Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Amca ve yenge cinayeti sanığına iki müebbet hapis cezası

        Eskişehir'in Günyüzü İlçesi'nde amcası 64 yaşındaki Mustafa Karadere ile yengesi 60 yaşındaki Tevhide Karadere'yi başlarını taşla ezip bıçaklayarak öldürmek ve 8 altın bileziği aldığı iddiasıyla yargılanan 28 yaşındaki Adem Karadere, 2 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

        Olay, 24 Nisan 2015 tarihinde Günyüzü İlçesi'nin daha önce belde olan Gümüşkonak Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Karadere ile eşi Tevhide Karadere'nin cesetleri evlerinin bahçesinde bulundu. Yapılan otopside Mustafa Karadere'nin boğazından, göğsünden olmak üzere 15 yerinden bıçaklandığı ve başının taşla ezildiği, eşi Tevhide Karadere'nin ise sırtından bıçaklandığı ve başına taşla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonunda olay yerinde kan örneklerine rastlanılan öldürülen Mustafa Karadere'nin yeğeni Adem Karadere gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen evli 2 çocuk babası Adem Karadere çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        'AMCAMI ÖLDÜRECEK KADAR CANİ BİR İNSAN DEĞİLİM'

        Amcasını ve yengesini öldürmekle suçlanan Adem Karadere'nin yargılanmasına Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. İkişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Adem Karadere suçsuz olduğunu öne sürerek "Ben, baba yarısı olan amcamı öldürecek kadar cani bir insan değilim. Esas suçlular dışarıda dolaşıyor. Ben suçsuz yere içeride yatıyorum" dedi.

        Mahkeme heyeti Adem Karadere'yi amcası Mustafa Karadere ve yengesi Tevhide Karadere'yi öldürmek suçundan iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, gasp suçundan ise beraatına karar verdi. Karadere çiftinin yakınları mahkeme heyetinin kararını alkışladı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ