Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnternetteki oyun bağımlısı dolandırıcılık yaptı, pişman oldu

        Kocaeli'ninDarıca İlçesi'nde oturan 21 yaşındaki C.Y.A internette oynadığı oyunun bağımlısı olduktan sonra başkalarına ait hesaplardan 30 bin lira dolandırıcılık yaptıktan sonra tutuklandı. Cezaevinde epilepsi hastası olan C.Y.A. durumu ağırlaşınca yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

        İnternette yaygın olan ve birçok kullanıcıya sahip oyunu oynayan C.Y.A bulduğu açık ile 2 kişinin hesaplarına girerek 30 bin TL dolandırdı. Hesaplarına girdikleri kişilerin şikayeti üzerine polise yakalanan C.Y.A.'ya sevk edildiği mahkeme tarafından 3 yıl 1.5 ay hapis cezası verildi. Cezaevinde 40 gün yatan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonra kapsamı genişletilen Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanarak serbest bırakılan C.Y.A. geçirdiği ağır ataklar sonucunda epilepsi hastası oldu.

        Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan burada kalbi durduktan sonra yapılan müdahele ile yeniden kalbi çalıştırılan ve daha sonra da yoğun bakım ünitesinde 24 gün tedavi gören C.Y.A eski sağlığına kavuşmaya başladı.

        Bir oyun nedeniyle cezaevine girip hayatı karardığını söyleyen C.Y.A, "İki kişinin hesabına girip dolandırıcılık yaptım. Daha sonra şikayet edilmesi üzerine polis beni yakaladı. Bilgisayarıma el konuldu. Cezaevine girdim.Bu durumu kaldıramadım ve cezaevine girdiğim için baygınlık geçirmeye başladım. Epilepsi olduğumu söylediler. En son bayılınca Umuttepe Hastanesi'ne getirdiler. Burada 24 gün yoğun bakımda yattım" dedi. Gençlerin özellikle bu tür oyunlara kapılmaması gerektiğini söyleyen C.Y.A konuşmasını söyle sürdürdü:

        "Bu oyuna çok kapıldım. Başkalarının hesaplarına girerek dolandırıcılık yaptım. Çok pişmanım ve hastalanarak hayatım değişti. Özellikle genç yaştakiler bu tür oyunlara kendilerini kaptırmasınlar. Sonucu hep kötü oluyor. Çünkü para tatlı geldiği için insanlar kendilerini kaptırıyorlar."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ