Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suriye'de iki günde 5 asker şehit oldu

        Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye topraklarında yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nın 93. gününde DEAŞ'ın attığı havan mermisiyle ağır yaralanan 25 yaşındaki Halil Topuz, tedaviye alındığı hastanede şehit oldu.Gün içerisindeki çatışmalarda ise 1 Türk askeri şehit oldu, 5 Türk askeri ise yaralandı.

        El Bab bölgesinde sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında bir asker daha şehit oldu. Harekatın 93'ncü gününde El Bab yakınlarındaki Azrak mezrasında akşam saatlerinde terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından atılan havan mermisinin ZPT aracının yanına düşmesi sonucu 7 asker yaralanmıştı. Askerler ambulansla Kilis'e getirilmişti.

        Sağlık durumu ağır olan 25 yaşındaki Halil Topuz isimli asker oradan da askeri helikopter ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. hastanede tedaviye alınan topuz yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu.

        Yusuf KILIÇ/ GAZİANTEP

        AKSAKALLI CENAZESİNİ GÖRMEYE GİTTİ

        İHA'nın haberine göre, Özel kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki El Bab operasyonunda şehit edilen ve komutası altındaki borda bereli astsubay Halil Topuz'un cenazesini son kez gördü.

        El Bab operasyonunda şehit edilen bordo bereli Halil Topuz'un(25) cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkama ve defin işlemleri için Asri Mezarlık'ta bulunan gasilhaneye getirildi. Özel kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı da, gasilhaneye gelerek, bir imamla birlikte şehidin bulunduğu yere giderek, son kez Halil Topuz'u gördü. Özel kuvvetler Komutanı Aksakallı, yaptığı duanın ardından alandan ayrıldı.

        Öte yandan yıkama ve defin işlemleri tamamlanan şehidin ise Denizli'den yola çıkan ailesi bekleniyor. Baba Yusuf Topuz'un da oğlunu son kez görmek istediğini söylemesi üzerine düzenlenecek tören için şehidin annesi ve babasının beklendiği öğrenildi.

        ORG. ÇOLAK YARALANAN ASKERLERİ ZİYAYARET ETTİ

        Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan askerleri, Gaziantep'te hastanede ziyaret etti.

        Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Çolak, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan askerleri, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ziyaret etti. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, komutanlara yaralı askerlerin durumuna ilişkin bilgi verdi. Orgeneral Çolak ve beraberindekiler servislerde ziyaret ettikleri yaralı askerlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

        1 ASKER ŞEHİT OLDU

        Suriye'de sürdürülen "Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 101 merkezi, karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi. Çatışmalarda 1 Türk askeri şehit oldu, 5'i yaralandı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 94 gündür yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 101 merkezi karadan ve havadan hedef alınarak vuruldu. DHA'nın haberine göre, Harekatta DEAŞ'tan temizlenen 1820 kilometrekarelik alanda mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği de sürdürüldü. Gün içerisindeki çatışmalarda ise 1 Türk askeri şehit oldu, 5 Türk askeri ise yaralandı. Özgür Suriye Ordusu'nun da 4 askeri yaşamını yitirdi, 25'i yaralandı. 27 el yapımı patlayıcının da imha edildiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

        "Özgür Suriye Ordusunun El Bab'ın DEAŞ'tan kurtarılmasına yönelik ileri harekatı devam etmektedir. Karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile ÖSO'nun DAEŞ'a yönelik taarruzları desteklenmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 4 muhalif şehit olmuş, 25 muhalif yaralanmış, 1 TSK personelimiz şehit olmuş, 5 personelimiz ise hafif şekilde yaralanmıştır. 2 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ve 1 Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) hafif hasar almıştır. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 218 meskun mahalde yaklaşık 1820 kilometrekarede sağlanan kontrol durumu devam etmektedir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 94 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları imha edilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından Barakah, Anifah ve Abu Hayj bölgelerinde bulunan 7 DEAŞ hedefine hava harekatı icra edilmiş, 2 karargah binası, 3 savunma mevzii, 1 silahlı araç ve 1 cephanelik imha edilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 27 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir. Harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve 1758 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiştir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ