Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Teslim Olmayacağız" mitingi sona erdi

        Birleşik Haziran Hareketi ile İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu tarafından "Teslim Olmayacağız" adıyla miting düzenlendi.

        "Teslim Olmayacağız" yazılı dövizler ile tutuklanan HDP'li milletvekillerinin resmini taşıyanlar, kontrol noktasında emniyet kuvvetlerince tek tek aranarak mitingin yapılacağı Kartal Meydanı'na alındı.

        Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Başkanı Erkan Baş, burada yaptığı konuşmada, günlerdir bu birleşmelerine karşı yazılar yazıldığını ve kendilerini bölmek istediklerini ama kendilerinin buraya herkesi birleştirmek için geldiklerini ifade etti.

        Baş, 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimine değinerek, "O alçak örgüt darbe girişiminde bulundu. Biz daha önce de FETÖ'nün ABD maşası olduğunu söylüyorduk. Gördüğünüz gibi haklı çıktık. Bizler o darbe girişiminden medet ummadık. O gece darbeye hep beraber karşı durduk. Bugün burada artık korku duvarı aşılmıştır. Artık ileriye doğru hamle zamanıdır. Burada büyük bir ilk adım atıyoruz, uzun bir yürüyüş başlatıyoruz. İlk hedef, her ne pahasına olursa olsun meclisteki tecavüz yasasını geçirtmemektir." dedi.

        HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş da, bu ülkede 6 milyona yakın oy almış, parlamentoda 3'üncü büyük siyasi partinin eş başkanları ve 10 milletvekilinin tutuklandığını belirterek, "Vekillerimizin ve eş başkanlarımızın haksız ve kanunsuzca tutuklanması sadece HDP'ye vurulan bir darbe değildir. Demokratik siyasetin tümüne, sorunları siyasi yollarla çözmek isteyen anlayışların tümüne vurulan bir darbedir." ifadelerini kullandı.

        Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting, konuşmaların ardından bazı sanatçıların verdiği konserlerle son buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ