Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (22 Eylül 2016 Perşembe)

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 22 Eylül 2016 Perşembe gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KOSGEB OPERASYONUNDA GÖZALTI SAYISI 39'A ÇIKTI

        FETÖ soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) il müdürlerinin de aralarında bulunduğu gözaltına alınanların sayısı 39'a yükseldi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekiplerinin Ankara merkezli 13 ilde gerçekleştirdiği FETÖ soruşturması kapsamında aralarında KOSGEB il müdürlerinin de bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı.

        KOSGEB merkezi ile il müdürlüklerine yönelik düzenlenen FETÖ soruşturması kapsamında düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 35'ten 39'a yükseldi. İki kişinin de aranmasına devam edildiği belirtildi.

        İHA

        AYDINSÖKE ZİRAAT ODASI BAŞKANI KEMAL KOCABAŞ'A GÖZALTI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı alınan Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş'ın evinde arama yapıldı.

        Ankara'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında ziraat odası başkanlarının katıldığı toplantıda bulunan Kocabaş, ilçeye döndükten sonra teslim oldu.

        AA

        DÜZCE'DE 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında emekli emniyet müdürü Osman T.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında bir dönem Düzce İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve emekli olan Osman T. ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürü Yardımcısı olarak görev yaparken emekliye ayrılan Ercan A. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

        Aynı soruşturmada daha önce gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edilen orman muhafaza memuru İbrahim Özsoy, işçi Göksel Çalık, memur Veysel Temel ve polis memuru Muhammed Karakoç ise tutuklandı.

        DHA

        SİİRT'TE GÖZALTINA ALINAN 37 KİŞİDEN 9'U TUTUKLANDI

        Siirtte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Siirt Üniversitesine yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 37 kişiden 9u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün üniversite yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 37 kişiden 33ü emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan Siirt Üniversitesi Personel Daire Başkanı A.D, Öğrenci İşleri Daire İşleri Başkanı G.İ, Öğretim Görevlisi A.B, A.K, B.A, L.E, H.S, Araştırma Görevlisi O.T. ve M.S.S. tutuklanırken, 24 kişi adli kontrol ve yurt dışı yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltına alınan 4 kişinin ise adli işlemleri sürüyor.

        Soruşturma kapsamında hakkında yakalanma kararı bulunan ve firari olan 3 yardımcı doçent, 2 öğretim görevlisi ve bir araştırma görevlisinin yakalanmasına çalışılıyor. (AA)

        MANİSA'DA TUTUKLU KAMU PERSONELİ SAYISI 326'YA YÜKSELDİ

        Manisa'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan kamu personeli sayısının 326'ya yükseldiği açıklanırken, 57 kamu personelinin ise emniyetteki sorgularının devam ettiği bildirildi.

        Manisa Valiliği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında idari ve adli işlem yapılan kamu personeli sayısını açıkladı. KHK ve HSYK kararlarıyla Manisa'da 1446 kamu personeli memuriyetten ihraç edilirken, 980 kamu personeli de açığa alındı. 326 kamu personelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği Manisa'da 57 memurun da gözaltındaki sorgusunun devam ettiği açıklandı. Mahkemeye çıkarılan 215 kamu personelinin adli kontrol şartıyla, 52'sinin de serbest kaldığı öğrenildi.

        Yapılan açıklamada ayrıca 37 sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği ve açığa alınan 37 kamu personelinin ise görevlerine iade edildiği kaydedilirken 83 kamu personelinin ise idari soruşturmasının devam ettiği bildirildi. (IHA)

        SAMSUN'DA 7 RÜTBELİ ASKER ADLİ KONTOL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

        Samsunda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 7 askeri personel, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında, çoğunluğu bandoda görevli 1 subay ve 6 astsubay, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

        Şüpheliler, savcılıkta verdikleri ifadenin ardından çıkarıldıkları mahkemece yurt dışına çıkma yasağı konularak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında gözaltına alınan Çevik Kuvvet Müdürlüğü ile Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 polis memuru ile lojistik firmasında çalışan bir kişinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. (AA)

        ANADOLU ADLİYESİ'NDE 66 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adliye çalışanlarına yönelik yürüttüğü FETÖ operasyonunda 66 personel gözaltına alındı. Anadolu Adliyesi'ne sabah saatlerinde yapılan operasyonda gözaltına alınan adliye çalışanları Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Örgüt bağlantısı olduğu öne sürülen 118 kişi hakkında gözaltı kararı alınmıştı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        İZMİR MERKEZLİ 4 İLDE OPERASYON

        İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 37 şüpheliden 28'i gözaltına alındı.

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkez ve Ödemiş ilçesi ile Manisa, Antalya ve Nevşehir'de haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere yönelik 51 adrese "Gölbaşı-5" adı verilen operasyon düzenledi.

        Eş zamanlı operasyonda aralarında "örgüt imamları" ile iş adamlarının bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı.

        Zanlıların yakalanması için sürdürülen çalışmalarda 3 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltındakilerin sayısı 28'e yükseldi.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları, örgütsel dokümanlar, kapatılan Bank Asya'ya ait kartlar ve çek koçanları, 6 mermi, bir şarjör, kuru sıkıdan bozma tabanca, av tüfeği ile bu silaha ait fişekler ve Kürtçe İncil bulundu, dijital verilere el konuldu.

        Operasyon kapsamında 9 şüpheli aranıyor. (AA)

        FETÖ ŞÜPHELİSİ EŞİNİN OTOMOBİLİ KAZAYA KARIŞINCA YAKALANDI

        Adana'da MİT tırlarının yaşa dışı durdurulmasına ilişkin dava kapsamında aranan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu ileri sürülen şüphelinin kazaya karışan otomobilini polis merkezinden vekaletnameyle teslim almak isteyen eşi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesinde bir süre önce hasarlı kazaya karışan 01 LM 599 plakalı otomobilin henüz belirlenemeyen sürücüsünün kaçması üzerine diğer otomobilin sürücüsü durumu polise bildirdi.

        Kaza yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemede otomobilin MİT tırlarının yasa dışı durdurulmasına ilişkin dava kapsamında aranan ve FETÖ üyesi olduğu ileri sürülen Mehmet Cevher Koyuncu'ya ait olduğunu tespit etti. İncelemelerin ardından otomobil, polis merkezi amirliğine götürüldü.

        Bir süre sonra aracı vekaletnameyle almaya gelen zanlının eşi Bedriye Koyuncu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Şüphelinin telefonunu inceleyen ekipler, Koyuncu'nun "ByLock" adlı mesajlaşma programını kullandığını tespit etti.

        Kadının hesapları üzerinde yapılan araştırmada FETÖ'nün kapatılan Burç Okullarında öğretmenlik yapan şüpheli Mehmet Cevher Koyuncu'nun, geçmiş dönemlerde eşi üzerinden Bank Asya'ya yaklaşık 500 bin dolar yatırdığı tespit edildi.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen kadın tutuklandı.

        Kaza sırasında aracı şüpheli Mehmet Cevher Koyuncu'nun kullanıp kullanmadığının araştırıldığı öğrenildi. (AA)

        KAPATILAN KOLEJİN KURUCUSU VE MÜDÜRÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan özel okulun, gözaltına alınan kurucusu ile müdürü adliyeye sevk edildi.

        Başiskele'de bulunan özel bir okul geçen ay FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatıldı. Okulun kurucusu S.E. ile okul müdürü Ö.T. gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından S.E. ile Ö.T. bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. (DHA)

        ÇORUM'DA 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden 14'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında belirli aralıklarla işadamları ve esnafın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltın alınan 16 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 14 kişi tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (DHA)

        KAYDENİZLİ'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Denizlinin Honaz ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında örgüte "eleman kazandırdıkları" ve "finansal destek sağladıkları" iddia edilen kişilere yönelik Honaz ilçesinde operasyon başlatıldı.

        Operasyonda, örgütün "ilçe ablası", "para kasası" olarak tanımlanan kişiler ile AK Partinin ilçe başkanı Halit T, bir şirket ve bir dernek yöneticisinin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda dokümana el konuldu.

        Şüpheliler, Honaz İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        KAYSERİ'DE 19 KİŞİ YAKALANDI

        Kayseride Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bazı dernek ve özel eğitim kurumlarının 65 yöneticisi hakkında verilen gözaltı kararı doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda 19 kişi yakalandı.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, GESİAD ve Kimse Yok Mu dernekleri ile Bedi Özel Eğitim Kurumlarının 65 yöneticisi hakkında verilen gözaltı kararı üzerine belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan 19 zanlı, sağlık kontrolü için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

        Operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen 65 şüpheliden 14ünün örgüte yönelik daha önceki soruşturmalarda tutuklandığı, 9unun da yurt dışında firari durumda olduğu belirlendi.

        Adreslerinde bulunamayan diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        FETÖ'DEN TUTUKLU ESKİ VALİ İLE EMNİYET MÜDÜRÜ KOCAELİ'NE NAKLEDİLECEK

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, Adalet Bakanlığı'nın kararıyla Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne nakledilecek.

        15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından yapılan operasyonda Şahabettin Harput, Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar ve İbrahim Saydam gözaltına alınmış, sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Bursa H Tipi Cezaevi'ne konulmuştu. Adalet Bakanlığı'nın kararıyla Şahabettin Harput, Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar ve İbrahim Saydam'ın Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne nakledileceği öğrenildi. (IHA)

        ADIYAMAN'DA 9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin FETÖ operasyonu kapsamında FETÖ'ye yakın sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin içerisinde bulunduğu 9 kişi yaklaşık birkaç gün önce gözaltına alındı. 9 kişi sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sorgulamaları tamamlanan 9 kişi sabahın erken saatlerinde Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek Adıyaman Adliyesine sevk edildi.

        Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (IHA)

        İSMAİL DEMİRİZ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        FETÖ-PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Galatasaraylı eski futbolcu İsmail Demiriz, Kartaltepe Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin bitmesiyle sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        FETÖ -PDY soruşturması kapsamında GS'li eski futbolcu İsmail Demiriz Bakırköy'de gözaltına alındı. Kartaltepe Polis Merkezi'nde yapılan işlemlerinin ardından eski futbolcu İsmail Demiriz sağlık kontrolüne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından eski futbolcu İsmail Demiriz, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. (IHA)

        KOCAELİ'DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaelide, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında TÜBİTAK çalışanlarının da bulunduğu 8 kişiden 7si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 1 akademisyen, 2 öğretmen, 2 doktor ve 3 TÜBİTAK çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kocaeli Adliyesine sevk edilen şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarıldı.

        Mahkeme, TÜBİTAK çalışanları Salih Ç, Fatih A ve Oğulcan G. ile diğer 4 şüphelinin tutuklanmasına, 1 öğretmenin ise adli kontrol şartıyla salıverilmesine karar verdi. (AA)

        BOLU'DA 5 İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Bolu'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis operasyon düzenledi. Ev ve iş yerlerinde arama yapılan 5 iş adamı gözaltına alındı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 iş adamı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, sabah saatlerinde iş adamlarının ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın yaptı. Adreslerde yapılan aramalarda delil niteliğindeki döküman, CD ve belgelere el konuldu. Mobilya fabrikası ve mağazası bulunan 2 kardeşin de aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

        ZONGULDAK'DA 6'SI KADIN 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldakın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 6sı kadın 7 kişi gözaltına alındı.

        Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilçede öğretmenlik yaparken Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilen E.D, E.Ç.D, E.B, E.D, N.S, N.E. ve E.Yyi gözaltına aldı.

        Adreslerinde arama yapılan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ISPARTA'DA "TRABZON BÖLGE SORUMLUSU" İLE "İSTANBUL KOORDİNATÖRÜ" TUTUKLANDI

        Ispartada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan örgütün sözde "Trabzon Bölge Sorumlusu" ile "İstanbul Koordinatörü" tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Isparta merkezli 23 ilde gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu gözaltı işlemleri sürüyor.

        Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı tespit edilen M.Ç. Trabzonda, S.Ş. ise İstanbulda gözaltına alındı.

        Ispartaya getirilen ve örgütün sözde "Trabzon Bölge Sorumlusu" olduğu belirtilen M.Ç. ile "İstanbul Koordinatörü" olduğu tespit edilen S.Ş, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        KÜTAHYA'DA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kütahya'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonları kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kütahya Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerinin çoğunluğunu iş adamlarının oluşturduğu 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan kişiler arasında kentin ünlü iş adamlarının bulunduğu öğrenildi.

        Bu arada, M.D. isimli iş adamının adresinde bulunamadığı belirtildi.

        10 şüpheli sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (IHA)

        ÇANAKKALE'DE 35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında çoğu eğitimci 35 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma çerçevesinde, il merkezi ile bazı ilçelerde daha önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle çoğu eğitimci 35 kişi gözaltına alındı. Çanakkale Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden birine, hastane girişinde "Haine yer yok" diye bağırıp süpürge sopasıyla saldıran bir kişi gözaltına alındı. (AA)

        KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY'DE 5 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Çerkezköy ve Kapaklı'da toplam 5 öğretmen, PKK terör örgütü ile ilişkileri olduğu iddiası ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındı.

        Ülke genelinde başlatılan FETÖ/PDY soruşturması devam ederken, hükümet şimdi de bölücü terör örgütü PKK ile ilgili geniş kapsamlı operasyon başlattı. FETÖ/PDY soruşturmasında olduğu gibi, PKK terör örgütü ile ilişkisi olan ya da PKK sempatizanı olan kamu görevlileri bir bir açığa alınmaya başlandı. Soruşturma kapsamında 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde görev yapmak üzere Diyarbakır'dan Çerkezköy'e atanan İ.A. ve N.A. çifti Milli Eğitim Bakanlığı'ndan İl Milli eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazı ile açığa alındı. Kapaklı'da da iki farklı okulda görev yapan 3 öğretmen aynı şekilde açığa alınırken; açığa alınan öğretmenlerin isimleri öğrenilemedi. Soruşturma devam ediyor. (IHA)

        MANİSA'DA FETÖ'NÜN 'EMNİYET İMAMLARI'NA 16 TUTUKLAMA

        Manisa'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve örgütün kentteki 'emniyet imamları' oldukları ileri sürülen, büyük bölümü öğretmen 16 kişi tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında geçen 3 Eylül'de polis tarafından, Manisa ve ilçelerinde FETÖ/PDY'nin 'emniyet imamı' oldukları ileri sürülen kişilere yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin FETÖ'nün haberleşme programı 'By lock'u da da kullandığı tespit edildi.

        19 gündür Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltında tutulan şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kadir Y.'nin Manisa İl Emniyet imamı; diğer öğretmenler Halil E., Zafer Ç., Selim K., Mashar C., Ramazan U., Mehmet F.Ş., Erdem K., Kerim K., Ferhat U., Himmet Ü., Hasan G., Ercan Ö. ile Kuran kursu hocası Gülnur G., bankacı Ünal Ü., vergi dairesi memuru Nihat A.'nın da, örgütün farklı ilçelerdeki emniyet imamları olduğu belirtildi. 16 şüpheli de tutuklandı. (DHA)

        MALATYA'DA 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da FETÖ/PDY mensuplarına yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

        Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan yazılı açıklamada, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli akademik ve sağlık personelinden oluşan 15 kişi ile 1 askeri personelin gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan 16 kişi sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (IHA)

        DÜZCE'DE FETÖ'DEN 354 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şimdiye kadar 354 kişi tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalar kapsamında bugüne kadar FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu ve finans desteği sağladığı iddiasıyla 478 kişi hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 354'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 7'si savcılık sorgusu ardından, 50'si mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hala 13 kişi gözaltında bulunurken 54 kişi hakkında da yakalama kararı bulunduğu belirtildi. (DHA)

        KONYA'DA 866 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya Valiliğinden yapılan açıklamada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugüne kadar 3 bin 228 kişinin açığa alındığı, 866 kişinin de tutuklandığı belirtildi.

        Konya Valisi Yakup Canbolat, 22 Eylül 2016 tarihi itibariyle FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle yasal işlem yapılan kişi sayısını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili olarak; açığa alınan kişi sayısı toplamı 3 bin 228, tutuklanan kişi sayısı toplamı 866'dır. İlgililer hakkında yasal işlemlere hassasiyetle devam edilmektedir" denildi. (IHA)

        DİYARBAKIR'DA DARBE SORUŞTURMASINDA 562 KİŞİ TUTUKLANDI

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmalarda 1302 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve bunlardan 562'sinin tutuklandığını açıkladı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcısı koordinatörlüğünde, 4 başsavcı vekili ve 12 Cumhuriyet Savcısı'nca yürütüldüğü belirtildi. 'Anayasayı ihlal', 'Hükumete karşı isyan' ve 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçlarından başlatılan soruşturmada 15 Temmuz 2016 gününden itibaren 1302 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

        "562 kişi hakkında tutuklama kararı, 422 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararı, 229 kişi hakkında serbest bırakılma kararı verilmiş olup, 53 kişi hakkında yakalama çalışmaları ile 36 kişi hakkında soruşturma işlemleri devam etmektedir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağlamak suçu kapsamında yürütülmekte olan soruşturmada, terör örgütüne finansman sağladığı tespit edilen 11 şirketin yöneticileri ve ortakları hakkında yapılan çalışma neticesinde 31 şüpheli gözaltına alınmış olup, soruşturma işlemleri devam etmektedir."

        Başsavcılık, PKK/KCK terör örgütü üyeliği suçu kapsamında yürütülen soruşturmada ise Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 23 öğretmenin gözaltına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Başsavcılık açıklamasında, yürütülen soruşturmaların titizlikle, genişletilerek ve çok yönlü devam ettiği kaydedildi. (DHA)

        FIRAT ÜNİVERSİTESİ'NDE 18 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ'da Fırat Üniversitesi'ne yönelik düzenlenen ikinci dalga FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde açığa alınan Fırat Üniversitesi personeline yönelik çalışma yaptı.

        Çalışma kapsamında TEM ekipleri bugün haklarında yakalama kararı çıkarılan 24 şüphelinin evlerine operasyon yaptı. Operasyonda ilk aşamada aralarında profesör ve doçentlerin de olduğu 18 şüpheli gözaltına alınırken, 6'sının arandığı öğrenildi.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        48 öğretim görevlisi ve üyesinin açığa alındığı Fırat Üniversitesi'nde ilk operasyon ise 17 Ağustos tarihinde yapılmış 22 öğretim görevlisi gözaltına alınmıştı.

        Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor. (IHA)

        ADANA MERKEZLİ 4 İLDE OPERASYON

        Adana merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynaklarına yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik soruşturma kapsamında Adana, Afyonkarahisar, Konya ve Manisa'da operasyon düzenlendi.

        Operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 17 şüpheliden 11'i gözaltına aldı.

        Şüphelilerden 6'sının arandığı öğrenildi. (AA)

        ANTALYA'NIN KUMLUCA İLÇESİNDE 4 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Antalya'nın Kumluca ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 öğretmenden 4'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle daha önce gözaltına alınarak serbest bırakılan ve görevlerinden ihraç edilen 10 öğretmen, üç gün önce soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındı.

        Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, bazı elektronik eşyalar ile belgelere el konuldu. Bazı öğretmenlerin telefonlarında, terör örgütü üyelerinin aralarındaki haberleşmede kullandıkları tespit edilen "ByLock" programını kullandıkları belirlendi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla, diğer 3 zanlı ise serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİT'TE 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ve PKK soruşturmasında 6 kişi tutuklandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen TÜBİTAK'ta çalışan S.Ç., O.G. ve F.A. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

        Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2'si kadın 3 kişi de dün adliyeye sevk edildi. Üniversite öğrencisi olan V.K. ve E.D. ile F.G. gece saatlerinde tutuklandı. 6 kişi cezaevine gönderildi. (DHA)

        ADANA'DA 10 İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans sağladığı ileri sürülen 10 iş adamı gözaltına alındı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik şafak vakti operasyon yaptı. Polis terör örgütüne finans sağladığı ileri sürülen Adana'nın ünlü tatlı firması sahibi Veli K. ve eski AK Parti Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Nuri S.'nin de aralarında bulunduğu Abey K. Abdurrahman A., Mehmet Y., Zeynel Abidin A., Ramazan A., Ahmet T., Fatma T. ve Mustafa T. gözaltına alındı.

        Zanlıların evlerinde ve iş yerlerinde arama yapılarak bilgisayarlara bazı dokümanlara el konuldu. Emniyete götürülen zanlılar sorguya alındı. (IHA)

        KARABÜK'TE 1 POLİS MEMURU TUTUKLANDI, İKİ ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDNI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir polis memuru tutuklandı, iki öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin soruşturma doğrultusunda düzenlediği operasyonda gözaltına alınan polis memuru Salim Sefer'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen ve adliyeye sevk edilen Sefer, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Daha önce tutuklandığı ve ardından salıverildiği öğrenilen Sefer'in, şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını kullandığı belirlendi.

        FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan ve "ByLock" uygulamasını kullandığı tespit edilen öğretmenler M.Ö. ve N.E. ise gözaltına alındı. Bu kişilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Karabük'te 20 Eylül'de örgütün sözde Şanlıurfa "il imamı" ve eşi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Ağrı Şubesi çalışanı, bir eğitimci ile 12 öğretmen gözaltına alınmıştı. (AA)

        TURGUTLU İLÇESİNDE GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Turgutlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda ilçede yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında öğretmen ve esnafın da bulunduğu Y.B, M.Ç. ve İ.K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Y.B. ve M.Ç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        TOKAT'TA FETÖ'NÜN TÜRKİYE AVUKATLARI İMAMI VE EŞİ TUTUKLANDI

        Tokat'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye avuatları imamı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Şenel Somuncu ve KPSS şüphelisi olan eşi Fikriye Somuncu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Tokat'ta FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmada, 10 gün önce Ankara Hukuk ve Hayat Derneği'nde görevli olan ve mühendis olmasına karşın Türkiye avukatlarının imamı olduğu öne sürülen Şenel Somuncu ve KPSS şüphelisi olan eşi Fikriye Somuncu polis tarafından gözaltına alındı. Yakalanmamak için saçını ve bıyığını kestirdiği belirlenen Şenel Somuncu ile 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 117 net yaparak öğretmen olan fakat bir süre önce meslekten ihraç edilen eşi Fikriye Somuncu, emniyetteki işlemlerinin ardından gece saatlerinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Somuncu çifti tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN YEĞENİNİN KOCASI YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeninin kocası Mehmet Türk, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yakalandı. Fransa'nın başkenti Paris'e kaçmaya çalışırken yakalanan Mehmet Türk'ün, Adil Öksüz'ün hocası ve örgütün üst düzey sorumlularından olduğu belirtilen Cemal Türk'ün ağabeyi olduğu belirtildi.

        Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan Fetullah Gülen'in yeğeninin kocası Mehmet Türk, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Fransa'nın başkenti Paris'a kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtilen Mehmet Türk, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınan Mehmet Türk, ilçeye getirildi.

        Turgutlu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Türk, hastane çıkışında kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Bütün FETÖ'cülerin Allah belasını versin" diye bağırdı.

        ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY SORUMLULARINDAN CEMAL TÜRK'ÜN AĞABEYİ

        Fetullah Gülen'in yakın dostu olan babası Mustafa Said Türk'ün örgüt televizyonunda Fetullah Gülen'in elinde büyüdüğünü ifade ettiği Mehmet Türk'ün, örgütün Hava Kuvvetleri İmamı olarak bilinen Adil Öksüz'ün hocası olan örgütün üst düzey sorumlularından olduğu belirtilen Cemal Türk'ün ağabeyi olduğu belirtildi. (DHA)

        FETÖ'NÜN "IŞIK EVLERİ"NE YÖNELİK OPERASYONLARDA 3 TUTUKLAMA

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında örgüte ait "ışık evleri"nde kaldıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 17 üniversite öğrencisinden 3ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda FETÖye ait "ışık evleri"nde kaldıkları tespit edilen 17 üniversite öğrencisini gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten savcılara ifade veren şüphelilerden 3ü tutuklama, 14ü ise adli kontrol şartlarının uygulanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı.

        Aralarında örgütte "abi" konumundaki kişilerin de bulunduğu öğrenilen öğrencilerden 3ü tutuklanırken 14ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ