Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öldürdükleri kızlarının kemiklerini yıllarca evlerinde sakladılar

        İzmir’de 21 yıl önce, eşinden boşanan 1 çocuk annesi 23 yaşındaki kızları Aynur T.’yi öldürüp kemiklerini kolide saklayan aileyle ilgili kan donduran detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Başbakanlık İletişim Merkezi’ne yapılan ihbarla ortaya çıkan cinayetle ilgili tutuklanan baba F.T., anne M.T. ve dayı İ.H.A., İzmir Adliyesi’nde Sulh Ceza Hâkimliği’nde olayı anlattı. Dayı İ.H.A., 1995 yılında ablasının davetiyle ailenin evinde kalmaya başladığını söyledi. Olay günü eniştesinin, aile içinde Figen ismiyle hitap ettikleri kızı Aynur’u dövmesi nedeniyle ablasının yardım istediğini söyleyen İ.H.A., genç kadınla ormanlık alanda içki içip uyuya kaldıklarını, uyandığında da ölmüş olduğunu iddia etti. Eve gidip eniştesine “Galiba ben Figen’i öldürdüm” dediğini belirten İ.H.A., “Birlikte eniştemle oraya gittik. Eniştem ölüsünü sırtıma koydu, eve kadar bu şekilde taşıdım. Teslim olmak istedim. Eniştem engelledi” diye konuştu.

        ‘KAN DAVASI KORKUSU’

        İ.H.A.’nın kendisine “Eşin kimseye söylemesin, onu da öldürürüm” dediğini aktaran anne M.T. de, “Kardeşimin kasıtlı öldürdüğünü düşünmüyorum. Olayı, kan davasına dönüşmemesi için gizledik” ifadelerini kullandı. İ.H.A.’nın teslim olmasını kan davasından korktuğu için engellediğini savunan baba F.T. ise ifadesinde şunları söyledi:

        “İ.H.A. nasıl gömdüğümüzü bilmiyorum dese de, yanımdaydı. Evin bahçesine çukuru kazarken İ.H.A. oturup ağlıyordu. Çukuru kazdığımı, toprağa kızımı kıyafetleri ile koyup üstünü toprakla örttüğümü gördü.”

        "14 YIL ANNEMİN KEMİKLERİYLE YAŞAMIŞIM"

        Vahşetin en küçük mağduru olan, annesi Aynur T. öldükten yıllar sonra öğrendiği gerçekle yıkılan T.Y.’nin (22) yaşadığı şok sürüyor. Polis baskını sırasında annesinin kemiklerinin kilerde saklandığını öğrenince “Bana ‘Annen hastalıktan öldü’ dediler. Meğer annemin kemikleri ile 14 yıl boyunca aynı evde yaşamışım” dediği belirtildi. Polise ifade veren T.Y. “Belki de taşınırken, o kutuyu ben taşıdım. Defalarca kilere girdim. Anneme bunu nasıl yaptılar?” diyerek gözyaşı döktü.

        KOMŞULAR ŞAŞKIN

        Tutuklanan F.T. ve M.T.’nin komşuları da büyük şok yaşıyor. Aileyle aynı binada yaşayan Tuncay Gürlek “Biz 12 yıldır komşuyuz, evlerine gidip, geliyoruz. En son bayramda gittik. Kızıyla ilgili bir şey sorulduğu zaman hemen konuyu değiştiriyorlardı. Biz de yıllarca bu aile ile kemiklerin bulunduğu apartmanda yaşamışız” diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ