Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: Türkiye tehlikeli sürecin içine sürüklenebilir

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Fırat Kalkanı'nda 3 şehit 10 yaralı var. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama Suriye rejimine ait uçaklarla askerimiz vurulduğu şeklinde. Bu çok tehlikeli bir kapıya bizi getirebilir. Tehlikeli sürecin içine Türkiye'yi sürükleyebilir. Hükümet yetkililerine sağduyu ile davranmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

        Antalya'da TÜROFED Genel Kurulu'nda Adana'daki patlama ve Fırat Kalkanı şehitleriyle ilgili değerlendirmede bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        "Adana'da saldırı oldu. Tatsız bir konu, hepimizin sabah aldığı en kötü haber. Valiyi aradım ayrıntıları öğrenmeye çalıştım. Siyaset konusunda uzlaşmaya değindi. Terör kimden gelirse gelsin nereden gelirse gelsin amacı ne olursa olsun, arkasında hangi güç olursa olsun bütün siyasi partiler, meslek kuruluşları, meslek örgütlerin terör konusunda ortak payda geliştirmesi gerekiyor. Terörü bitirmek için bizden ne istiyorsanız vermeye hazırız. Her olaydan sonra söyledim. Bu ülkenin insanı teröre evlatlarını vermemeli, ülkemizde huzur istiyoruz. Son 14 yıllık çerçeveye bakıldığında PKK vardı iki örgüt daha önümüzde duruyor. Birisi IŞİD diğeri FETÖ ne odlu da 14 yılda Türkiye 3 örgütle muhatap oldu. Ne oldu da nasıl yönetildi de bu terör örgütlerini Türkiye kendi coğrafyasından silip atamadı. Bizim düşünceleriz var. Ama toplantının konusu değil.

        "SAĞDUYU İLE DAVRANILMASINI TAVSİYE EDİYORUM"

        Fırat Kalkanı'nda 3 şehit 10 yaralı var. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama Suriye rejimine ait uçaklarla askerimiz vurulduğu şeklinde. Bu çok tehlikeli bir kapıya bizi getirebilir. Tehlikeli sürecin içine Türkiye'yi sürükleyebilir. Hükümet yetkililerine sağduyu ile davranmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye denge ülkesiydi. Türkiye başvurulan bir kapıyı sorunların çözümünde. O noktadan bir hayli uzaklaştık. Sağduyu çağrısı yapayı önemli biliyorum."

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ