Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ tutuklanan, gözaltına alınan ve açığa alınanlar haberleri 24.10.2016

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. İşte 24 Ekim Pazartesigününe dair görevden uzaklaştırılan, tutuklanan ve gözaltına alınan kişiler listesi...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        GÖÇMENLERLE KAÇMAK İSTEYEN FETÖ'CÜLER YAKALANDI

        Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, yasa dışı yollarla Avrupa'ya kaçmak isteyen 62 sığınmacı ile Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan 3 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Samos Adasına geçmek isteyen göçmenlere operasyon yaptı. Operasyonda, Suriye uyruklu olduğu tespit edilen 62 göçmen yakalandı. Ekipler, hareketlerinden şüphelendikleri 3 kişi üzerindeki çalışmalarını derinleştirdi. Çalışma sonucu, bu kişilerin, Hatay 2. Sulh Ceza Mahkemesince yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, haklarında yakalama kararı verilen, öğretmen Ahmet Sinan Demirsoy (42), esnaf Mehmet Pehlivan (40 ) ve Ahmet Uyğur (36) olduğu tespit edildi. Göçmenlerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüleceği, 3 şüphelinin de Hatay'a gönderileceği öğrenildi. (AA)

        AYDIN'DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınan 21 zanlıdan 9'u tutuklandı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "cemaat ablaları" ve FETÖ ile bağlantılı okullarda görevli, FETÖ'nün kriptolu yazışma programı "ByLock" kullanan yönetici ve öğretmenlere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca Aydın merkezli 14 ilde 17-18 Ekim'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "cemaat ablaları" ve FETÖ ile bağlantılı okullarda görevli, FETÖ'nün kriptolu yazışma programı "ByLock" kullanan yönetici ve öğretmenlere yönelik operasyonda 21 zanlı gözaltına alınmıştı. (AA)

        DOĞU ANADOLU DERNEKLER ABİSİ YAKALANDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında örgütün Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki "dernekler abisi" olarak bilinen iş adamı, gözaltına aldı.Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında aranan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TUSKON'a bağlı Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASIDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe'nin, Erzurum'un Oltu ilçesindeki bir evde gizlendiği bilgisini aldı.Bunun üzerine belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı.Bölgedeki FETÖ'ye bağlı dernekleri yönettiği ve bu nedenle örgütün "dernekler abisi" olarak bilindiği belirtilen Gökçe'nin, örgüte sempatiyi artırmak için iş adamları için yurt dışı gezileri düzenlediği öne sürüldü.Şüphelinin, dernekten ayrılmak isteyen üyelere baskı uyguladığı ve terör örgütü adına "himmet" toplama işlerini de yürüttüğü iddia edildi. (AA)

        Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASIDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe
        Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASIDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe

        SAKARYA DERSHANESİ ESKİ GENEL MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Samsun'da FETÖ operasyonu kapsamında arandığı ileri sürülen ve Ankara'da yakalanan kapatılan Sakarya Dershanesi'nin eski genel müdürü, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan Sakarya Dershanesi eski genel müdürü A.M., Ankara'da yakalandı. Samsun'a getirilen A.M., bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (IHA)

        AK PARTİ BURDUR BELEDİYE BAŞKANI VE EŞİNE GÖZALTI

        Burdur'un Bucak ilçesi Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ve eşi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinde belediye binasına gelerek Belediye Başkanı Süleyman Mutlu'yu gözaltına aldı. Mutlu'nun eşi Mine Mutlu'nun da soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.

        Polis, Süleyman Mutlu'nun makam odası ile çiftin evi ve otomobilinde arama yaptı. Gözaltına alınanSüleyman ve Mine Mutlu, Bucak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        SAMSUN'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da polis tarafından adliye ve icra müdürlüklerine yönelik yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.

        Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından Samsun Adliyesi ve İcra Müdürlüklerine yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında operasyon düzenlendi. Samsun il merkezi ile Antalya'da 8 ayrı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Samsun'da gözaltına alınan 1 yazı işleri müdürü, 2 icra müdür yardımcısı, 4 zabıt katibi ile Antalya'da gözaltına alınan 1 psikolog, polis tarafından İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polis tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi. (DHA)

        KIRKLARELİ'NDE BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında,1 kişi gözaltına alındı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çalışmalar doğrultusunda, FETÖ'ye ait bir kolejde müdür yardımcısı olarak görev yaptığı ve telefonunda FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı "ByLock" programı bulunduğu tespit edilen E.A'yı gözaltına aldı.

        Şüpheli E.A'nın odasında yapılan aramada ise 1 dolar banknot ele geçirildi. E.A, Kırklareli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. (AA)

        BYLOCK KULLANAN 20 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Balıkesir merkezli 8 ilde 18 Ekim'de düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan FETÖ okulları ve dershanelerinde öğretmenlik yaptıkları ve ByLock yazışma programını kullandıkları öne sürülen 26 öğretmenden 20'si tutuklandı, 6'sı için adli kontrol kararı verildi.

        Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonunda 18 Ekim'de Balıkesir ile birlikte Bursa, Çanakkale, Denizli, İstanbul, İzmir, Kastamonu ve Manisa'da FETÖ'nün sözde eğitim kurumlarında görev alan örgüt mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiği hatırlatıldı. Gözaltına alınan 26 öğretmenin önceki gün adliyeye sevk edildiği belirtildi. ByLock yazışma programını kullandıkları belirtilen şüphelilerden 20'si tutuklandı, 6'sı hakkında adli kontrol kararı verildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİNDE GÖREVLİ 34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda OHAL kararnamesiyle kapatılan Canik Başarı Üniversitesinde görevli 34 kişi gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Samsun'un Vezirköprü ilçesi ile Ankara, Adana, Trabzon, İstanbul, Mersin, Isparta, Kastamonu ve Muğla'da 220 polisin katılımıyla 54 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda üniversitede görevli daire başkanları Y.S, F.K, öğretim üyeleri N.Y, İ.K, S.G, Z.Ç, D.O, H.A, araştırma görevlileri Z.D.E, İ.U, okutmanlar A.C, S.A, M.V, büro memurları S.K, E.Ö, U.K, İ.D, S.A, Ö.F.N, M.F.T, A.Ç, halkla ilişkiler ve tanıtım müdürleri S.S, Ş.S, muhasebe memuru Z.A, tasarım memuru H.D.K, kat hizmetleri görevlisi T.S, koordinatör O.Ö, teknisyen K.E, yönetici asistanları Ö.Y, E.Ş, S.K, Y.Ç, A.G.A. ve H.G. gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında aranan şüphelilerden öğretim üyeleri A.D, H.D, N.B, A.T, F.Ö, F.M.S, öğretim görevlisi T.S. ve büro memuru T.G'nin yurt dışında olduğu belirlendi. (AA)

        GÖZALTINA ALINAN 2 MALİYECİ TUTUKLANDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 maliye çalışanı tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaya ilişkin Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, maliyeci olduğu belirlenen 2 şüpheli geçtiğimiz haftalarda gözaltına alınmıştı. Bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünün ardından TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye sevk edilen 2 maliye çalışanı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        2 maliye çalışanının örgüte eleman teminde aktif rol oynadığı, sosyal medyada örgütün propagandasını yaptıkları ve örgütün gizli iletişim haberleşme programı 'Bylock' kullandıkları belirlenmişti. (IHA)

        BARTIN'DA 36 POLİSTEN 7'Sİ TUTKLANDI

        Bartın'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 36 polisten 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bartın merkezli 8 ilde yapılan operasyonda, 36 polis gözaltına alındı. Bartın'a getirilen ve örgütün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen polisler, 3 grup halinde birer gün arayla adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada polislerden 1'nini savcılık sorgusu ardından, 28'inin mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 7 polisin de tutuklandığı belirtildi. (DHA)

        BUCAK BELEDİYE BAŞKANI VE EŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Burdur'un Bucak İlçe Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Mutlu ve eşi, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

        Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Bucak Belediyesi'ne gelen ekipler, Başkan Süleyman Mutlu'yu gözaltına aldı. Polis eşliğinde Bucak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Süleyman Mutlu'nun evine de eş zamanlı operasyon yapıldı. Eşi Mine Mutlu da gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. (DHA)

        GÖZALTINA ALINDAN 'ADLİYE' ÇALIŞANLARI' ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 adliye çalışanı adliyeye sevk edildi.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta belirlenmiş adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirmişti. TEM ekipleri operasyonda zabıt katibi, icra memuru ve psikoloğun bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. 3 şüphelinin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgisayar ve dijital dokümanlara el konuldu.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Antalya Emniyet Müdürlüğü TEM'de alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (IHA)

        YOZGAT'TA 11 EMNİYET PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 11 emniyet personeli gözaltına alındı.

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ üyesi oldukları değerlendirilen, Yozgat Emniyet Müdürlüğünde görevli 4. sınıf emniyet müdürü Z.Ş, 3. sınıf emniyet müdürü R.G, komiser E.G, komiser yardımcıları A.K. ve M.E. ile polis memurları O.A, A.A, K.Ç, F.K, M.F.Y. ve İ.I. gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        SAKARYA'DA 15 TEMMUZ'DAN BU YANA 630 ŞAHIS TUTUKLANDI

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında bugüne kadar 630 şahıs tutuklanırken, 758 şahsın ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri başsavcılığın talimatıyla FETÖ mensuplarına yönelik yürüttüğü operasyonlara da devam ediyor. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığın talimatıyla Sakarya'da 2 bin 26 şahsa FETÖ'dan işlem yapıldı. Yapılan operasyon sonucu gözaltına alındıktan sonra hakim karşısına çıkan 2 bin 26 şahıstan 630 şahıs tutuklanırken, 123 şahsın serbest ve 758 şahsın ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

        Öte yandan hakkında yakalama kararı çıkartılan 178 şahıs için arama-tarama çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, gözaltında bulunan 21 şahsın işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 326 şahıs için araştırma devam ediyor. (İHA)

        MALATYA MERKEZLİ 4 İLDE FETÖ OPERASYONU: 16 GÖZALTI

        Malatya merkezli 4 ilde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 9 şüpheli ise aranıyor.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince Malatya merkez, Kayseri, Ankara ve Denizli'de eş zamanlı 25 adrese baskın düzenlendi.

        Operasyonun Maliye, Gıda Tarım ve Hayvancılık, DHMİ ve sağlık (ATT) kurumlarında çalışan ve FETÖ/PDY üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 25 şüpheliyi kapsadığı, Malatya'da 15, Denizli'de ise 1 şüphelinin yakalandığı, 9 adreste ise şüphelilere ulaşılamadığı öğrenildi. Aranan 9 şüpheliden 7'sinin Malatya'daki adreslerinde bulunamadığı öğrenildi. (Ferdi DURDU/MALATYA)

        ADANA'DA 17 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Adanada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında öğretmen ve esnafların da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda FETÖ ile bağlantıları olduğu ileri sürülen, aralarında öğretmen ve esnafların da bulunduğu 17 zanlı, gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        KARABÜK'TE 8 KAMU GÖREVLİSİ FETÖ'DEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 8 kamu görevlisi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda daha önce görevlerinden uzaklaştırılan Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışan İ.A.G, S.S, S.K, A.S, M.A, N.C. ve K.Y, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde görevli T.K. ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli E.E. ve F.E. gözaltına alınmıştı. Araması olan Halk Sağlığı personeli İ.B ise önceki gün polis ekipleri tarafından yakalanmıştı.

        Emniyette sorgusu yapılan şahıslarda, S.K, N.C ve F.E önceki gün çıkarıldıkları savcılıksa adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 8 kişi için ek gözaltı kararı alındı. Emniyette 4 gün boyunca sorgusu yapılan Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışan İ.A.G, S.S, A.S, M.A , K.Y ve İ.B, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde görevli T.K. ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli E.E'nin aralarında bulunduğu 8 kişi sağlık kontrolünün ardından Adliyeye sevk edildi. (İHA)

        BYLOCK KULLANDIĞI TESPİT EDİLEN 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de FETÖ Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Bylock kullandığı tespit edilen 17 kamu görevlisi adliyeye sevk edildi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan teröristlerin 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Kocaeli'de operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında 3'ü kadın 14'ü erkek toplam 17 kamu çalışanı örgütün iletişim kanalı Bylock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Şahıslar, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

        Zanlıların savcılıktaki ifadesi sürüyor. (İHA)

        MANİSA'DA GÖZALTINA ALINAN 25 ŞÜPHELİADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Manisa'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaklaşık 3 haftadır gözaltında olan, aralarında İşkur İl Müdürü Salim Eroğlu ile İl Milli Eğitim Şube müdürleri ve esnafın bulunduğu 25 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında yaklaşık 3 haftadır gözaltında olan aralarında İşkur İl Müdürü Salim Eroğlu'nun da bulunduğu toplam 25 kişi, bu sabah erken saatlerde, Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından İşkur İl Müdürü Salim Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü yardımcılığından emekli Şerafettin Yel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kara, A.Ç., E.S., H.Ö., H.E.Ç., İ.A., İ.A., K.M., M.F.H., M.Z.O., N.A., R.B., S.O., T.T., M.H.Z., T.Ç., N.M., M.S., L.Ö., V.G., M.G., B.P. ile B.T. tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan Manisa'daki FETÖ soruşturmalarında 15 Temmuz'dan bu yana 1051 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı, 411 kamu görevlisinin ise tutuklandığı belirtildi. Soruşturmalarda 1446 kamu görevlisi meslekten ihraç edildiği, 267 kamu personeli adli kontrol şartıyla serbest, 55 kamu görevlisinin ise görevine iade edildiği açıklandı. (DHA)

        ANTALYA'DA İKİ AVUKATA FETÖ'DEN GÖZALTI

        Antalya'da avukatlar MHP'nin eski Döşemealtı ilçe başkanı Mahmut Akar ile Serik ilçe eski başkanı Mehmet Cüneyt Güzel, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Avukat Mehmet Cüneyt Güzel'in 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kanun hükmündeki kararname ile kapatılan dernekler arasında yer alan KURALDER'in ilk kurucu başkanı olduğu belirtildi. Güzel'den sonra bu derneğin başkanlığına FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan avukat Erdal Taş, sonrasında ise avukat Adnan Taşkın seçildi. Taşkın da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

        Bir süre önce MHP'nin Konyaaltı ilçe başkanı avukat Ersan Satılmış da gözaltına alınıp tutuklanmış, ardından adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Antalya Adliyesi'nde ağır ceza mahkemelerinde görevli bir hakimin de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. (DHA)

        İZMİR MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 11 MEMUR GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, 11 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde İzmir, Çorum ve Rizede daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Adreslerinde gözaltına alınan 11 infaz koruma memurunun kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. (AA)

        KONYA'DA BİR ADLİYE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Konyada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 16 adliye çalışanından 1i tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığının adliye çalışanlarına yönelik yürüttüğü soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 1i daha yakalandı. Böylece gözaltına alınan şüpheli sayısı 16ya yükseldi.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan 16 şüpheliden 1i tutuklandı, 15i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığının adliye çalışanlarına yönelik yürüttüğü soruşturmada, FETÖ ile bağlantılı olduğu öne sürülen 17 adliye çalışanı hakkında gözaltı kararı verilmiş, 20 Ekimde polis ekipleri 15 şüpheliyi kent merkezinde gözaltına almıştı. (AA)

        DÜZCE'DE 15 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan iki ayrı derneğin yönetim kurulu üyesi 15 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        FETÖnün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları belirlenen şüphelilerin, Düzce Köylerini Zirai Bilinçlendirme Derneği ile Düzce Mürüvet Derneğinin yönetim kurulu üyesi oldukları, dernekler aracılığıyla FETÖye kurban, burs ve himmet topladıkları kaydedildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ