Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 22.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 22 Kasım Salı gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir..

        BYLOCK'ÇU 28 POLİS TUTUKLANDI

        Hatay'da "ByLock" kullandıkları tespit edilen ve aralarında şube müdürleri ve emniyet amirlerinin de bulunduğu 28 polis tutuklandı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında "ByLock" programını kullanan kişilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar dahilinde aralarında emniyet amirlerinin de bulunduğu 28 polis, adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Sağlık kontrolleri için Antakya Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasına getirilen 14 tutuklu daha sonra cezaevine gönderildi.(İHA)

        JEANSBİRİ TUTUKLANDI

        Sosyal medyada, "Aksilahlanma" etiketini açan ve kampanyaya dönüştüren "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu, Nöbetçi 11. Sulh Ceza Hakimliğince, FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

        Sosyal medyada, "Aksilahlanma" etiketini açan ve kampanyaya dönüştüren "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi 32 yaşındaki Ahmet Kemal Aydoğdu, 25 gün önce gözaltına alınmıştı. Aydoğdu, emniyetteki gözaltı işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadesi alınan Aydoğdu, tutuklanması istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ahmet Kemal Aydoğdu, İstanbul Nöbetçi 11. Sulh Ceza Hakimliğinde FETÖ üyeliğinden tutuklandı. (Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL)

        CUMHURİYET GAZETESİ SORUŞTURMASIYLA BİRLEŞTİRİLDİ

        "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu hakkındaki soruşturmanın, Cumhuriyet Gazetesi ile imtiyaz sahibi Cumhuriyet Vakfı yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma dosyasıyla birleştirildiği belirtildi. "JeansBiri" adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımları, 22 Ekim tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde "Ak silahlanma provokasyonu" başlığıyla manşet haber olmuştu.

        TRABZON EMNİYETİNDE 49 POLİS İHRAÇ EDİLDİ

        Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 49 personel meslekten ihraç edildi. Edinilen bilgiye göre, aralarında 4. Sınıf Emniyet Müdürleri Ali Ü. ve Metin Y.'nin de bulunduğu 49 personel İçişleri Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte meslekten ihraç edildi. İhraç edilenler arasında komiserlerinde bulunduğu öğrenilirken, ihraç sebeplerinin ise; EAGLE ve BYLOCK mesajlaşma programı olduğu öğrenildi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nde görevli bir itfaiye eri de FETÖ/PDY örgütüne üye olma şüphesi ile gözaltına aldı. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 1 TEĞMEN VE 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Nevşehirde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında teğmen ile öğretmen tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖye üye olma suçundan haklarında soruşturma başlatılan teğmen M.K ile öğretmen M.A gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

        KONYA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgüt üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen hemşire ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 7 zanlı yakalandı.

        Gözaltına alınan zanlılar, Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek, Ereğli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        ISPARTA'DA FETÖ'NÜN EĞİTİM KURUMLARI SORUMLUSU TUTUKLANDI

        Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında örgütün Afyonkarahisardaki eğitim kurumlarının sorumlusu olduğu iddia edilen şüpheli, tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ soruşturması kapsamında Isparta merkezli 23 ilde gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde hakkında yakalama kararı çıkarılan ve kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı tespit edilen Zühal T, Afyonkarahisarda gözaltına alındı.

        Ispartaya getirilen ve örgütün Afyonkarahisardaki eğitim kurumları sorumlusu olduğu iddia edilen Zühal T, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüpheli, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        BOLU'DA 5 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        BOLU'da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında F Tipi Cezaevi'nde görevli 5 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kuruçay mevkiinde bulunan F Tipi Cezaevi'nde görevli 5 infaz koruma memuru gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve araçlarında arama yapılırken bilgisayarlara ve bazı belgelere el konuldu. İnfaz koruma memurları sağlık kontrollerinin ardından işlemleri için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        KARS'TA 84 POLİS MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Kars İl Emniyet Müdürlüğünde görevli olan ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalarda açığa alınan 84 polis meslekten ihraç edildi.

        Alınan bilgiye göre, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan ve Resme Gazetede de bugün yayımlanan 677 ve 678 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamelerde, Kars İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve daha öncesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalarda açığa alınan 84 polisin görevinden ihraç edildiği belirtildi.

        Bu kişilerden üçüncü sınıf Emniyet Müdürü E.Ü, komiserler O.A., İ.K., E.Ç., M.Ö., R.K., polis memurları N.T.Ç., O.E., S.K., E.Enin Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli oldukları kaydedildi.

        Aynı çerçevede, Kağızman Belediyesinde görevli B.Ü. ile sağlık personeli N.Knin de OHAL kapsamında görevlerinden ihraç edildiği öğrenildi. (AA)

        YOZGAT'TA TOPLAM 1102 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

        Yozgat'ta kamuda çalışan bin 102 kişi hakkında FETÖ/PDY'den işlem yapıldı.

        Yozgat Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi sonrasında bu terör örgütü ile ilimizde mücadele son hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda 22/11/2016 tarihi itibariyle ilimizde kamuda görev yapan personellerden 1102 kişi hakkında işlem yapılmış olup bunlardan, 706'sı kamu görevinden çıkarılmış, 16'sının sözleşmesi feshedilmiş ve 214'ü hakkında ise görevden uzaklaştırma kararı uygulanmıştır.

        Ayrıca açığa alınan 166 personel ise görevine iade edilmiştir. Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişiminde sokağa inen ilk il olan Yozgat Halkı konu vatansa gerisi, teferruattır anlayışıyla hareket ederek kuvvetli bir şekilde birlik mesajı vermiştir. Bu çerçevede tüm ülke genelinde yürütülen mücadeleye Yozgat'ta da devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi. (İHA)

        İŞ ADAMI İHSAN KALKAVAN HAKKINDA YAKALAMA KARARI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, iş adamı İhsan Kalkavan hakkında, silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün imamlarından H.Pnin ifadeleri doğrultusunda İhsan Kalkavan hakkında, ifadeye çağrıldığı ancak kendisine ulaşılamadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

        Talebi değerlendiren İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Kalkavanın firari konumda olduğu, kendisine çağrı yapıldığı ancak ulaşılamadığı belirtilerek, Kalkavan hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi. (AA)

        BAYBURT'TA 19 KİŞİ YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Bayburtta 19 kişi yakalandı.

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kentte 2012 yılında faaliyete geçen ancak FETÖnün 15 Temmuz darbe girişiminden önce kendini fesheden Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Derneğinin (Lokman-Der) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü bir projede, örgüte maddi destek sağlandığı tespit edildi.

        Savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Derneğinin yöneticileri olan doktorlar ile sağlık çalışanları ile proje kapsamında derneğin ihale verdiği toplam 19 şüpheli hakkında "terör örgütüne finansman sağlamak" suçundan gözaltı kararı verildi.

        Kararın ardından düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen sağlık çalışanları ile esnafın ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 19 şüpheliden biri sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 18 kişinin ifade işlemi devam ediyor. (AA)

        SAKARYA MERKEZLİ 3 İLDEKİ OPERASYONLARDA 5 GÖZALTI

        Sakarya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu değerlendirilen ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çınar Akademi ve Gençlik Derneği üyeleri ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince Sakarya, İstanbul ve Bursada belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda dernek üyesi 5 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

        Sakaryaya getirilen zanlıların emniyetteki işlemleri devam ederken, aranan 3 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. (AA)

        VAN'DA 14 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Vanda Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 14 polis gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 14 polis gözaltına alındı

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        İZMİR'DE 35 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İZMİR merkezli olarak 13 ilde, 5 gün önce, 'askeri casusluk' adıyla bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma davası ile ilgili kumpas soruşturması kapsamında polis tarafından düzenlenen operasyonda gözatına alınan, aralarında emekli generallerin de bulunduğu 31 muvazzaf ve emekli asker ile 4 sivilden oluşan toplam 35 kişi, adliyeye sevk edildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya'nın koordinesinde, İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, 'askeri casusluk' adıyla bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma davası ile ilgili kumpas soruşturmasının devamı niteliğindeki operasyon kapsamında, 5 gün önce çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyon kapsamında, aralarında generallerin de bulunduğu 37 emekli ve muvazzaf asker ile askerlerin eşlerine ve sivillere 'ablalık' ve 'ağabeylik' yaptığı belirlenen 11 sivil hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Samsun, Kayseri, Amasya, Uşak, Kocaeli, Mardin, Malatya ve Antalya'daki adreslere düzenlenen operasyonlarda emekli ve muvazzaf 31 asker ile 6 sivil yakalandı. Gözaltınaki 37 kişiden 2'si emniyetten serbest bırıkılırken, 35'i FETÖ/PDY yapılanması kapsamında adliyeye sevk edildi. (DHA)

        KÜTAHYA'DA 13 BELEDİYE PERSONELİ İHRAÇ EDİLDİ

        Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile belediyelerinde çalışan 13 personel ihraç edildi.

        Alınan bilgiye göre, OHAL kapsamında bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 677 sayılı KHK ile daha önce Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında Kütahya Belediyesi'nde açığa alınan, aralarında itfaiye personeli, zabıta memuru ve mühendislerin olduğu 10 personel ihraç edildi.

        Öte yandan, aynı kararname ile Tavşanlı, Domaniç ve Gediz ilçe belediyelerinde de daha önce açığa alınan 3 personel ihraç edildi. (İHA)

        ANKARA'DA AÇIĞA ALINAN 7 EMNİYET PERSONELİ GÖREVE İADE EDİLDİ

        Beypazarı ilçe Emniyet Müdürlüğünde, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 3 komiser yardımcısı ve 4 polis memurunun görevlerine başladığı bildirildi.

        FETÖ soruşturması kapsamında sürdürülen çalışmalar sonrasında, 4 polis memurunun görevlerine başladığı ve halen 3 komiser yardımcısının ise soruşturmalarının sürdüğü öğrenildi.

        Beypazarı İlçe Emniyet Müdürlüğünde soruşturma kapsamında 3 komiser yardımcısı ve 4 polis memuru açığa alınmıştı. (AA)

        SİİRT'TE 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt'in Pervari ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 1 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Pervari ilçesinde oturan H.Y. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Güvenlik güçlerince evinde arama yapılan H.Y, gözaltına alındı. (AA)

        Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        129 FETÖ ŞÜPHELİSİ PİLOTTAN 79'U İTİRAFÇI OLDU

        FETÖ/PDY yönelik soruşturmalar kapsamında Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki yapılanmaya ilişken 5. kez operasyon düzenlendi. İtirafçı olan askeri personelin ifadeleri doğrultusunda 19 ilde yapılan operasyonda şüpheli 60 pilottan 25'i, 23 akademisyenden 16'sı gözaltına alındı. Daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 127 şüpheli askeri personelden 79'unun itirafçı olduğu ortaya çıktı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 3'üncü Ana Jet Üssü'ndeki FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 127 şüpheli gözaltına alınmıştı. FETÖ şüphelisi pilotlardan 79'unun etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest kaldığı öğrenildi. Yurtdışına çıkış yasakları bulunan ve her gün imza veren şüpheli pilotlardan 4'ünün verdiği son ifadeler doğrultusunda 60 pilot ve 23 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        GİRESUN'DA ÜST DÜZEYLİ RÜTBELİLERİN DE BULUNDUĞU 37 POLİS MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Resmi Gazetede yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) göre Giresun Emniyet Müdürlüğünde görevli, aralarında üst düzey rütbelilerin de bulunduğu 37 polis meslekten ihraç edildi.

        Alınan bilgiye göre, daha önce açığa alınan aralarında iki dördüncü sınıf emniyet müdürü, bir üçüncü sınıf emniyet müdürü ile komiser yardımcıları ve polislerin bulunduğu 35 kişi ile halen Giresun Emniyet Müdürlüğünde halen görevde bulunan iki polis KHKya göre ihraç edildi.

        Öte yandan 16 Kasımda gözaltına alınan 7 polisin Giresun Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen iki kadının tutuklanarak cezaevine konulduğu kaydedildi. (AA)

        SAMSUN'DA BYLOCK KULLANAN 3 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da FETÖ/PDY yapılanması soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları iddia edilen 3 askeri personel gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD) yönelik düzenlenen operasyonda, Samsun İl Jandarma Komutanlığında görevli olduğu öğrenilen uzman çavuş A.G. ile 19 Mayıs Kışlası'nda görevli U.Ö. (39) ve Ö.B.(43) adlı astsubaylar gözaltına alındı. TEM Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan uzman çavuş A.G., bugün Samsun Adliyesine sevk edilirken, astsubaylar U.Ö. ve Ö.B.'nin sorguları devam ediyor. (İHA)

        MANİSA'DA GÖZALTNIDAKİ 36 POLİSTEN 6'SI SERBEST

        MANİSA'daki FETÖ/PDY soruşturmasında yaklaşık 25 gün önce gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 36 polisten 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 30'unun ise sorguları sürüyor.

        Manisa'da, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 25 gün önce gözaltına alınan 36 polis, dün sabah sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. Polislerden 6'sı adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 30 polisin ise nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        Öte yandan Manisa'da, darbe girişiminin ardından bugüne kadar yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 455 kamu personelinin tutuklandığı, 1643 kamu personelinin görevden ihraç edildiği, 855 kişi ise görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi. (DHA)

        FETÖ'NÜN KÜÇÜKÇEKMECE BÖLGE İMAMI İLE EV İMAMI TUTUKLANDI

        Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yaptığı çalışmalarda terör örgütü ile bağlantısı bulunan ve örgüte finans desteği sağladığı iddia edilen 9 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri yaptığı çalışmalarda gözaltına alınan şüphelilerden R.Ş.'nin Küçükçekmece'deki esnaflardan sorumlu bölge imamı olduğu, H.B.C.'nin ise Küçükçekmece ev imamlarından sorumlu imam olduğunu tespit etti.

        Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüphelilerden R.Ş. ve H.B.C. tutuklanırken, 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        NEVŞEHİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Nevşehir merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı.

        Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Nevşehir, Ankara, Artvin, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Kilis, Ordu ve Zonguldakta 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgüte finansal kaynak sağladıkları ve insan kazandırdıkları iddiasıyla aralarında subay, öğretmen ve yurt müdürünün de bulunduğu 7 kişi yakalandı.

        Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorguları devam ediyor. (AA)

        BOLU'DA FETÖ'NÜN DERSHANE MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        BOLU'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen örgüte ait dershanenin müdürü Olgun Yıldız, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Olgun Yıldız, Balıkesir'de saklandığı kayınpederinin evinde yakalandı. Evde yapılan aramada bilgisiyar hard diskleri ve ve belgelere el konuldu. Bolu'ya getirilen Olgun Yıldız, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Örgüte ait FEM Dershaneleri müdürü ve yine örgütün eğitim kurumlarının bağlı olduğu şirketin yönetim kurulu üyesi olan Olgun Yıldız, geç saatlere kadar süren mahkeme sonucunda tutuklandı. Şifreli mesajlaşma sistemi 'ByLock' kullanan Olgun Yıldız'ın, kentte örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer aldığı belirtildi. (DHA)

        BİLECİK'TE 9 ZANLI GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 9 zanlı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde, Bilecik merkez, Bozüyük ve Pazaryeri ilçeleriyle Antalya, Bursa ve Kahramanmaraşta eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında açığı alınan ve ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

        Zanlıların evlerindeki aramalarda, bazı belge ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. (AA)

        SINIRDA YAKALANAN AKADEMİSYEN ÇİFT TUTUKLANDI

        Edirne'de sınırı yasa dışı geçmeye çalışırken yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları iddia edilen akademisyen çift tutuklandı.

        Jandarmadaki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen, kapatılan Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ile üniversitenin tıp fakültesi öğretim üyesi eşi Doç. Dr. Ümran Yıldırım, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        FETÖ üyesi oldukları iddia edilen akademisyen çiftin sınırı yasa dışı geçmeye çalışırken yakalandığı aracın sürücüsü K.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bir istihbaratı değerlendiren Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, Havsa ilçesinde bir otomobili durdurmuş, sahte kimlik ve sahte pasaport beyan eden araçtaki yolcuların Mustafa Yıldırım ve eşi Ümran Yıldırım olduğu belirlenmiş, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcıları oldukları öne sürülen çift ile araç sürücüsü K.A gözaltına alınmıştı. (AA)

        DÜZCE'DE 1'İ POLİS 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında biri polis memuru 4 zanlı gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla merkeze bağlı Doğanlı köyünde ikamet eden bir polis memuru ile 3 kişinin adresine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konulan operasyonda, zanlılar gözaltına alındı.

        Zanlıların, İl Jandarma Komutanlığındaki sorgusu devam ediyor. (AA)

        EDİRNE'DE 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Edirne merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 11i adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması çerçevesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Afyonkarahisar ve Balıkesirde bazı adreslere eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 15 zanlıdan 11inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Edirne Adliyesine sevk edildi.

        Diğer 4 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        "KİMSE YOK MU?" DERNEK YÖNETİLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Kimse Yok Mu Derneği Şubesi yöneticisi 5'i kadın 19 kişi adliyeye sevk edildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY yönelik 16 Kasım'da şafak vakti operasyon başlattı. 20 adrese baskın yapan ekipler, Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube yöneticileri tek tek gözaltına alındı. Aralarında dernek avukatı ve eşinin de bulunduğu 19 kişi yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

        DENİZLİ'DE 33 KİŞİ TUTUKLANDI

        DENİZLİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iş dünyasına yönelik 20 gün önce düzenlenen 3'üncü dalga operasyonda gözaltına alınan 85 kişiden 34'ü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 'Etkinlik Pişmanlık Yasası'ndan yararlanan biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 33 şüpheli ise tutuklandı.

        Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte finans desteği sağladığı ileri sürülen kişilere yönelik 20 gün önce 3'üncü dalga operasyon yaptı. Operasyonda işadamı, esnaf ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 85 kişi gözaltına alındı. Polisler, gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde de arama yaptı. Bulunan bilgi ve kanıtlara el koydu. Şüphelilerden Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 34 kişi, dün adliyeye sevk edildi. Önce savcıya ifade veren 34 kişi, daha sonra tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Gözaltına alınanlar arasında bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Halil Pekdemir'in oğlu işadamı Can Pekdemir, 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 3 ayrı salonda hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 33'ü ise tutuklandı. Tutuklananların arasında örgütün şifreli iletişim sistemi olan 'ByLock'u kullananların da bulunduğu bildirildi. Emniyet'teki işlemleri süren diğer 51 kişinin ile ilgili soruşturmaya devam ediliyor. (DHA)

        ADANA'DA 19 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 'Kimse Yok Mu Derneği' Adana Şubesi yöneticisi 5'i kadın, 19 kişi adliyeye sevk edildi.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 16 Kasım günü şafak vakti 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ'nün dernek ayağı olduğu ileri sürülen Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube yöneticileri 5'i kadın, 19 kişi yakalandı. Zanlılar arasında, iş adamı, avukat, mühendis, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevlilerinin de olduğu öğrenildi.

        7 gün boyunca sorgulandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimine getirilen zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SİVAS'TA 11 ÜNİVERSİTE PERSONELİ İHRAÇ EDİLDİ

        Sivas Cumhuriyet Ünivesitesi'nde son yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 11 üniversite personeli görevinden ihraç edildi.

        Cumhuriyet Üniversitesi'nde son yayımlanan KHK ile 11 üniversite personeli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında görevinden ihraç edildi.

        Görevinden ihraç edilen personeller arasında teknisyen, fakülte sekreteri, hizmetli, bilgisayar işletmeni, hemşire, mühendis ve hukuk müşaviri bulunuyor. (İHA)

        ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ 31 AKADEMİK PERSONEL ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Samsun merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görevli 31 akademik personel adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Samsun merkezli İzmir, Konya ve Ankarada belirlenen çok sayıda adrese düzenlenen operasyonun ardından gözaltına alınan 31 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Daha önce açığa alınan OMÜde görevli aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent ile araştırma görevlilerinin bulunduğu 31 kişi 15 Kasımda gözaltına alınmıştı.

        Bu kişilerden bazılarının örgütünün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" kullandıkları iddia edilmişti. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 6 EMNİYET PERSONELİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisarda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 6 emniyet personeli tutuklandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında eski güvenlik şube müdürü H.İ.Unun da olduğu 6 kişinin, savcılıkça ifadesi alındı.

        Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.

        Afyonkarahisarda, dün Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 6 emniyet personeli gözaltına alınmış, şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

        Yapılan incelemede zanlıların cep telefonlarında, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" programı tespit edilmişti. (AA)

        ŞANLIURFA MERKEZLİ 14 İLDEKİ OPERASYONLARDA 38 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Şanlıurfa merkezli 14 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 38 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa merkezli Adıyaman, Amasya, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kilis, Malatya, Rize, Şırnak ve Osmaniye illerinde FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. Sabah saatlerinden itibaren düzenlenen eş zamanlı operasyonunda 38 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        İZMİR MERKEZLİ 3 İLDE OPERASYON: 30 ŞÜPHELİDEN 13'Ü TUTUKLANDI

        İzmir merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) çalışan 30 şüpheliden 13ü tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY soruşturmasına ilişkin operasyon kapsamında Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İKÇÜde çalışan 30 şüphelinin, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındı.

        Savcılıktaki işlemlerinden sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan şüphelilerden 13ü "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

        Aralarında 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Gölbaşı ilçesindeki Özel Hareket Daire Başkanlığını bombalayan pilotlardan Rafet Kalaycının eşi uzman doktor Ö.T Kalaycının da bulunduğu diğer şüpheliler ise yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmaya ilişkin İzmir, Manisa ve Kocaelide düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 32 kişiden 2si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        AKADEMİSYENLERE YAPILAN OPERASYONDA 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan aralarında kadınların da bulunduğu 23 akademisyenden 16'sı gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde görevli 23 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis, tarafından bu sabah belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 akademisyenİ gözaltına aldı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        GAZİANTEP'TE 70'İ TUTUKLU 111 HAKİM VE SAVCININ DOSYASINA YETKİSİZLİK

        Gaziantepte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 70i tutuklu 111 hakim ve savcı hakkındaki dosya, yetkisizlik kararıyla Ankaraya gönderildi.

        Alınan bilgiye göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddia edilen 70i tutuklu 111 hakim ve savcı hakkındaki soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, şüpheliler hakkında yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

        Söz konusu hakim ve savcıların "FETÖ/PDY üyesi oldukları" iddiasına yer verilen soruşturma dosyasında, şüphelilerin terör örgütüyle ilişkileri, örgüt elemanlarıyla yaptıkları görüşmeler ve örgüt adına verdikleri kararların yer aldığı öğrenildi. (AA)

        TELEKOM SORUŞTURMASINDA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 22 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) telekom yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Orhan Aydın tarafından yürütülen soruşturmada, aralarında üst düzey telekom yöneticilerinin de bulunduğu 22 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı çıkarıldı.

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli Ağrı, Malatya ve Ankarada düzenlenen operasyonda, 12 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Savcının talebi üzerine nöbetçi hakimlikçe verilen karar uyarınca şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapılıyor.

        Şüphelilerden birinin örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullandığı belirtildi.

        Soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan 144 şüpheliden 63ü tutuklandı. Tutukluların 57sinin ByLock kullandığı öğrenildi.(AA)

        KIRKLARELİ'NDE 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırklareli'nde bir kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olma suçundan tutuklu bulunan eşine şifre olabileceği değerlendirilen yazılı bir kağıt vermek isterken yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ'ye üye olma suçundan Kırklareli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan eşi M.Y'yi ziyaret eden N.Y, eşine bir kağıt vermek istediği sırada görevlilerce fark edildi.

        Görevlilerin cezaevi yetkililerine haber vermesi üzerine N.Y'nin üzerinde arama yapıldı. Aramalarda N.Y'nin sol elinde sakladığı yazılı bir kağıt ele geçirildi.

        Kağıttaki yazıların FETÖ'ye ait şifre olabileceği değerlendirilerek N.Y, gözaltına alındı.

        Şüpheli, Kırklareli Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        UŞAK'TA GÖZALTINDAKİ 10 ŞÜPHELİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta düzenlenen operasyonun ardından dün emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 10 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

        Zanlılardan 6'sı "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklanırken, 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KONYA'DA 60 HAVA KUVVETLERİ PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Konya merkezli 19 ilde Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli, aralarında pilotların da bulunduğu 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı olduğu değerlendirilen kişilere yönelik çalışmalar devam ediyor.

        Bu kapsamda Konya merkezli 19 ilde Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli, aralarında pilotların da bulunduğu 60 kişiyi yakalamak için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, eş zamanlı operasyon gerçekleştiriyor. (AA)

        AKIN ÖZTÜRK'ÜN EMİR SUBAYI TUTUKLANDI

        KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura eski üyesi tutuklu Orgeneral Akın Öztürk'ün eski emir astsubayı Ali Ü., tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişiminin sorumluları arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan Orgeneral Akın Öztürk'ün, Kayseri'de Tümgeneral rütbesiyle görev yaptığı sırada emir astsubaylığını yapan emekli astsubay Ali Ü., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Emekli astsubayın darbe gecesi Orgeneral Akın Öztürk ile yaptığı görüşmeler nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri tarafından 11 Kasım günü gözaltına alındığı ve mahkemede de bu yönde yargılandığı ifade edildi.

        Bu arada Kayseri'deki FETÖ soruşturmaları kapsamında yakalanıp mahkemeye çıkarılan 4 şüpheliden Ramazan K. ve Tarık Ü. de tutuklanırken, Barış B. ile Mustafa Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        BURSA MERKEZLİ 16 İLDEKİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 28 kişiden 10u tutuklandı.

        Aralarında örgüte bağlı şirketin ortaklarıyla eğitim kurumlarındaki müdür ve müdür yardımcıları da bulunan ve adliyeye sevk edilen 28 kişi, savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

        Zanlılardan 10u tutuklanırken 18i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik soruşturma çerçevesinde, 28 Haziranda kayyum atanan, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile faaliyetleri sonlandırılan ve Bursada bünyesinde 16 eğitim kurumu bulunan Silm Eğitim Tesisleri İşletme Ticaret AŞ isimli şirketle ilgili, aralarında şirketin ortakları ile eğitim kurumlarındaki müdür ve müdür yardımcılarının bulunduğu 121 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Bursa, İstanbul, Uşak, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Şırnak, Ankara, Manisa, Tekirdağ, Antalya, Ordu, Samsun, Konya, Balıkesir ve Erzurumdaki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 60 kişi gözaltına alınmıştı.

        Hakkında yakalama kararı bulunan 25 kişinin daha önce FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklandığı, 36 kişiyi ise yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtilmişti. (AA)

        CEZAEVLERİNE OPERASYONDA SİLİVRİ AÇIK CEZAEVİ MÜDÜRÜ VE 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul merkezli 8 ilde, FETÖ'nün gizli yazışma uygulaması olan "bylock" kullandıkları belirlenen cezaevi infaz koruma memurlarına yönelik operasyon başlatıldı.

        İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda 24 cezaevi yetkilisi ve infaz koruma memurları hakkında gözaltı kararı alındı. Sabaha karşı 06.00'da başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilenler hakkında cezaevlerinde ve evlerinde arama başlatıldı.

        Operasyonun İstanbul dışında, Ankara, Bursa, Çanakkale, Kırıkkale, Tokat, Ordu ve Rize'de yapıldığı bildirildi.

        Silivri Açık Cezaevi 1. Müdürü H.T'nin de aralarında olduğu 14 şüpheli İstanbul'da, 5 şüpheli de diğer illerde olmak üzere 19 kişi gözaltına alındı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ