Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 400 tank yeni güvenlik konseptine uygun modernize edilecek

        Yeni güvenlik konsepti kapsamında yeni bir adım atılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) zırhlı araçları yeni konsepte uygun olarak modernize edilecek.

        Hükümet, Savunma Sanayi Müstaşarlığı'na verdiği bu talimatta, tankların operasyon bölgelerindeki saha şartlarına uyumlu biçimde modernize edilmesini istedi.

        ERDOĞAN İŞARETİ VERMİŞTİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim'deki muhtarlar toplantısı'nda, yeni güvenlik konseptinden söz etti. Cumhurbaşkanı, "Artık eski güvenlik anlayışını bir kenara bırakıyoruz" dedi.

        MALİYET 1 MİLYAR DOLAR

        TSK Envanterinde hali hazırda 900'ün üzerinde ABD yapımı M60, 400'e yakın da Alman menşeili Leopard tankı bulunuyor. Modernizasyon kapsamında öncelikli olarak 300 M60 ve 100 Leopard tankının atış, silah ve zırh ile tüm bilgisayar sistemlerinin yenilenmesi bekleniyor.

        Modernizasyon projesinin ilk maliyeti 1 milyar dolar seviyesinde olması ve milli imkanlarla gerçekleştirilmesi bekleniyor. Söz konusu olan tankların modernizasyonlarının kısa süre içerisinde tamamlanması ve yerli üretim olan Altay Tankları ile beraber görev yapması öngörülüyor.

        Mahmut GÜRER / HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ