Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta 2 terörist etkisiz hale getirildi
        1

        Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak'taki Düğün Dağı bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 PKK'lı etkisiz hale getirildiğini, 1 PKK'lının ise yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı

        2

        Tespit edilen 4 mağara ve 100'er metrelik 2 tünel kullanılmaz hale getirildiği belirtildi.

        3

        Operasyonlar sırasında yaralanan 1 PKK'lı terörist mağarada saklanırken güvenlik güçleri tarafından yakalanması kameralara yansıdı.

        4

        4 MAĞARA VE 2 TÜNEL KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

        Şırnak Düğün Dağı bölgesindemki operasyona 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı birlikleri ve Geçici Köy Korucuları katıldı.

        5

        Düğün Dağı güneyinde PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında 2 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 1 PKK'lı yaralı olarak ele geçirildi.

        6

        Tespit edilen 4 mağara ve 100'er metrelik 2 tünel kullanılmaz hale getirildi. Mağaralara girişler öncesi mayın/bomba arama köpekleri kullanıldığı belirtildi.

        7

        ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

        Yapılan aramada, çok sayıda da silah ve teçhizatla birlikte ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında, 1 Biksi makineli tüfek, 1 Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 Zagros keskin nişancı tüfeği...

        8

        1 RPG-7 roketatar, 1 M-16 piyade tüfeği, 2 AK-47 piyade tüfeği, 2 el bombası, 1 termal kamera, 1 araç telsizi, 1 video kamera, 1 hilti, 3 gaz maskesi ve bol miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman olduğu belirtildi.

        9

        YARALI TERÖRİST BÖYLE YAKALANDI

        Operasyonlar sırasında yaralanan 1 PKK'lı terörist mağarada saklanırken güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Asker yaralı olarak ele geçirdiği teröriste elleriyle su içirdi. DHA-İHA