Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'ın 3 ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

        Diyarbakır'ın Lice, Kocaköy ve Hazro ilçeleri kırsalında 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyon yapılacak bölgede üst düzey PKK'lı yöneticilerinde bulunduğu belirtildi. Ayrıca uçaksavar mevzileri, sığınak ve barınaklar tek tek imha edilecek.

        Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri sınırlarında bulunan dağlık ve ormanlık alanda aralarında üst düzey yöneticilerinden bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, PKK'ya yardım ve yataklık edenlerin yakalanması ve terör örgütü tarafından kullanılan sığınık, barınak, depo ve uçaksavar mevzilerini imha etmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

        SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA DÜĞMEYE BASILDI

        PKK'ya yönelik yapılacak operasyonlar kapsamında Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, sabah ilk ışıklarıyla düğmeye basıldı.

        Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, Lice İlçesi'ne bağlı; Arıklı, Dibekköy, Çağdaş, Yolçatı, Serince, Kabakaya, Uçar, Kayacık, Esenler, Ziyaret, Ortaç, Çavundur, Dolunay, Bağlan ve Yalaza köyleri, Hazro İlçesi'ne bağlı; Çitlibahçe Köyü ve Kocaköy İlçesine bağlı; Boyunlu ve Gözebaşı köylerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 23 Eylül 2016 Cuma günü saat 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ