Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adana'daki patlamada 11 şoförü TEOG sınavı kurtardı

        Adana’nın Seyhan İlçesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı’nda bulunan valilik binasının otoparkına önceki gün sabah kadın bir terörist tarafından bırakılan bomba yüklü otomobil, saat 08.05’te infilak etti. Hain saldırıda Gökhan Aygül ve Kadir Kırbaç şehit olurken, 33 kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle otomobil enkaza dönerken, olay yerinde 3 metre çapında dev bir çukur açıldı.

        ‘BİR MUCİZE OLDU VE ALLAH BİZİ KORUDU’

        Çukurun tam altında bulunan milli eğitim müdürlüğüne ait kapalı otopark ve şoför odası da harabeye döndü. Her gün saat 08.00’de odada toplanan milli eğitim müdürlüğünün 11 şoförünün, saldırı anında TEOG sınav kitapçıklarını okullara götürdükleri için şans eseri orada olmadıkları ortaya çıktı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen şoförler, “Milli eğitimdeki 11 şoför ve kalorifer dairesi çalışanlarının da gelmesiyle 07.30-08.30 arasında bu odada bazen 20-25 kişi oluyordu. Patlama sırasında odada olsaydık parçamız bulunmazdı. Bir mucize oldu ve bizi Allah korudu, TEOG olmasaydı bugün hiçbirimiz yaşamıyorduk” dedi.

        MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TRAFİĞE TAKILMIŞ

        Öte yandan milli eğitim müdürlüğünde yapılacak 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması için hazırlık yapan Milli Eğitim Müdürü Turhan Akpınar’ın da TEOG’un yapıldığı okulları gezdikten sonra makamına dönüşe geçtiği ancak trafiğe takıldığı öğrenildi. Patlamada yaralanan 33 kişiden 18’inin milli eğitim müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

        ÇALIŞANLAR BURADA OTURUYORDU

        Patlayan bombayla dev çukurun açıldığı yerin altında her sabah milli eğitim müdürlüğü personeli 11 şoför bulunuyordu. Bu sayı diğer çalışanların da gelmesiyle 20-25’e kadar çıkıyordu.

        BEYCAN ÜÇKARDEŞ/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ