Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Süleyman Soylu: Kış mış yok! Tepelerine bineceğiz

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Güvenlik kuvvetlerimiz operasyonlarını aralıksız sürdürecek. Kış mış yok. Bütün mevsimler içerisinde, bunlar neredeyse tepelerine bineceğiz ve bu terörizmi de terörizmi meşru göstermek isteyenlerin de heveslerini, hayallerini ortadan kaldıracağız ve kıracağız." dedi.

        Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 6 asker için düzenlenen törene katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere kent gelen Bakan Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit askerlerin ailelerine, yakınlarına ve ülkeye başsağlığı dileğinde bulundu.

        Terörle ve teröristle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

        "Ancak terörü meşru göstermeye çalışan, teröre meşruiyet ve destek sağlamaya çalışan unsurlarla, terörle mücadeleyi nasıl kararlılıkla yapıyorsak, daha fazla bir kararlılıkla onlarla da mücadele edeceğiz. Bu toprakların özgürlüğünü ve hürriyetini akamete uğratmaya çalışanlara gereken cevabı veriyoruz. Bu cevabı verirken de terörü ortadan kaldırabilmek için ne kadar dirayetli olduğumuzu da tüm güvenlik kuvvetlerimizle ortaya koyuyoruz. Milletimiz de bütün iradesiyle bunun arkasındadır."

        "TERÖR ÖRGÜTÜ VE YANDAŞLARI BU YOLUN YAPILANMASINI İSTEMİYOR"

        Soylu, Şırnak ve Van arasındaki yolun yapılması için çalıştıklarını, devletin iki il arasındaki yolun yapılması ve bölgenin gelişmesine katkı sağlama iradesine sahip olduğunu dile getirdi.

        İki il arasındaki yolun 5 kilometresinin tamamlandığına işaret eden Soylu, "Terör örgütü ve yandaşları bu yolun yapılmasını istemiyor. Bu yol, bölgenin kalkınması demektir. Nasıl havalimanı yapılmasını istemiyorlarsa, bu yolun da yapılmasını istemiyorlar. Bölgeye herhangi bir yatırım gelmesini istemiyorlar." ifadesini kullandı.

        Terör örgütünün, vatandaşların bu yatırımlardan ve hizmetlerden istifade ederek hayat standardının yükselmesini istemediğine dikkati çeken Soylu, yapmaları gerekenin bu illerin, ilçelerin ve mahallelerin kalkınmasını ve gelişmelerini sağlayabilmek olduğunu söyledi.

        "BUNLARI DESTEKLEYENLER BUNLARDAN DAHA ZAVALLILAR"

        "Hain ve alçak bir saldırıyla bir taraftan evlatlarımıza ve güvenlik kuvvetlerimize kastediyorlar bir taraftan da, 'Biz buraları yaptırmayız.' diyorlar. Zavallılar. Bu zavallılıklarını yakın zamanda hep birlikte gördük, görmeye devam edeceğiz. Ama bunları destekleyenler, bunlardan daha zavallılar." diyen Süleyman Soylu, bunları destekleyenlere de aman verilmeyeceğinin bilinmesini istediklerini kaydetti.

        Soylu, terörle mücadele kapsamında operasyonların sürdürüleceğinin altını çizerek, "Güvenlik kuvvetlerimiz operasyonlarını aralıksız sürdürecek. Kış mış yok. Bütün mevsimler içerisinde, bunlar neredeyse tepelerine bineceğiz ve bu terörizmi de terörizmi meşru göstermek isteyenlerin de heveslerini, hayallerini ortadan kaldıracağız ve kıracağız." diye konuştu.

        İçişleri Bakanı Soylu, bu toprakların istikametinin ve yolunun belli olduğunu sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ