Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Eski HDP Patnos İlçe Başkanı İkram Bedir tutuklandı

        Ağrı'nın Patnos ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan, eski HDP İlçe Başkanı İkram Bedir tutuklandı.

        Patnos Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, eski HDP İlçe Başkanı Bedir'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Bedir, "Terör örgütüne üye olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlarından tutuklandı.

        SERBEST BIRAKILANLAR

        Ağrı'da, Patnos ilçesinde terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına HDP Patnos İlçe Başkanı Vahyettin İlgün ile DBP Patnos İlçe Başkanı Ömer Narçin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Patnos Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütü üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları öne sürülen HDP Patnos İlçe Başkanı İlgün ile DBP Patnos İlçe Başkanı Narçin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

        Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ