin'in Silifke ilçesindeki bir arazide üzerine beton dökülmüş mezarda bulunmuştu.

        Polis, G.Y'nin ağabeyi M.Y. ve annesi E.Y'nin de arasında yer aldığı 11 kişiyi gözaltına almış, olaya karıştığı tespit edilen genç kızın diğer ağabeyleri C.Y. ve B.Y'nin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edilmişti.

        Şüphelilerden M.Y. ile arkadaşları M.E, H.Y, K.D, H.K, M.O. ve B.A. 11 Ağustos'ta tutuklanmış, anne E.Y. ile 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ