Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 27.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 27 Kasım Pazar gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        HATAY'DA 54 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "ByLock" kullandıkları belirlenen aralarında çeşitli kurumlarda memur, doktor, işçi, öğretmen, esnaf ve iş adamının da bulunduğu 54 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullandıkları belirlenen aralarında çeşitli kurumlarda memur, işçi, öğretmen, doktor, esnaf ve iş adamının da bulunduğu 54 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        MARDİN'DE 4 POLİS TUTUKLANDI

        Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 7 polisten 4'ü tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 7 polis, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan polislerden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4'ü tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (IHA)

        KIRŞEHİR'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında üç kişi tutuklandı.

        Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çeşitli kurumlardan ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunanların da aralarında olduğu zanlılara yönelik operasyon düzenledi.

        Başka illerde görevden uzaklaştırılan ve Kırşehirdeki ailelerinin yanında oldukları belirlenen uzman çavuş M.A, öğretmen K.K, yedek subay A.D ve eşi Ö.D, işsiz R.K ve ev kadını H.U, gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.D, Ö.D. ve R.K. tutuklandı, M.A, K.K ve H.U, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KONYA'DA 6 KİŞİ YAKALANDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 doktor yakalandı.

        Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDYye yönelik yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 6 doktor gözaltına alındı.

        Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        AK PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLEN İLİÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        AK Parti'den ihraç edilen Erzincan'ın İliç ilçesi belediye Başkanı Muhlis Doğan, sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasına ilişkin olarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Erzincan'da operasyon düzenlendi. Son yerel seçimlerde MHP'den seçimi kazanan ve 21 Mart 2015'te AK Parti'ye geçen İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan, gözaltına alındı. AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan soruşturma sonrası 12 Kasım 2016'da partiden ihraç edilmesine karşın görevini sürdüren Doğan'ın gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ayrıca, son Kanun Hükmündeki Kararnameyle İliç Belediyesi'ndeki görevinden ihraç edilen bir kişi ile Şanlıurfa'da 'İliç imamı' olduğu öne sürülen bir öğretmen de yakalandı. Yakalananların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Soruşturma sürdürülüyor. (IHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ