Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Akyaka cinayeti şüphelisi 2 ay sonra yakalandı

        Muğla'nın Ula İlçesi'nin turistik mahallesi Akyaka'da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı sonrası aranan 27 yaşındaki Abdullah Aydın, jandarmanın çalışması sonucu 2 ay sonra yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

        İki ay önce meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti. Ula'nın Akyaka Mahallesi'ndeki Kadın Azmağı'nda teknesiyle turist gezdiren Tahsin Balıkçıoğlu ile aynı işi yapan Abdullah Aydın yol verme yüzünden tartıştı. Tartışmaya Aydın'ın yanında çalışan 16 yaşındaki B.Y. de katıldı. Çevredeki diğer tekne sahipleri araya girerek tarafları ayırdı. İddiaya göre olayı içine sindiremeyen Aydın, gece yanına B.Y.'yi de alarak otomobiliyle Akyaka Mahallesi Mendirek Mevkii'ne geldi.

        Otomobili park eden Abdullah Aydın, tartıştığı Balıkçıoğlu'nun mendirekte bağlı olan 'Beyaz Ada-1' adlı teknesine pompalı tüfekle dört el ateş etti. Teknenin motor bölümüne kaçan Balıkçıoğlu canını kurtarırken, yanında kaptan olarak çalışan 58 yaşındaki Salih Ateş vücuduna isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ateş, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

        KAHVALTI YAPARKEN YAKALANDI

        Jandarma, kaçan şüphelilerden B.Y.'yi, Fethiye'nin Karaçulha Mahallesi'nde yakaladı. B.Y., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Abdullah Aydın'ın yakalanması için ise Muğla ve Akyaka jandarma ekipleri tarafından özel bir ekip kuruldu. Zanlının birkaç kez yakınlarıyla cep telefonu ile görüşme yaptığı ve Kocaeli'de olduğu belirlendi. Bunun üzerine Muğla'dan Kocaeli'ye giden ekipler, geçen salı sabahı Abdullah Aydın'ı bir pastanede kahvaltı yaparken yakaladı. Muğla'ya getirilen zanlı, jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ