Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 6 cana umut oldu

        BURSA'da bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve dün beyin ölümü gerçekleşen 8 aylık hamile, 35 yaşındaki T.D.'nin organları, vasiyeti üzerine bağışlanınca 6 hastaya umut oldu. Organ naklinden önce sezaryene alınan kadın 2 kilo 50 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.

        Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde 4 gün önce bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan T.D., Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kadın doğum, genel cerrahi ve beyin cerrahi uzmanları müdahale ettiği 8 aylık hamile kadına gerçekleştirilen operasyonda 8 aylık sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. 4 gün boyunca yoğun bakımda tedavilere yanıt vermeyen T.D.'nin beyin ölümü gerçekleşti. T.D.'nin daha önce organlarını bağışlamayı vasiyet etmesi üzerine organ nakli ekipleri ailenin de onayını alarak çalışmalarına başladı. Yapılan tetkiklerde T.D.'nin kalp, karaciğer, 2 böbrek ve 2 kornea'sının organ nakli için uygun olduğu tespit edilmesi üzerine organları çıkarmak için ameliyata geçildi.

        Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander üzücü bir olayda 6 hastanın hayat bulacak olmasının büyük bir teselli olduğunu belirterek "Hastamızın beyin ölümünün ardından daha önce organ bağışı yapmak istediğine yönelik kart bulundurduğu öğrenildi. Bunun üzerine Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ile değerlendirmelere başladık. Hastamızdan alınacak olan kalp Ankara Başkent Hastanesine, Karaciğer ve iki böbrek Bursa Acıbadem Hastanesine gönderilerek uygun hastalara nakledilecek. İki kornea da nakli ise hastanemizde gerçekleşecek" dedi.

        Hastanın daha önce organ bağışını vasiyet etmesi sayesinde, vefatının ardından 6 kişinin sağlığına kavuşacak olması oldukça önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Doç.Dr. Cander "Üzüldüğümüz bir olayda 6 hastamızın sağlığına kavuşacak olması bizim için de bir teselli niteliğinde olacak" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ