Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! İstanbul Acıbadem'de metrobüs kazası, metrobüs yoldan çıktı
        4

        Alınan bilgiye göre, Avrupa Yakası'ndan gelen 34 TP 2406 plakalı metrobüs, Acıbadem durağında yoldan çıkıp, karşı yönden gelen 3 araç ile çift katlı otobüsle çarpıştı.

        5

        Metrobüs, çarptığı araçlardan 3'ünü altına aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla, metrobüs kazasındaki zararların İETT tarafından karşılanacağı duyuruldu.

        6

        Metrobüs içerisinde yolcularla şoför arasında yaşanan tartışmanın ardından, bir yolcu şoföre şemsiye ile saldırdı. Saldırgan daha sonra gözaltına alındı.

        7

        Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, araçlarda yaralanan vatandaşları kurtarıldı.

        8

        Saat 11.30 sularında ise kaza yapan araçların hepsi kaldırıldı. Kaza noktası ekipler tarafından temizlenirken, D-100 Acıbadem köprü yönü trafiğe açıldı.

        9

        "TARTIŞMA SESİ GELDİ"
        Kaza sırasında metrobüsün içinde bulunan yolcu Serdar Çengel, "Duraktan çıktıktan 15 saniye sonra kaza gerçekleşti. Tartışmaya biz şahitlik etmedik. Tartışma sesi geldi ama vurdu, vurmadığını görmedik. Zaten vurduktan sonra bu olay olmuş. Her olan bir şey, şoförle bir tartışma oluyor.

        10

        Duraktan çıktık 15 saniye sonra oldu. Biz sadece otobüsün şahlandığını gördük. İki arabaya vurdu, 3 tane aracı da altına aldı, çift katlı otobüse çarptıktan sonra durdu. Süratliydi, duraktan çıktı hızını aldı. Metrobüsün içinde ayakta kalanların hepsi arkaya geldi" dedi.

        11

        "3 TANE ARABAYI ALTINA ALARAK GELDİ, EN SON BİZE ÇARPARAK DURABİLDİ"
        Kaza yapan metrobüsün arkasında bulunan seyir halindeki başka bir metrobüsün yolcusu, "Metrobüsün içerisinde bir arkadaşın şoföre saldırdığını söylediler. Şoförü gördüğümde burnu kanıyordu, tekme atmış galiba, bilmiyorum.

        12

        3-4 tane yaralı kurtardık, her şeyden önemlisi ölü olmadı. Arkadaki metrobüsteydim, birden metrobüsün havaya kalktığını gördüm. Can havliyle oradaki arkadaşları kurtarmaya çalıştık. Arabaların içinde sıkışan vardı, onları kurtarmaya çalıştık" diye konuştu.

        13

        BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Acıbadem'deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklamada yaptı. Açıklama şöyle:

        14

        "Kazada 10 vatandaş yaralandı. Kazanın olmasıyla birlikte itfaiye ve ambulanslar 6 dakikada olay yerine intikal etti. Otobüsün vinçlerle kaldırma çalışmaları devam ediyor. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre bir yolcunun metrobüs şoförüne saldırıp, darp ettiği, kazanın bu nedenle meydan geldiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor."

        15

        Metrobüs şoförüne şemsiye ile vurduğu belirtilen kişinin yakalanma anı böyle görüntülendi.

        16

        ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Metrobüste şoföre şemsiyeyle saldıran şahıs, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

        17

        E-5 otoyolu Acıbadem mevkiinde metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'na şemsiyeyle saldıran Murat A., polis tarafından gözaltına alınmıştı. Saldırgan, Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'ne götürüldü. Burada ifadesi alınan saldırgan, ardından adliyeye sevk edildi. Şahsa güvenlik gerekçesiyle polis yeleği giydirilirken, motorize ekipler de şahsın adliyeye götürüldüğü aracın etrafında güvenlik önlemi aldı.

        18

        İşte o şemsiye.

        19

        Şemsiyeli yolcunun saldırması nedeniyle kaza yapan metrobüs sürücüsü Recai Türkoğlu hastanede tedavi altına alındı

        20

        İşte olay yerinden ilk kareler...

        21

        Metrobüs yolcusu tarafından şemsiye ile saldırıya uğrayan sürücü Recai Türkoğlu'nun hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. Habertürk'ün ulaştığı Türkoğlu, "Psikolojim iyi değil. Konuşamayacağım" dedi.

        55
        56
        57
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ