Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sahilden 580 ton atık toplandı

        Hatay'da, deniz ve sahil temizliği çalışmaları kapsamında, 7 ayda 580 ton atık toplandı.

        Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 1 Nisan'da başlatılan yaz sezonu deniz ve sahil temizlik çalışmaları 31 Ekim'de sona erdi.

        Kentin deniz turizmi olanaklarını ön plana çıkarma hedefi doğrultusunda hareket edildiği, bu kapsamda 2 deniz yüzeyi temizleme teknesi, 2 kum eleme makinesiyle çalışma yapıldığı belirtildi.

        Ekiplerin 7 ayda denizlere ve sahillere bilinçsizce dökülen ve büyük çoğunluğunu pet şişe, ambalaj atığı ve poşetlerin oluşturduğu 580 ton atık topladığı bildirildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, deniz ve sahillerde iki yıldır sürdürdükleri temizlik hamlesiyle son yıllarda, sınırda yaşanan savaş nedeniyle ekonomisi büyük yara alan Hatay'ın ekonomisine bir nebze olsun nefes aldırmak gibi hedefleri olduğunu kaydetti.

        Temizlik çalışmasının sürdürüleceğini belirten Dolğun, vatandaşları deniz ve sahil temizliği konusunda duyarlı olmaya davet ettiklerini vurguladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ