Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK davasında gergin anlar

        Bolu'da Nisan ayında PKK'lı teröristlerin hücre evine yapılan baskında iki teröristin öldürülmesinin ardından, şahıslara yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla tutuklanan 4 kişinin yargılanmasına devam edildi. Adliye önünde Büyük Birlik Partisi eski İl Başkanı Mahmut Alan sanık yakınlarına tepki göstererik, "Hem Bolu'yu kana bulamaya çalışıyorsunuz hem de desteğe geliyorsunuz" diye bağırdı.

        Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde canlı bomba oldukları tespit edilen PKK'lı teröristlerin kaldığı hücre evine Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yapılan baskında Serdar Kayardı ve Ömer Bayram'a isimli teröristler ölü olarak ele geçirilmişti. Olay sonrasında başlatılan soruşturmada 2 teröriste yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla Bilal T., Giyaseddin Ö., Ahmet Y. ve Mazlum E. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Şahısların yargılanmasına Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme öncesinde adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliyenin önündeki yol trafiğe kapatılarak araç geçişine izin verilmedi. Çevik kuvvet polislerinin de hazır bulunduğu adliye önüne gelen eski Büyük Birlik Partisi Bolu İl Başkanı Mahmut Alan sanık yakınlarına tepki göstererek, "Kaybolun buradan. Bolu'yu kana bulamaya çalışıyorsunuz, bir de buraya arkadaşlarınıza desteğe geliyorsunuz. PKK'lılara yer yok. Hem Bolu'yu patlatacaksın sonra gelip burada destek olacaksın" diyerek tepki gösterdi. Polis ekipleri Alan'ı bölgeden uzaklaştırdılar.

        TAHLİYELERİNİ İSTEDİLER

        Mahkemede tanık olarak bulunan kişilerin dinlenmesinin ardından, Bilal T., Muhammed A. Giyaseddin Ö., Ahmet Y. Ve Mazlum E., öğrenci olduklarını ve tutuklu kaldıkları 8 ay boyunca eğitim haklarından mahrum bırakıldıklarını söylediler. Suçsuz olduklarını belirten sanıklar, tahliyelerini talep ederek tekrar akademik hayatlarına geri dönmek istediklerini söylediler.

        SANIK AVUKATI DOSYA BİRLEŞTİRME TALEBİ

        Sanık avukatlarından Pınar Konak, geçtiğimiz Ekim ayında Bolu'da PKK'ya yönelik yapılan operasyonda önce gözaltına alınan ve sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanan HDP Bolu İl Başkanı Özgür Günaydın'ın dosyası ile bugün görülen dosyanın birleştirilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti tutuklu yargılanan 4 sanığın kaçma şüphelerinin bulunması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına, diğer tanıkların dinlenmesine karar verdi. Duruşma 29 Aralık 2016 tarihine ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ