Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mevlüt Çavuşoğlu Tunus'ta

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2020 Tunus'a Ekonomik Destek ve Yatırım Konferansı için geldiği Tunus'ta, mevkidaşı Cihinavi ile bir araya geldi.

        Tunus Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Türkiye'nin, kardeş Tunus halkının her zaman yanında olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, "Bundan sonra da yanında olacağımızın mesajını vermeye geldik." dedi.

        Çavuşoğlu, Türk firmalarının Tunus'taki varlığına değinerek, "Türk firmaları Tunus’un kalkınmasına önemli katkıda bulunuyor. Özellikle Tunus hükümetine ve devletine Türk firmalarına güvendikleri ve destekledikleri için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        "LİBYA'NIN İSTİKRARI İÇİN DESTEK VERİYORUZ"

        İki ülke arasındaki ilişkilerin kültürel ve siyasi boyutlarını değerlendirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Libya konusunu da ele aldık. Tunus ve Türkiye’nin Libya’da gündemi ve gizli bir ajandası yoktur. Biz Libya’nın istikrarı güveni ve birliği için adım atıyoruz ve destek veriyoruz. Tüm zorluklara rağmen Libya sınırını açık tuttuğu için Tunus yönetimine gerçekten teşekkür ediyoruz. Libya başta olmak üzere bölgesel konularda da birlikte hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Çavuşoğlu, mevkidaşını gelecek yıl ocak ayında Türkiye'de düzenlenecek büyükelçiler toplantısına davet ettiğini belirtti.

        Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi de Türkiye'nin üst düzey ziyaretiyle ülkelerine verdiği değeri gösterdiğine işaret ederek, 2011'den bu yana Tunus'a verilen destek nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti.

        Çavuşoğlu ile ele aldıkları konulara ilişkin de Cihinavi, "Tunus’a yatırım konularını konuştuk. Kendisine Tunus'un yapmış olduğu ıslah çalışmalarıyla Türk yatırımcıları karşılamaya hazır olduğunu söyledim. Önümüzdeki dönemde yapılacak karşılıklı resmi ziyaretler konusunda konuştuk. Yine Libya’daki durumu ele aldık. Libya’daki tarafların barışçıl olarak görüşmelere çağrılmasının önemini dile getirdik. Bu alanda görüşme ve görüş alışverişinde olma kararı aldık." değerlendirmesinde bulundu.

        Cihinavi yakında iki ülke başbakanları arasında önemli bir görüşmenin gerçekleşeceğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ