Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanı Recep Akdağ: En kısa zamanda ulaşmaya gayret ediliyor

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şirvan ilçesindeki maden faciasında göçük altında kalan işçilere en kısa zamanda ulaşmaya gayret edildiğini bildirdi.

        Beraberinde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ile maden faciasının yaşandığı bölgede kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen Akdağ burada yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla bölgeye geldiğini söyledi.

        Arama kurtarma çalışmalarının titizlikle devam ettiğini belirten Akdağ, enkaz altında kalan 16 işçiden 6'sının çıkarıldığını anımsattı.

        Bakan Akdağ, AFAD, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile diğer kuruluşlara ait ekiplerin organize olduğunu dile getirerek, arama kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdüğünü kaydetti.

        Çalışmaların nasıl yürütülmesi konusunda ailelerin de görüşünü aldıklarını, bunların da uzmanlar tarafından değerlendirildiğini aktaran Akdağ, "Bütün gayretle göçük altında kalan kardeşlerimize en kısa zamanda ulaşmaya gayret ediliyor." dedi.

        SORUŞTURMA SÜRÜYOR

        Bakan Akdağ, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü anımsatarak, "Biz bütün dikkatimizi göçük altında kalan kardeşlerimize ve ailelerine yöneltmiş durumdayız. Aileler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız psikososyal destek sağlıyor. Bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ