Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yenikapı Emniyet Terminali Yönetimi iddialara yanıt verdi

        DÜN Yenikapı Emniyet Terminali’nde güvenlik zafiyeti olduğuna dair iddiaları gündeme taşımıştık. Emniyet Terminali yönetiminden ve esnafından konuyla ilgili açıklama geldi.

        Olayların otogarda yaşanmadığını ifade eden yönetim, söz konusu güvensizliğin Aksaray bölgesinde, otogar çevresinde yaşanabileceğini fakat yazıhanelerde veya otogar içinde böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi;

        “Önce yolcu ve kargo otogarı olarak hizmete giren Emniyet Otogarı, 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden kiralanan mekânda kapılarını açtı. Kısa zamanda bölgesel ticaretin buluşma noktası haline geldi. Bugün itibarıyla ülke ihracatının önemli bir yükü buradan karşılanıyor. Yani buradan milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriliyor. Biz ihracatın gerçekleştirildiği bu ürünleri korumak zorundayız. Bu nedenle buranın güvenlik önlemlerini alıyoruz ve böyle olaylara müsaade etmiyoruz. Otogar ve Aksaray çevresinde söz konusu olaylar yaşanabiliyor ama otogar içinde veya yazıhanelerde böyle olayların yaşanması mümkün değil. Ayrıca son dönemdeki aşırı talep nedeniyle bir yazıhanede 2-3 firma hizmet vermektedir. Terminalde bugün 30’u güvenlik ve temizlik elemanı, 250’si hamal, 400’ü kargo görevlisi ve 150’si de terminal içerisinde faaliyet gösteren firmalar olmak üzere 830 kişi çalışıyor. Terminalimiz Trafik Denetleme Ulaşım Koordinasyonu kararlarıyla desteklenmiş olup, Ulaştırma Bakanlığı’ndan İstanbul’daki T1 belgesine haiz olan az sayıdaki terminallerden birisi. İddialar Aksaray çevresinde, otogar etrafında mevcuttur bizim de bu konuda Emniyet’e şikâyette bulunduğumuz oluyor. Fakat bu sorunların otogarın içinde yazıhanelerde yaşanmasına müsaade etmiyoruz, esnafımızı mağdur etmemek için önlemlerimizi alıyoruz...”

        GAZETE HABERTÜRK /İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ