Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik MİT TIR'larının 'Abi'sinin eşi FETÖ'den tutuklandı

        Edinilen bilgiye göre, olay, Çukurova ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 01 LM 599 plakalı otomobil Alparslan Türkeş Bulvarı'nda hasarlı kazaya karıştı. Otomobilin sürücüsü olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine diğer araç sürücüsü polisi aradı.

        Olay yerine gelen polis yaptığı incelemede 01 LM 599 plakalı otomobilin Mehmet Cevher K.'ye ait olduğunu şahsın ise Türkmenler'e yardım götürürken Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elemanları tarafından durdurulan MİT tırları olayının "abi"si olarak aranan şahıs olduğu, ayrıca İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırma ve görevini yaptırmamaya teşebbüs, devletin gizli belgelerini siyasi ve askeri casusluk amaçlı elde etme suçlamalarıyla 4 ayrı aranması olduğu, ayrıca Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından da silahlı terör örgütüne üye olma suçunda arandığı belirlendi. Polis bu tespitlerden sonra otomobili Polis Merkezi Amirliği'ne çekti.

        Bir süre sonra polis merkezine isminin Bedriye K. olduğunu söyleyen ve Mehmet Cevher K.'nin eşi olduğunu ileri süren bir kadın elinde vekaletname ile geldi.

        Ancak polis durumundan şüphelenerek Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Polis merkezine gelen TEM ekipleri kadını sorguya alarak aranan bir kişinin nasıl vekaletname verdiğini sordu. Ayrıca kadının FETÖ'nün iletişim ağı olan "Bylock"u kullanıp kullanmadığı araştırılmaya başlandı. Yapılan araştırmada kadının "Bylock"u kullandığı tespit edildi. Bunun üzerine kadın gözaltına alındı.

        Kadının gözaltında "Bylock"u kocasının telefonunu kurduğunu, buradan görüşmeyi de kocasının yaptığını ileri sürdüğü öğrenildi.

        Polisin yaptığı araştırmada terör örgütünün bankasına da Mehmet Cevher K. tarafından kadının adına yaklaşık 500 bin dolar para yatırıldığı tespit edildi. Ayrıca kadının Işık Dershanelerinde kocasını ise Burç Okullarında öğretmen olarak çalıştığı belirlendi. Zanlı kadın ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ