Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin gözyaşlarıyla toprağa verildi
        1

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 25 Eylül'de düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da dün (Perşembe) şehit olan Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin (36), Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde uğurlandı.

        2

        Şehit Özekin'in cenazesi, helallik için Tuzla Mahallesi'ndeki evine getirildi. Şehidin annesi Aliye Özekin, eşi Müge Özekin ve ağabeyi Murat Özekin, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        3

        Şehidin 1 yaşındaki oğlu Yağız Pars kucağına alan 2'inci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de gözyaşına hakim olamadı. Cenaze, daha sonra İncirköy Mezarlığı'na getirildi.

        4

        Buradaki törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törende 1 yaşındaki Yağız Pars her şeyden habersiz babasının tabutunu okşadı. Şehit eşi Müge Özekin'in "Aşkım beni niye bıraktın, gittin" sözleri yürekleri dağladı. Cenaze namazının ardından şehit Öztekin gözyaşarıyla toprağa verildi.

        5

        Yağız Pars'ı kucağına alan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in de gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

        6


        VOLEYBOL HAKEMLİĞİ YAPMIŞTI
        Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin'in Muğla Üniversitesi'nde okurken ev arkadaşı olan Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Süleyman Gönülateş, "Çok başarılı bir sporcu aynı zamanda voleybol hakemiydi.

        7

        Asker olmayı kendisi istedi. Diyarbakır Lice'de Tunceli'de ve Kuzey Irak'ta görev yaptı. Yüzbaşı rütbesini bu yıl takmıştı. Kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Değerli bir arkadaşımızdı."

        8

        21 ÇOCUK BABALARINI UĞURLADI
        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yol çalışması yapan Karayolları'na ait iş makinelerini yakmaya çalışan PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen geçici köy korcuları 6 çocuk babası Ömer Özbiçen (52), 4 çocuk babası Kemal Özbek (36) ve 11 çocuk babası Rıfat Dilce (53) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi.

        9

        Şehit korucuların yakınları gözyaşına boğuldu. Törenin ardından korucuların cenazeleri, Büyükçiftlik Beldesi'nde toprağa verildi. (Erdoğan CANKUŞ/FETHİYE)