Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Berat Albayrak: Tarih yazan nesil olduk

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "15 Temmuz'la birlikte tarihin yapraklarından çıkıp gelerek meydanlarda o tarihi yazan bir nesil oldu." dedi.

        Atatürk Stadı bünyesindeki Hakem Seminer Salonu'nda düzenlenen Siyaset Akademisi İzmir eğitim programına katılan Bakan Albayrak, siyaset akademilerinin çok önemli olduğunu, İzmir'in bu dönemki siyaset akademisinin başvuru ve katılım olarak rekor kırdığını belirtti.

        Bakan Albayrak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatarak, "15 Temmuz sonrası AK Parti özelindeki siyaset akademisi ayrı bir anlam kazandı. AK Parti Türkiye için, Türkiye'yle, Türkiye'nin geleceğiyle siyaseti bütünleştirerek, bir dava, hizmet hareketi olarak yolunu devam ettirirken, 15 Temmuz'dan sonra artık başka bir iklim var Türkiye'de. AK Parti açısından başka bir siyaset var, siyaseti bir parti özelinde değil tüm Türkiye için, 780 bin kilometrekaredeki 80 milyon için, nasıl ve niçin yapılması gerektiği karşımıza çıktı." diye konuştu.

        İzmirlilerin 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir çağrısıyla saat kulesinin önünde toplandığını belirten Albayrak, 81 ildeki bu destansı duruşunun çok etkili olduğunu söyledi. Bakan Albayrak, ülke olarak çok zor bir coğrafyada yaşandığını, zor dönemlerden geçildiğini ama Türkiye siyasetinde AK Parti'nin ve AK Parti gönüllerinin tarihi rolünün çok önemli olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

        "Emin olun son birkaç aydır katıldığımız tüm uluslararası programlarda, üst düzey yöneticisi, bakanları, devlet başkanları düzeyinde Türkiye'ye, Türk milletine, sizlere düzülen methiyeleri duysanız inanın çok şaşırırsınız. Nasıl hayranlık beslediklerini anlatamam. 15 Temmuz'a kadar bu tip toplantılarda, kullandığımız literatürde hep geçmişe referansla anlattığımız Kurtuluş Savaşı, İstanbul'un fethi, Osmanlı dönemi, yakın dönem, destan düzeyindeki hikayeleri anlatırdık. Artık 15 Temmuz'la birlikte tarihin yapraklarından çıkıp gelerek meydanlarda o tarihi yazan bir nesil oldu."

        Albayrak, siyaset akademisine siyaset dersi vermek için davetli olduğunu, ancak enerji ve ekonomiden bahsedeceğini belirterek, "Zaten siyaset öğreten, siyasette tarih yazan bir lider var." dedi.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 15 Temmuz'da yaşanan süreçte Türkiye ile AK Parti'nin kaderinin aynı olduğunun görüldüğünü ifade ederek, "Ülke insanının geleceğe daha güvenli bakmasını sağlayan sayın Cumhurbaşkanı'mız 15 Temmuz'da aldığı kararla hepimizi sokağa davet ederek dünyaya liderliğini bir kez daha gösterdi. Onun sayesinde bugün buradayız. Hem Cumhuriyet hem vatan toprakları kurtuldu. Bu darbe girişimi değil, işgal girişimiydi. Şunu unuttular, bu milet vatanına sahip çıktı. Bu ülkenin 7 Ağustos'ta Yenikapı'da açılan yeni kapıdan girmesi gerekiyor, o yeni kapı da yeni anayasa. Milletimiz yeni anayasayı istiyor." diye konuştu.

        Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ