Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK: 82 DAEŞ hedefine 346 atış yapıldı

        Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekâtı" 35'nci gününde devam ediyor.

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada DEAŞ'a ait mevzilerin hava kuvvetleri tarafından imha edildiği bildirildi. Genelkurmay açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı: "Muhalifler tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai doğusundaki El Eyyubiyah meskûn mahallinde tekrar kontrol sağlanmıştır. DEAŞ terör örgütü, düzenlemiş olduğu yoğun saldırı sonucu, Rai güneybatındaki Tall Ar meskûn mahallini tekrar ele geçirmiştir.

        82 HEDEFE 346 ATIŞ YAPILDI

        Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 82 DEAŞ terör örgütü hedefine, Ateş Destek vasıtaları tarafından 346 adet Fırtına atışı yapılmıştır. (Toplam: 1419 hedefe 5 bin 437 atım)

        Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından Uvayşiyah (2) ve İhtimalat'ta (1) bulunan toplam 3 hedefe 4 bomba atılarak, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan iki binada bulunan DEAŞ unsurları etkisiz hale getirilmiş ve 1 cephanelik imha edilmiştir.

        KOALİSYON GÜÇLERİ 1 BİNAYI İMHA ETTİ

        Koalisyon güçleri tarafından, Rail (2) ve Tulaylin bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütü hedeflerine yönelik icra edilen 3 hava harekâtı sonucunda bir DEAŞ terör örgütü unsuru etkisiz hale getirilmiş, bir havan, bir EYP ve bir bina imha edilmiştir.

        28 MAYIN, 989 EYP ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde, harekâtın başlangıcından bugüne kadar Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 28 Mayın ve 989 EYP kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

        HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ