Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Amerikan bayraklı şüpheli yat bağlandı

        Çanakkale Boğazı'nda makine arızası bulunduğunu beyan eden ve 'Söndüren-7' römorkörü tarafından limana çekilen Amerikan bayraklı 'Mr. Adam's' isimli şüpheli yat, Liman Başkanlığı tarafından bağlandı. Azerbaycanlı kaptan Zakir M. Orujow'un, Türkiye'ye giriş yasağı olması nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

        Çanakkale Boğazı'nda dün akşam Kumkale önlerinde ABD bayraklı 'Adam's' isimli bir yat, telsiz kanalından Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne arayarak, makine arızası bulunduğunu beyan etti. Bunun üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 'Söndüren-7' isimli römorkör, Çanakkale İskelesi'nden bölgeye hareket etti. Makine arızası bulunduğu beyan edilen şüpheli yatı yedekleyerek, Çanakkale İskelesi'ne kadar çekti. Yat, daha sonra iskeleye bağlandı. Türkiye'ye giriş yasağı ve yakalaması bulunan yatın Azeri uyruklu kaptanı Zakir M. Orujow ise, Sahil Güvenlik Komutanlığı Çanakkale Grup Başkanlığı ekiplerince gözaltına aldı. Ardından sınır dışı edilmek üzere Ayvacık İlçesi'ndeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

        MÜLTECİ KONUSU ARAŞTIRILIYOR

        Azeri kaptan Zakir M. Orujow'un ise ifadesinde, yatı kiraladığı kişinin ismini bilmediğini söylemesi de kafaları karıştırdı. Türkiye'ye giriş yasağı ve yakalaması bulunan bir kişiye kiralanması nedeniyle yat, Çanakkale Liman Başkanlığı'nca bağlandı ve yasal işlem başlatıldı. Yatın, göçmen kaçakçılığı işinde kullanılacağı şüphesi üzerinde durulurken, konunun detaylı soruşturma sonucunda netlik kazanacağı belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ