Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kurtulmuş: "CHP ve MHP’nin teklifi varsa değerlendirmeye açığız"

        ANKARA / GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, cinsel istismar düzenlemesinin tecavüz suçlarını kapsamadığını savunarak, “Bu konuda eğer CHP ve MHP’nin de başka teklifleri varsa, bunları da değerlendirmeye açık olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

        Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu çalışmalarına devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Şu anda ortada parlamentoya gelen tekliften başka bir teklif yok. Başka bir şey konuşulacaksa, CHP ve MHP’nin kendi teklifini getirmesinin en doğru yol olduğunu söylüyoruz. Biz CHP ve MHP’nin teklifleri varsa getirsinler derken zaten bir diyalog zeminini işaret etmiş oluyoruz. Yarına (bugün) kadar, Meclis’in aritmetiği bakımından, takvimi bakımından söylüyoruz, yarına kadar ümit ederiz ki gelişmeler olur” dedi. Kurtulmuş’un diğer gündem maddelerine ilişkin açıklamaları ise şöyle:

        YENİ ANAYASA:

        Görüşmeler genel çerçevesi itibarıyla olumlu bir seyir takip ediyor. MHP’ye teklifimiz verilmiştir, henüz MHP kendi içinde değerlendirmeyi yapıp son noktayı koymuş değildir. Bir karar verecek. 330 aşılacak durum anlaşıldığında, hızlı şekilde konu Meclis’e getirilecektir. Ama MHP nihai görüşünü ortaya koymuş değildir.

        SİİRT’TEKİ GÖÇÜK:

        Şu anda bakanlıklar arasında bir koordinasyonla ilgili bütün birimlerimiz göçükte kalmış olan 10 kardeşimizin kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede bu 10 işçimize ulaşılmasını temenni ederiz.

        OKULLARA KAMERA:

        İçişleri ve MEB’in ortak projesi olarak gündeme gelen konulardan biri, okullarımızın emniyetinin sağlanmasıdır. Türkiye’de yaklaşık 54 bin 500 okulumuz mevcuttur, bina olarak. Bu okulların etrafında çocukların uyuşturucudan korunmasının sağlanması, asayiş olaylarının önlenmesi bakımından kamera sistemleriyle, bu okullarımızın hepsinin çevresi gözetlenecek.

        EKONOMİ:

        Perşembe günü Para Piyasaları Kurulu toplantısı yapılacak. Bu toplantıda Merkez Bankası’nın yapacağı hazırlık çerçevesinde bir karar alacaktır. Ekonomide olağanüstü bir durum söz konusu değildir.

        KUDÜS’TE EZAN:

        (Kudüs’te ezanın yasaklanması) Kudüs dediğimiz şehir çok dinlilik tecrübesiyle yeni karşılaşmıyor. Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler birlikte yaşadılar. Bu karar Kudüs’ün geçmişine, çokkültürlülüğe hakarettir.

        ŞANGHAY 5’LİSİ:

        Türkiye, dünyanın bütün bölgeleriyle eş zamanlı ilişki kurabilecek ender ülkelerden biridir. Bu anlamda, Türkiye’nin elinin kuvvetli olduğunu gösteren işaretlerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ