Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Fırat Kalkanı'nda 27'inci günde son durum!

        Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 27'nci gününde; 75 IŞİD hedefine 289 fırtına mermisi atıldığını belirterek, harekatın başından beri 764 hedefe 3 bin 159 atım yapıldığını bildirdi. TSK'dan yapılan açıklamada, ayrıca toplam kontrol altına alınan alanın yaklaşık 900 kilometrekareye ulaştığı kaydedildi.

        TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 27'nci gününde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Azaz-Rai bölgeleri arasında, muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu'nun güney istikametinde IŞİD'e yönelik taarruzlarına devamla; Rai batısında yer alan Sandarah ve Kadriş meskun mahallinde kontrolü sağladığı bildirildi. Öte yandan saat 18.00 itibariyle harekatın devam ettiği ifade edildi. Rai-Cerablus bölgeleri arasında, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerdeki savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine de devam edildiği belirtilirken, çatışmalar esnasında muhalifler ve destek sağlayan Türk unsurlarında gün içinde harekatı olumsuz etkileyecek bir kayıp ve zayiat meydana gelmediği vurgulandı.

        IŞİD'E AİT 3 HEDEF İMHA EDİLDİ

        Toplam kontrol altına alınan alanın yaklaşık 900 kilometrekareye ulaştığı bildirilen açıklamada, ateş destek vasıtaları tarafından tespit edilen 75 IŞİD hedefine 289 fırtına mermisi atıldığı belirtildi. Harekatın başından beri 764 hedefe 3 bin 159 atım yapıldığı vurgulandı. Öte yandan 18 Eylül tarihinde 20.34-22.09 saatleri arasında Baragitah ve Sandarah bölgelerine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından hava harekatı düzenlendiği bildirilirken, bölgede cephanelik, barınma alanı ve sözde karargah olarak kullanıldığı tespit edilen IŞİD'e ait 3 sabit hedefin ateş altına alınarak imha edildiği açıklandı. Koalisyon güçleri tarafından Sandarah ve Cakka bölgelerinde tespit edilen IŞİD unsurlarına yönelik toplam 3 hava harekatı gerçekleştirildiği ve 1 komuta kontrol merkeziyle 2 EYP'nin imha edildiği kaydedildi.

        Suriye sınır hattında 1 adet Bayraktar ve 1 adet Gözcü İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin gerçekleştirilmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, AFAD ve Kızılay'a ait unsurlarla Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürüldüğü vurgulandı. Açıklamada, ayrıca terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, gerçekleştirilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği ifade edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ