Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da intihar etmek isteyen kişiyi başhekim vazgeçirdi
        1

        Bursa'da geçtiğimiz hafta intihar amaçlı hastanenin çatısına çıkan şahıs bu sefer boş bir binanın çatısına çıktı.

        2

        Olay, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Soğukkuyu Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, isminin İ.A. (23) olduğunu iddia eden bir kişi elinde simit tepsisi ile birlikte boş bir binanın çatısına çıktı.

        3

        Daha sonra İ.A., çıktığı çatıdan simitleri aşağı atarak bağırmaya başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler İ.A. ile konuşmaya çalıştı. Fakat ekipleri dinlemeyen İ.A. ev kirasını ödemesi gerektiğini, 2 bin lira para istediğini söyledi.

        4

        Daha sonra 110 ekipleri her ihtimale karşı boş binanın önüne şişme yatak açarak intiharcı şahsın ikna edilmesini bekledi. Çatıda 45 dakika boyunca polis ekipleri ile konuşan İ.A. zor ikna edilirken, aşağı attığı simitleri toplamaya çalıştığı dikkatlerden kaçmadı.

        5

        İ.A.'nın geçtiğimiz hafta hastane çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunmak istediği ve hastane başhekimi tarafından bin 500 lira para verilerek indirildiği öğrenildi. Daha sonra İ.A. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. (İHA)

        6

        ÖNCEKİ İNTİHARDAN BAŞHEKİM VAZGEÇİRMİŞTİ
        Bursa'da borcu yüzünden hastane çatısına bir kişi ortalığı ayağa kaldırdı. Çatıdaki intihar şovu hastalar hastanenin camlarına çıkıp izlerken, intihar etmek isteyen kişiyi, hastane başhekimi bin 500 lira para verip vazgeçirdi.

        7

        Edinilen bilgiye göre Merkez Osmangazi İlçesi Muradiye Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda, ilaç almaya para bulamadığı gerekçesiyle bunalıma girip hastanenin çatısına çıkan İ.K.(38) üzerindeki gömleğini de çıkarıp bağırmaya başladı.

        8

        Ne olduğunu uzun süre anlamayan hastane personeli ve çok sayıda hasta, hastane camlarına fırlayıp ne olduğunu anlamaya çalıştı.

        9

        Hastaların bir bölümü korktukları için hastaneye girmeyip bahçede beklemeyi tercih etti.

        10

        Meraklı vatandaşların yanı sıra hastane personelinin de cep telefonlarına sarılıp görüntü çekmeye çalışması dikkat çekti.

        11

        Olaydan haberdar olan Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Halil Karahan, psikiyatri doktoru Hatice Akdağ ile birlikte çatıya çıkıp İ.K. ile konuşmaya başladı.

        12

        Önce parası olmadığı için ilaç alamadığını belirten İ.K. Başhekim Karahan'ın ilaç verme sözü üzerine 3 bin lira borcunun olduğunu söyleyip para istedi.

        13

        Uzun süren pazarlığın ardından İ.K. bir türlü inmeye razı olmayınca Başhekim Halil Karahan psikiyatri doktoru ile birlikte topladığı Bin 500 lirayı İ.K.'ya verdi.

        14

        Karahan'ın geri kalan 1500 lirayı da aşağıya indiğinde vereceğini söylemesi üzerine İ.K. intihar eylemine son verip başhekimle birlikte çatıdan aşağıya indi.

        15

        Bir süre hastanede tedavi edilen İ.K. daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ