Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Maltepe'de dişçiyi soyan gaspçıyı sesi ele verdi

        İstanbul Maltepe'de 1.5 ay önce diş hekimi muayenesini basarak 2 diş hekimi, muayenehane çalışanı ve hastaları gasp ederek kaçan şüphelilerden B.T. sesinden teşhis edildi. Maltepe'de gerçekleşen dehşet olayı 2 kasklı gaspçı tarafından 1 saat 25 dakika sürmüştü.

        Şişli'de önceki gün bir restoranta, Ş.K. adlı kişi işyeri çalışanı Bayram T. tarafından silahla vuruldu. Yaralanan Ş.K., hastaneye kaldırılırken, şüpheli Bayram T.'de olay yerinden kaçtı. Yapılan araştırma sonunda, restoranta sahte kimlikle çalıştığı öğrenilen Bayram T.'nin Gasp Büro Amirliği ekiplerince 8 Ekim günü Maltepe'de diş hekimi Zehra E.'nin muayenesinde gerçekleşen gasp olayı ile ilgili arandığı öğrenildi. Bayram T., polis ekipleri tarafından Fatih'de yakalandı.

        SESİNDEN TEŞHİS EDİLDİ

        Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli Bayram T.'nin üzerinde 2 ayrı sahte kimlik çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, olay günü kask giydiği için sesinden ve fiziği yapısından mağdurlar tarafından teşhis edildi. Olaydan sonra kaçan 2 şüphelinin görüntüleri polis ekipleri tarafından inceleniyor.

        DEHŞET BİR SAAT 25 DAKİKA SÜRMÜŞTÜ

        Film senaryolarını aratmayan gasp olayı diş hekimi Zehra E.'nin muayenehanesinde 8 Ekim günü meydana gelmişti. Kafalarında kask ve ellerinde silahla içeri giren soyguncular diş hekimi ve 2 çalışanı etkisiz hale getirdi. Gaspçılar içeride bulunanların ellerini plastik kelepçe ile ağızlarını da koli bandı ile bantladı. Muayenehanede bulunanlar büyük korku ve panik yaşarken, soygun sırasında randevusu olup da gelen hastalarda içeriye alınarak aynı şekilde kelepçelenip bantlandı. İki soyguncu 1 saat 25 dakika boyunca hasta ve çalışanların üzerindeki para, ziynet eşyası, cep telefonu ve kredi kartlarını alarak olay yerinden kaçtı. Bu olay sonrası polis, gaspçıların çalıntı motosiklet kullandığını tespit etti. Yapılan kamera görüntüleri çalışmalarında, şüphelilerden birinin Bayram T. Olduğu belirlendi. Bayram T.'nin olaydan sonra restorantlarda kurye olarak çalıştığı öğrenildi. Olayla ilgili diğer 2 şüpheli aranıyor.

        Mustafa ŞEKEROĞLU/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ