Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Anne katili yeniden yargılandı yine müebbet hapse çarptırıldı

        Kayseri'de 2013 yılında annesini 55 yerinden bıçaklayarak öldüren ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Soner Karabıyık (28), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'davaya katılma' talebiyle Yargıtay'a yaptığı başvuru sonucu yeniden yargılandı. Yerel mahkeme, anne katili Karabıyık'a yine ömürboyu hapis cezası verdi.

        3 yıl önce Melikgazi İlçesi Selçuklu Mahallesi'nde meydana gelen olayda annesi Neriman Karabıyık'tan (56) para isteyen Soner Karabıyık, olumsuz yanıt alınca 'Rambo' olarak tabir edilen bıçağı 55 kez saplayıp, annesini öldürdü. Oğul Karabıyık, Kayseri 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Canavarca hisle kasten adam öldürmek'' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya katılma isteği nedeniyle Yargıtay'a yaptığı itiraz sonucu yeniden yargılama yapıldı. 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya üç yıldır tutuklu bulunan Soner Karabıyık, Kastamonu'nun İnebolu ilçesi Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı da mahkemede hazır bulundu. Hükümlü anne katili, mahkemede önceki savunmasını tekrarladı. Yerel mahkeme Soner Karabıyık'a yine ömürboyu hapis cezası verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ