Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Süleyman Soylu Adana'da: Bilerek söylüyorum, kanları yerde kalmayacak

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana Valiliği önünde düzenlenen bombalı saldırı sonrası incelemelerde bulundu. Soylu, "2 insanımızın kanının yerde kalmayacağını bilmenizi isterim. Bu cümleyi bilerek söylüyorum" dedi.

        Adana Valiliği otoparkında dün sabah saatlerinde kimliği belirlenmeyen bir kadın teröristin kontrolünde olan bomba yüklü araç infilak etmişti. Patlama sonucu 2 kişi hayatını kaybetmiş, 33 kişi ise yaralanmıştı.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının yapıldığı yerde incelemelerde bulundu.

        SOYLU: 2 İNSANIMIZIN KANI YERDE KALMAYACAK

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana ziyaretinde şunları söyledi:

        "3 günlük Adana'daki Enerji Zirvesi'nden, Adana'nın yarınlarına ve ülkemizin yarınlarına bakışından, ülkemizi ve bizi ayıramazlar. Geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.

        Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımıza kastetmeye çalışanlara da, bilerek bilmeyerek, isteyerek istemeyerek destek olanlara çağrımız var. Bu ülkenin huzurunu bozamazsınız. Kimsenin endişesi olmasın. Güvenlik güçlerimiz Türkiye'nin her tarafının huzurlu olabilmesi için gayret ortaya koymaktadırlar. Terör ve şiddet bizi hedeflerimizden ayıramayacaktır, böyle bir fırsatı da bulamayacaktır. Ülkemizin huzur arayan tüm bölgelerinde operasyonlarımız devam etmektedir.

        2 insanımızı burada kaybettik, şehit oldular. Bu 2 insanımızın kanının yerde kalmayacağını bilmenizi isterim. Bu cümleyi bilerek söylüyorum. 21. asırda, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin başına örülmek istenen çorabın farkındayız. Bir taraftan darbe kendi adına o gün yapılmış bir olay değildir. 15 Temmuz darbesinin kendine ait bölümleri vardır. Bunlardan biri PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün ortaya koyduğu terör hadisesidir. Bizim, her birimizin bunu mağlup edebilme gücü vardır. Bu mücadeleleri gerçekleştireceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ