Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ tutuklananlar, gözaltına alınanlar ve görevden uzaklaştırılanlar 24.09.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında24 EylülCuma gününe dair haberler.

        ŞANLIURFA'DA 16 TUTUKLAMA

        Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve aralarında din görevlisi ile sağlık çalışanlarının da bulunduğu 31 zanlıdan 16'sı tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca, yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında din görevlileri ile sağlık çalışanlarının da bulunduğu 31 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen 31 kişiden 16'sı tutuklandı, 15 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MANİSA'DA 30 ŞÜPHELİ YAKALANDI

        Manisada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 82 şüpheliden 30u yakalandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce kentte görev yapmış, tayin nedeniyle yer değiştirmiş ya da istifa etmiş 82 polisin gözaltına alınması için ilgili birimlere talimat gönderdi.

        Bunun üzerine çeşitli illerde gözaltına alınan 30 şüpheli kente getirildi.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        AKSARAY ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

        Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında Aksaray Üniversitesi Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu'da görevli bir okutman tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Meslek Yüksek Okulu'nda okutman olarak görev yapan Recep B. isimli okutman önce açığa alındı ardından ise evinde gözaltına alındı.

        Recep B.'nin sevkedildiği mahkemece tutuklandıktan sonra da Kırşehir'e gönderildiği öğrenildi. (İHA)

        TOKAT'TA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişinden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY mensubu bir grup askerin darbe girişimi sonrası Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çoğunluğu esnaf ve iş adamı olan 27 kişi yaklaşık 3 gün önce gözaltına alınmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri tarafından yürütülen operasyon kapsamında gözaltına tutulan şüphelilerden 24'ü emniyetteki işlemlerin ardından Tokat Adliyesi'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılanlardan 3'ü mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 21 kişi ise adli kontrol ve kefaretle serbest bırakıldı. (İHA)

        ISPARTA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN ÖĞRETMENLERDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Ispartada Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen öğretmenlerden 7si tutuklandı, 8i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, soruşturmada gözaltına alınan 39 öğretmenden 15inin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 7si çıkartıldıkları mahkemece "FETÖ üyesi olmak" suçlamasından tutuklandı, 8 öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki 9 öğretmenin ise İl Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemleri devam ediyor.

        Ispartada dün de gözaltına alınan öğretmenlerden 14ü tutuklanmış, 1i adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. (AA)

        ADANA VE KAHRAMANMARAŞ'TA GÖZALTINA ALINAN 17 ÖĞRETMENDEN 13'Ü TUTUKLANDI

        Adana ve Kahramanmaraşta Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 öğretmenden 13ü tutuklandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, FETÖnün eğitim yapılanmasında faaliyet gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 13ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 4ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Haklarında yakalama kararı bulunan 7 şüpheliyi arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        MERSİN SİLİFKE'DE 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Silifke İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yönelik yapılan operasyonda aralarında eski belediye başkanının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

        Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü çeşitli adreslere operasyon düzenledi. FETÖ'ye yönelik operasyonda, aralarında büyükşehir yasası ile mahalle olan Atayurt belde eski Belediye Başkanı Hasan Uslu'nun da bulunduğu, çoğunluğu iş adamı ve turizmcilerden oluşan 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 18 kişinin Silifke Emniyet Müdürlüğü'nde sorgularının sürdüğü öğrenilirken, soruşturma kapsamında göz altıların sürebileceği bildirildi. (DHA)

        ADANA'DA GÖZALTINA ALINAN 6 ÜNLÜ İŞADAMI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans sağladığı ileri sürülen 6 ünlü işadamı adliyeye sevk edildi.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) işadamı ayağına yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan 6 işadamı adliyeye sevk edildi. İşadamları Hüseyin Nuri Ç, Mehmet K, Şaban Ü, Ahmet Ali B, Adnan Ö. ve Nuri İ. Adli Tıp Birimi'nde alınan sağlık raporunun ardından adliyeye götürüldü. (İHA)

        IĞDIR'DA 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Iğdırda, Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri için devletten alınan desteği Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aktardıkları iddiasıyla 2 vali yardımcısı ile bir kaymakamın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Iğdır merzezli 16 ilde, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde SODES projeleri için devletten alınan desteği FETÖye aktardıkları iddia edilen ve eski Iğdır Vali Yardımcısı olan Denizlideki Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuçun da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

        Iğdır Adliyesine sevk edilen bu kişilerden Kaymakam Uzkuçun da aralarında yer aldığı 13ü savcılık sorguları sonrası çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğinde tutuklandı, 12 kişi de adli kontrol şartıyla hakimlikten salıverildi. Zanlılardan 2si savcılıkça serbest bırakıldı.

        Daha önceden FETÖye yönelik soruşturmada, başka iddialar ile ilgili olarak tutuklanan Iğdır Vali Yardımcıları Muhlis Arslan ile Mevlüt Özmenin Iğdır merkezli bu soruşturma çerçevesinde de bulundukları cezaevinde ifadeleri alınarak tutuklandığı belirtildi.

        Aynı soruşturmayla ilgili olarak 2 kişinin arandığı, Aydında gözaltına alınan bir kişinin de polisteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        DÜZCE'DE 7 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 7 öğretmen tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, "FETÖ ile bağlantılı olduğu" belirlenen ve gözaltına alınan öğretmenler Ufuk Mazlum, Murat Akgün, Rıfat Ergün, Lokman Bayraktar, Emine Demirel, Levent Ersarı, Kamil Hırkalı, Ü.D, A.E, S.Ç ve N.Bnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan yedisi mahkemece tutuklanırken, Ü.D, A.E, S.Ç ve N.B, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SAMSUN BAFRA'DA 10 ZANLIDAN 5'İ TUTUKLANDI

        Samsunun Bafra ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 zanlıdan 5i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Bafra Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve örgüte finans desteği sağladığı iddia edilen iş adamları ile öğretmenlerin de aralarında olduğu 10 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 5i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 8 İLDE 46 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş merkezli 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 46 kişi gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kahramanmaraş'ın Elbistan, Göksun ve Afşin ilçeleri, Elazığ, Erzincan, İstanbul, Malatya, Mersin, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, özel okul ve dershanelerde görev yapan öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde de arama yapıldı.

        Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        KAYSERİ MERKEZLİ 15 İLDEKİ OPERASYONLARDA 141 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Kayseri merkezli olarak 15 ilde bugün başlatılan operasyonda, By Lock kullanıcısı oldukları saptanan 141 kişi gözaltına alınmaya başlandı.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM şubesi ekiplerince, Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 15 ilde FETÖ/PYD silahlı terör örgütü üye 141 kişinin gözaltına alınması için bu sabah erken saatlerde operasyonu başlattı. Ağırlıklı olarak öğretmen ve doktorların olduğu bu kişilerin, örgütün kriptolu By Lock kullanıcısı oldukları belirtildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete getiriliyor.

        Kayseri merkezli FETÖ/PDY operasyonunun Kayseri merkezli olarak İstanbul, Ankara, Bingöl, Kırıkkale, Konya, Mersin, Afyon, Yozgat, Bursa, Samsun, Tokat, Mardin, Düzce ve Sivas'ta yapılıyor. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ