Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Hacılar İlçe Başkanlığı kundaklandı

        Kayseri'de CHP Hacılar İlçe Başkanlığı binasında gece yangın çıktı. Maddi hasara neden olan yangının kundaklama sonucu çıktığı öne sürülürken 1 kişi gözaltına alındı.

        Hacılar ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan bir iş merkezinde bulunan CHP Hacılar İlçe Başkanlığı'nda dün gece saat 01.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken binada hasar oluştu. Yangının kundaklama sonucu çıktığı öne sürüldü. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis bir kişiyi gözaltına aldı. İlçede aynı gece çeşitli yerlere sprey boyalarla 'İhanet kabul edilemez', 'FETÖ G.' yazıldı.

        Binada incelemelerde bulunan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin "Biz başlangıçta teknik aksamadan olabileceğini düşündük. Fakat çıplak gözle görülebilecek kundaklama olduğu ortaya çıkıyor. Bu sadece parti binamıza yapılan bir saldırı değil, ilçenin çeşitli yerlerine de yazılar yazılmıştır. Böylelikle bir kundaklama olduğu kesinleşiyor" dedi. "Bugün bu bina yanmadı, demokrasiyi yaktılar" diyen Keskin kendilerine yönelik ikinci saldırı olduğunu, sistematik olarak saldırıların düzenlendiğini ve bu ülkenin huzurunun bozulmak istendiğini ifade etti.

        Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici'ye tepki gösteren Keskin, "İlçenin belediye başkanı bile buraya gelmiyor. Neden? Çünkü kendisinin yapmış olduğu açıklamalar zaten bunları körüklüyordu. Belediye başkanının önceki açıklamalarına bakın CHP'ye olmadık nezaketsiz cümleler, genel başkanımıza hakaretlerde bulundu. Siz yukarıda öyle konuşursanız aşağıdaki yobazlar da ellerine çakmağı alıp oraları, buraları yakmaya başlarlar" dedi.

        Necmettin ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ