Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Rum Cemaati'nden Fenerbahçe'ye rica

        Kuruluşuna ilişkin yasa geçen hafta TBMM’de kabul edilen ve İstanbul Silivri Selimpaşa’daki Arhiyeni Vakfı Okulu’nda hizmet verecek olan Fenerbahçe Üniversitesi’nin tanıtım toplantısı, dün gerçekleşti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından düzenlenen toplantıya; Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, As Başkan Şekip Mosturoğlu, Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük’ün yanı sıra Vedat Olcay, Tamer Yelkovan ve Fikret Çetinkaya katıldı.

        Fenerbahçe’nin Silivri’ye değer katacağına inandığını belirten Başkan Işıklar, “Fenerbahçe Üniversitesi, burada branşlaşacağı alanlarda bizim çalışmalarımızla inovasyon merkezi haline gelecektir’’ diye konuştu.

        Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Uslu ise Başkan Aziz Yıldırım’ın rahatsızlığından dolayı gelemediğini ifade ederek, “Türkiye’nin bulunduğu ortamda, 15 Temmuz’da da görülebildiği gibi Cumhuriyet’ine inanan ve önemli insanların yetiştirilmesine Fenerbahçe olarak katkıda bulunacağımıza inanıyoruz’’ dedi.

        ‘BİZİM İÇİN SEVİNÇ KAYNAĞI’

        Yeniköy Rum Ortodoks Panaia Kilisesi Vakıf Başkanı Laki Vingas ise Agos Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bu tarihi yapının kuruluş amacına uygun şekilde eğitim kurumu olarak kullanılacak olması, bizim için teselli ve sevinç kaynağı. Ancak Fenerbahçe Üniversitesi’nin yöneticilerinden bir ricamız var. Okulun tarihi mirasını yaşatacak bir tür hafıza mekânının Fenerbahçe Üniversitesi yerleşkesinde kurulması, çok anlamlı olacaktır. Böylece o binaların tarihini gelecek kuşaklara aktarmış oluruz. Lefter Küçükandonyadis’in mirasına sahip çıkan Fenerbahçe camiasının bu duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

        Fenerbahçe Üniversitesi’nin 2018’de en az bir fakülte ile eğitime açılması hedefleniyor. Üniversite; Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü’nden oluşacak.

        FenerbahçeÜniversitesi’nin 30 yıllığına kiraladığı tarihi Rum okulu, Padişah Abdülmecid’in başhekimi de olan Dr. Sarandi Arhiyeni tarafından 1857-63 yılları arasında yaptırıldı. 3 konaktan oluşan okullarda rahibe, öğretmen, hemşire ve sağlık memuru yetiştirilmekteydi. 1924’te kamulaştırılan okul binalarından biri, ilköğretim okulu olarak kullanılmakta, diğer binalar ise Silivri Belediyesi tarafından kiralanmakta ya da farklı amaçlar için hizmet vermekteydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ