Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suç senaryosuyla kendini savundu

        Nişantaşı'nda yalnız yaşayan 94 yaşındaki Sara Soyman'ı arayan bir dolandırıcı, adının FETÖ soruşturmasında geçtiğini söyleyerek 50 bin TL istedi. Banka görevlisinin şüphelenmesi üzerine dolandırıcı Mustafa I., takibe alındı. Yaşlı kadından parayı alırken suçüstü yakalanan sabıkalı dolandırıcı, "Bana da, 'Adın terör örgütüne karıştı. İstanbul'dan emaneti getir, temiz olduğunu ispatla' dediler. İstanbul'a geldim. Telefondakilerin yönlendirmesiyle de o eve gittim. Başıma ilk defa böyle bir şey geldi" diyerek suçlamaları reddetti ancak tutuklanmaktan kurtulamadı.

        İstanbul Nişantaşı'nda yalnız yaşayan 94 yaşındaki Sara Soyman'ın telefonu, 5 Ekim 2016 sabahında tanımadığı bir kişi tarafından arandı. Arayan kişi kendisini savcı olarak tanıttıktan sonra Soyman'a, adının FETÖ'ye karıştığını ve soruşturmada aklanması için 50 bin TL vermesi gerektiğini söyledi. Paniğe kapılan yaşlı kadın alelacele banka şubesine gitti.

        BANKA GÖREVLİSİ DURUMU FARK ETTİ

        Soyman vezneye gidip 50 bin TL çekmek istediğini söyledi. Kendisini tanıyan banka görevlisi, yaşlı kadının genelde küçük miktarlarla işlem yapmasından dolayı miktarın büyüklüğünden ve sürekli telefonda konuşmasından şüphelendi. Soyman'a parayı ne yapacağını sordu. Soyman'ın yanıt vermeyip telefonu göstermesi üzerine banka görevlisi, yaşlı kadının dolandırıcıların hedefi olduğunu anladı ve polisi aradı.

        POLİSE İNANMADI

        Birkaç dakika içinde müşteri gibi bankaya gelen Şişli polisi, Soyman'a dolandırıcıların tuzağını anlatarak paraların yerine gazete kağıdı koyacaklarını ve kendisini buluşma anına kadar takip edeceklerini söyledi. Yaşlı kadın 50 bin TL'yi verip soruşturmadan kurtulmak istediğini belirtti. Polis dakikalar sonra Soyman'ı ikna edip gazete kağıdı dolu poşeti vererek takibe başladı.

        GAZETE KAĞIDIYLA SUÇÜSTÜ

        Yaşlı kadın evine ulaştıkta sonra 23 yaşındaki dolandırıcı Mustafa Işık da peşinden girdi ve gazete kağıdı dolu poşettekileri para zannederek alıp çıktı. Şişli Asayiş Büro ekipleri, dolandırıcı Mustafa Işık'ı binadan çıktığı sırada kendisine gözcülük yapan 17 yaşındaki Suriyeli Muhammed L. ile birlikte suçüstü yakaladı.

        "BANA DA 'ADIN TERÖR ÖRGÜTÜNE KARIŞTI' DEDİLER"

        Mustafa Işık emniyetteki ifadesinde kendisini, yaşlı kadına uyguladığı senaryonun mağduru gibi gösteren beyanlarda bulundu. Işık sorgusunda, "Önceki gün beni aradılar. Bana 'Adın terör örgütüne karıştı. İstanbul'daki emaneti getir, temiz olduğunu ispatla' dediler. Ben de bunun üzerine İstanbul'a geldim. Telefondakilerin yönlendirmesiyle de o eve gittim. Başıma ilk defa böyle bir şey geldi" diyerek suçlamaları reddetti. 11 suç kaydının bulunduğu ortaya çıkan Işık tutuklanırken Muhammed L. serbest kaldı. Sara Soyman ise, "Artık bu konuyu düşünmek bile istemiyorum. Zor anlardı, geldi geçti" dedi.

        Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ