Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da yaşayan uyuşturucu bağımlısı genç kız öldü

        Antalya'da yaşayan 25 yaşındaki Tansu Seçil Aşık, 16 yaşında uyuşturucuya alıştı. Defalarca ölümden dönen genç kız, 3 yıl önce polisin "Bir bağımlı bir hayat" projesi sayesinde uyuşturucudan kurtuldu. Kendini uyuşturucuyla mücadeleye adadı. Yaşadıklarını yazdığı tiyatro oyunuyla bağımlı gençlere anlatıp "Beni örnek alın" diyordu. Ancak bir süre önce tekrar başladığı uyuşturucu genç kızın sonu oldu. Arkadaşıyla birlikte uyuşturucu kullanan Aşık, fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

        BOŞ EVDE UYUŞTURUCU ALDI

        Olay dün akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi, Yüksekalan Mahallesi 538 sokak üzerindeki boş bir binada meydana geldi. Evinden "Dolaşmaya çıkıyorum" diyerek ayrılan Tansu Seçil Aşık, erkek arkadaşı İ.B. ile buluştu. Birlikte kullanılmayan boş bir binaya giden ikili, burada uyuşturucu madde kullandı. Tansu Seçil Aşık kısa süre sonra fenalaşınca İ.B., 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Özel bir hastaneye götürülen genç kız, sabaha karşı yaşamını yitirdi. Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Aşık'ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından Kurşunlu Mezarlığında toprağa verildi.

        HİKAYESİNİ HABERTÜRK'E ANLATMIŞTI

        Yaşadıklarını 2014 yılında Habertürk'e anlatan ve "Uyuşturucuyu bıraktı, şimdi kurtarıcı oldu" başlığıyla haber olan Aşık, şunları söylemişti: "Uyuşturucuyla lise öğrencisiyken erkek arkadaşım aracılığıyla tanıştım. Alkollü olduğum bir gün ‘Bir defadan ne olacak, bir daha almam' diyerek kullandım. Sonra her gün kullanmaya başladım. Okuldan atıldım. Aldığım uyuşturucu her geçen gün artırmaya başlamıştı.

        47 kilodan 38 kiloya kadar düştüm. Kolumda damar kalmayınca boynumdan, bir süre sonra da kasıklarımdan kullanmaya başladım. Artık intihar etme aşamasına gelmiştim. Defalarca ölmek için ‘altın vuruş' denilen yüksek dozda uyuşturucu aldım ama başaramadım."

        KOLU KESİLMEKTEN KURTULMUŞTU

        Uyuşturucuyu bırakmadan önce günde 400 lira harcadığını anlatan Aşık, "Bir günde 60- 70 paket kullandığım oluyordu. Uyuşturucu almak için yalan söyleyerek para topluyordum. Marketten sucuk, kaşar, bal çalıp bunlarla uyuşturucu alıyordum. Hırsızlık yapmadığım zaman ise evdeki çay paketi ve kahve fincanı karşılığında uyuşturucu alıyordum. Annemin altınlarını bile çaldım. Bir gün kullandığım enjektörlerden dolayı kolum enfeksiyon kaptı ve şişti. Doktorlar kolun kesilmesi gerektiğini yoksa hayatımı kaybedeceğimi söyledi. Hastanede 1.5 ay tedavi gördüm ve kolum kurtuldu" demişti.

        UYUŞTURUCUDAN KURTULUP KURTARICI OLMUŞTU

        Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) "Bir bağımlı bir hayat" projesi kapsamında tedavi olan ve uyuşturucudan kurtulan Seçil Aşık, bağımlılıktan kurtulduktan sonra yaptıklarını ise şu şekilde anlatmıştı: "Tedaviden sonra hayatımda çok şey değişti. Her gün TUBİM'e giderek madde bağımlısı gençlerle konuşuyorum. Onlara yaşadıklarımı anlatıp örnek olmaya çalışıyorum. Onların da bu illetten kurtulabileceğini söylüyorum. Beni görüp tedaviye başlayan gençler de oldu."

        HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİREMEDİ

        TUBİM etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunu yazan ve kendi yazdığı ‘Hayattan kesitler' adlı oyunu sahneleyen Seçil Aşık, bir taraftan da yaşadıklarını yazarak hayatını kitap haline getirmeye çalışıyordu. Habertürk'te çıkan röportajında en büyük hayalinin bağımlılar için sosyal aktivitelerin yapılacağı, hayvanların ve çiçeklerin olduğu bir merkez açmak olduğunu söyleyen Aşık'ın hayali de kendisiyle birlikte toprağa gömüldü.

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ