Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: En büyük devrimlerden birisi milli eğitimde yapılmıştır

        Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Herkes milli eğitimde bakan sayısının değişmesini veya bazı sınavların daha sonra, daha iyiye gitmesi için yapılmasının eğitimde yazboz olduğunu söylüyor. Kesinlikle bu doğru değildir. En büyük devrimlerden birisi milli eğitimde yapılmıştır." dedi.

        Yılmaz, Bayburt Saat Kule Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde bu milletin 80 yılda görmediği hizmeti gördüğünü söyledi.

        Milletin bölünmüş yolları AK Parti iktidarında tanıdığını belirten Yılmaz, "Bizim zamanınızda bu millet hızlı trenle tanıştı. Havaalanlarımız yoktu, adeta havayolu imtiyazlı sınıfın yoluydu. İlk defa bizim dönemimizde havayolu, halkın yolu oldu. Rize'de havaalanı yok ama 1 saatlik mesafedeki Trabzon'a gideriz, havaalanına ulaşırız. Ordu'ya yaptık havaalanı hem Giresun hem Ordu kullanıyor. Tokat'ta havaalanı yok ama bir saatlik mesafede Sivas'a gelip havaalanına ulaşabilmek mümkün. Gerçekten ulaşımda büyük hizmet yaptık." diye konuştu.

        Yılmaz, sağlıkta da büyük hizmetler yaptıklarına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

        "Eskiden sabah 4'te gidilirdi, her doktorun belli bir hasta muayene sayısı olurdu, o sayıyı alabilmek önemliydi. Eğer gittiğinizde doktorun o gün muayene edeceği hasta sayısına yetişemezseniz ertesi gün 3'de giderdiniz. Doktor ya 9'da ya 10'da gelir, tedavi olurdunuz. Size bir reçete yazardı, her yerden ilacınızı alamazdınız. Samatya'daki SSK Hastanesinin giriş katının altındaki eczaneden ilaçları alırdınız. Eczacı der ki 'bu ilaç yok ama eşdeğerliği var.', onu alırdınız. Bazıları ise 'bugün git, yarın gel.' derdi. Kendisi sizi bekletir ama hastalık beklemezdi. Giderdiniz, dışarıdan eczaneden varsa paranız, para ile alırdınız. Allah için sorarım şimdi 10'da gelecek doktor için 4'te hastaneye giden var mı? Yok. Peki sadece belli eczanelerden ilaç alınırdı, şimdi böyle bir ilaç alan var mı? O da yok, Allah razı olsun sağlıkta da büyük devrim yaptık."

        "HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN DİYORUZ Kİ BİZ SAVAŞ UÇAĞI YAPACAĞIZ"

        Her alanda olduğu gibi mili eğitimde de büyük hizmetler yapıldığını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

        "Herkes milli eğitimde bakan sayısının değişmesini veya bazı sınavların daha sonra, daha iyiye gitmesi için yapılmasının eğitimde yazboz olduğunu söylüyor. Kesinlikle bu doğru değildir. En büyük devrimlerden birisi milli eğitimde yapılmıştır. Eğer dünyada milli gelirimiz bakımında ilk 20 arasına girmişseniz, zenginler kulübündesiniz demektir. Zenginler kulübüne herkes giremiyor, eğer G20'de iseniz işte bu milli geliri kimle ürettik? Bizim ilkokulumuzda, ortaokulumuzda, üniversitelerimizle yetişmiş, eğitim almış insanlarla yaptık. Hamdolsun eğitimimiz iyi gidiyor. Kendi tankını yapıyorsan, bunu kendi imkanımızla yapıyoruz. Kendi helikopterimizi. Başbakanımız helikopterle geldi ama yanında iki helikopter daha güvenlik için uçtu, ATAK helikopterleri. Siz ATAK helikopterlerini kendi mühendisinizle, kendi işçinizle yapıyorsunuz. O mühendis, o işçi bu eğitim sisteminden çıktı. Kendi milli geminizin dizaynını, insansız hava aracını yapıyorsunuz ve bunun silahlısını da yapıyorsunuz."

        Yılmaz, "Hiç şüpheniz olmasın diyoruz ki biz savaş uçağı yapacağız. O yok, yapar mıyız, yaparız." ifadesini kullanarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "İşte bu yaparız sözünü söyleten, bu millete geçmiş 14 yıllık dönemde kazandırılan öz güvendir. Öz güven para ile satın alınmaz. Öz güven için geçmişte bir birikiminiz olacak, bu dönemde yaptıklarınızla o birikimin üzerindeki külleri savuracaksınız, köz ortaya çıkacak. Bu milletin asil asaleti ortaya çıkacak ve inşallah önümüzdeki dönemde o uçağımızı da yapacağız. O uçağı yapacak insanımız da bu eğitim sisteminden çıkar, hiç şüpheniz olmasın. Önümüzdeki dönemde, aldığımız daha iyi bir eğitim sisteminden, daha iyi bir eğitim sistemini evlatlarımıza teslim edeceğiz. Başbakanımız açıkladı, okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz inşallah. Niye yapıyoruz? Evlatlarımız 1 yıl daha eğitim alırsa hayatta daha başarılı oluyor da ondan, bütün araştırmalar onu gösterdi."

        İkili eğitimi kaldıracaklarını belirten Yılmaz, "Şu anda yaklaşık 77 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bu 77 bin derslikten de 65 bini 15 büyük ilde. Van, Diyarbakır, Mardin, Mersin, Adana, Antalya, Konya, Ankara, Aydın, İzmir. İzmir'de 30 ilçe var, 25'inde ikili eğitim problemi yok. Sadece 5 ilçemizde var. Önümüzdeki yıl Aydın'da da ikili eğitimi kaldırıyoruz. Allah nasip ederse Türkiye'nin bütün illerinde birer birer ikili eğitimi de kaldıracağız." dedi.

        "21. YÜZYILI TÜRKİYE'NİN YÜZYILI YAPACAĞIZ"

        Bakan Yılmaz, dünyaya açılmak gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Yerel, milli değerlerimizi benimseyeceğiz, bununla gurur duyacağız her zaman, 'bu ezan dinmesin, bu bayrak inmesin.' diyeceğiz. İşte bu değerler eğitimini de bizim eğitim sistemimizde vereceğiz. Dünyaya açılabilmek için de yabancı dile sahip evlatlarımızın olması lazım. İlkokul 2, 3, 4'de, 5, 6, 7, 8'de de İngilizce dersi veriyoruz. Ortaokul döneminde seçmeli ders alanlara da İngilizce dersi veriyoruz ama hepsini topladığımızda yıllık 700 ders saati yapıyor. Allah nasip ederse bunu bin 300 ile bin 400 arasına çıkaracağız ve bizim okullarımızdan mezun olanlar İngilizce'yi de kullanacak. İngilizce'yi de kullanırsa geniş bir pencere açılacak."

        21. yüzyılda Türk insanını dünya ile rekabet eder hale getireceklerine işaret eden İsmet Yılmaz, şunları kaydetti:

        "İyi şeyler yapılıyor, bizim en büyük eksiğimiz yaptıklarımızı izah edememektir ama halkın gözü terazidir, hiç kimseye siz kara kaşı, kara gözü var diye oy vermezsiniz. Neye bakarak oy verirsiniz? Oylar hizmetedir, hizmetin adı da AK Parti iktidarıdır. Şimdi o geminin kaptanı var, Başbakanımız Binali Yıldırım. Başbakanımız hemşehriniz sayılır, Erzincan'dan buraya bağırsanız duyulur. Dolayısıyla inşallah onun liderliğinde 21. yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapacağız. Türkiye büyüyecek, Türkiye büyürken Bayburt küçülür mü? Bayburt'ta küçülmez. Türkiye büyürken Bayburt'ta büyüyecek inşallah.

        İstiyoruz ki 21. yüzyılda insanımızı zengin kılalım, ülkemizi güçlü kılalım ve 79 milyon birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayalım. Biz geçmişte, bin yıllık tarihte ortak tarih yazdık, ortak zaferlere imza attık. Zor günümüzde de iyi günümüzde de bir olduk. İnşallah bundan sonrada birliğimiz, beraberliğimiz devam ettiği sürece 21. yüzyıl Türklerin, Türkiye'nin asrı olacak."

        Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapımı biten 104 milyon liralıya mal olan 17 tesisin açılışı ile yapımına başlanacak 163 milyon liralık 17 tesisin temelinin atıldığı törene, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bölge illerin vali, milletvekili ve belediye başkanları ile diğer ilgililer katıldı.

        Türk Bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterlerinin asıldığı tören alanında, "Bir yanım Erzincan vermem Bayburt'u yıkılsın FETOŞ vermem Reisi", "Meşhurdur Binali'miz tadına doyum olmaz, dünyada Ağbal'ımız ekonomisine rakip olmaz", "Sen tarih yazdıkça kalemin Bayburt olacak", "Madem ki Bayburt'luyuğ Başkanlık istürük", "Göz gördü gönül sevdi aşkımıza Çoruğ şahit Binalim", "Devletimizin bekası için dün olduğu gibi bugünde devletimizin yanındayız." afişleri de yer aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ