Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Spiker Kübra Eken'i kasten yaralama davasına devam edildi

        Doğum sonrası şuur kaybı şikayetiyle hastaneye kaldırılan spiker Kübra Eken'i darp sonucu felç ettiği iddia edilen eşi Neptün Bülent Eken'in, "kasten yaralama" suçundan yargılanmasına devam edildi.

        Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Neptün Bülent Eken ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, Kübra Eken'in de tekerlekli sandalyeyle katıldığı görüldü.

        Beyanı alınan Kübra Eken, mahkeme Hakimi Mustafa Öztürk'ün "Nasılsın, konuşabiliyor musun artık?" sorusuna, "İyiyim, evet." yanıtını verdi.

        Mahkeme hakimi Öztürk, bunun üzerine yargılamanın ilk celsesinde, konuşamadığı için alfabedeki harflere dokunarak beyanda bulunan Eken'in, akıcı olmasa da yavaş yavaş konuşmaya başladığını tutanağa geçirdi.

        Kübra Eken, "O günü net hatırlıyor musun?" sorusuna da "Evet. Birden çok kez arkama vurdu." diyerek eliyle de 4 kez işareti yaptı.

        AİLESİNİN YARDIMIYLA ÇIKARILDI

        Kendisine yumrukla vurulduğunda yere düşüp düşmediği sorulan Eken, "Yere düştüm." yanıtını verdi. Ne şekilde düştüğü sorulması üzerine Eken, yüzüstü düştüğünü belirterek, düşerken de kafasını çarptığını kaydetti.

        Kübra Eken, beyanının alınmasının ardından ailesinin yardımıyla duruşma salonundan çıkarıldı.

        Sanık Neptün Bülent Eken'in avukatı Fatih Çınar da Kübra Eken'in duruşmada verdiği beyanları kabul etmediklerini belirterek, "Kübra, daha hiç konuşamazken annesi tarafından tanıklar huzurunda 4 kez sanık tarafından darbedildiği ileri sürülmüştür. Kübra, beyin ameliyatı geçirmiş, telkine ve yönlendirmeye açık birisidir. Ailesinin telkini ile bu şekilde beyanda bulunduğunu düşünüyoruz." dedi.

        Mahkeme hakimi, Kartal Adli Tıp Şube Müdürlüğünce düzenlenen rapor ile bu celse sunulan mütalaa ve Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu'nun raporu arasında kısmi ayrılıklar bulunduğunu belirtti.

        Bu nedenle dosyanın bir kez de Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderilmesine karar veren mahkeme hakimi, mağdurdaki beyin kanamasının, başına vurulan bir yumruk ya da başını yere çarpması sonucu oluşup oluşmadığının tespitinin yapılmasına karar verdi.

        "KÜBRA YAZA KADAR TOPARLAYACAK"

        Duruşma sonrası ailesinin yardımı ile adliyeden ayrılan Kübra Eken, gazetecilerin "Kendini nasıl hissediyorsun?" sorusunu, "Mümkün olduğunca iyiyim." diye yanıtladı.

        Kübra Eken'in annesi Nuran Yelkenci ise kızının sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirterek, "Ruhsal olarak da inanılmaz iyi. Psikolojisi çok düzgün çünkü çocuğu yanında. Bebek anne ilişkileri çok güzel. Bütün gün birlikte oynuyorlar." dedi.

        Kızının tedavisinin devam ettiğini kaydeden Yelkenci, "Tüm gün 24 saat tedavi altında. Doktorlara göre Kübra yaza kadar toparlayacak. Şu anda minik minik adım atıyor. Kübra artık internette arkadaşları ile görüşüp yazışmak istiyor. Sağ elini de minik minik kullanmaya başladı. Minik minik konuşmaya başladı. Kendini ifade ediyor. Ses tellerinde hasar var, o yüzden sesi çok çıkmıyor. Onu da zamanla toplayacak diyorlar." ifadelerini kullandı.

        9 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kübra Eken'in 20 Haziran 2013'te doğum yaptığı, taburcu edildikten 2 gün sonra şiddetli baş ağrısı, gözünün ve dilinin dönmesi şikayetiyle eşi tarafından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüğü belirtilerek, Eken'in beyin kanaması teşhisiyle ameliyat edildiği ifade edildi

        Adli Tıp uzmanın, Kübra Eken'in kulak üstündeki ekimozun kendiliğinden oluşamayacağı, bir darp sonucu olabileceği ve bu durumun yaşamsal tehlikeye sebebiyet verdiği yönünde görüş bildirdiği aktarılan iddianamede, bu kapsamda Neptün Bülent Eken'in eşi Kübra Eken'i, kasten yaşamsal tehlike geçirmesine sebebiyet verecek şekilde yaraladığı gerekçesiyle "kasten yaralama" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ