Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Malatya'da 8 kişi tinerden zehirlendi

        Malatya'da bir apartmanda su deposunu boyamaya çalışan 3 kişi ile onları kurtarmak isteyen 2 kişi ve 3 itfaiye eri tinerden zehirlendi. Hastanede tedaviye alınan 8 kişiden, 3'nün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

        Olay, Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesi Onbin Konutlarda bulunan bir sitede meydana geldi.

        İddiaya göre site yöneticisi Eray Menevşe ile birlikte Mehmet Soku ve Ragıp Ermiş, boya yapmak amacıyla su deposuna girdi.

        Bir süre sonra seslerin kesilmesi üzerine su deposuna giren güvenlik görevlisi Ahmet Şahin, Menevşe, Soku ve Ermiş'in yerde yattıklarını gördü.

        Şahin, sitede oturan Mustafa İnci ile birlikte zehirlenen 3 kişiyi kurtarmak için uğraşırken ikisi de tinerden zehirlendi. Apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlileri gönderildi.

        İtfaiye ekipleri, zehirlenenleri su deposundan çıkarttı. Menevşe, Soku ve Ermiş ile birlikte güvenlik görevlisi Ahmet Şahin ve apartman sakini Mustafa İnci, ambulanslarla Malatya'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

        Kurtarma çalışmaları esnasında tinerden etkilenen 3 itfaiye eri de hastanelik oldu.

        Hastanede tedavi görenleri ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, "3 hemşerimiz su deposunun içerisini paslanmaz boyayla boyamak için deponun içerisine girmişler. Tinerin etkisiyle zehirlenmişler. İtfaiye ekiplerimiz, zehirlenen vatandaşlarımızı su deposundan çıkarıp, sağlık ekiplerine teslim ettiler. Vatandaşlarımızın hayati tehlikelerinin olduğunu öğrendik. Bu sırada 3 itfaiye erimiz de tinerden etkilenmişler. Onlarda şuan hastanedeler, ciddi bir sağlık sorunları yok" dedi.

        Ferdi DURDU/ MALATYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ