Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bolu'da öğrenci pansiyonunda yangın paniği

        Bolu'da İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi pansiyonunda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Öğrencilerin tahliye edildiği binanın çamaşırhanesindeki yangın, büyümeden söndürülürken yangın merdiveni kapısında asma kilit dikkati çekti.

        Yangın, saat 17.45 sıralarında Karaçayır Mahallesi Eflatun Sokak üzerindeki İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi'nde okulan erkek öğrencilerin kaldığı pansiyonda çıktı. 125 öğrencinin kaldığı 3 katlı pansiyonun bodrum katındaki çamaşırhane bölümünde çıkan yangın paniğe neden oldu.

        Dumanların üst katları sarması üzerine öğrencilerin büyük bölümü panik içinde dışarıya çıktı. Daha sonra gelen itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, polisler de binada kalan diğer öğrencilerin dışarıya çıkmasını sağladı.

        Yangın kısa sürede, büyümeden söndürüldü. İtfaiye ve polis ekipleri, binada kalan öğrenci olup olmadığını kontrol etti. Bu sırada binanın yangın merdiveninin zemine kadar demir kafes içinde olduğu ve kafes kapısında asma kilit dikkati çekti.

        Pansiyonda kalan öğrenciler, yangın merdiveninin katlarda bulunan kapılarının da kilitli olduğunu ileri sürdü. Binadaki dumanın tahliye edilmesi ardından öğrenciler tekrar pansiyona alınırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

        VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

        Valilik, kapının asma kilitle kilitli tutulmasıyla ilgili hem okul yönetimi, hem de pansiyon görevlileri hakkında soruşturma başlattı. Asma kilit ise dünkü yangının ardından bugün kaldırılarak kapı açıldı. Yangına ilk müdahale eden öğrencilerden 11'inci sınıf öğrencisi Muammer Uysal, çamaşırlarını almak için çamaşırhaneye indiklerinde yoğun dumanla karşılaştıklarını belirterek, "Bir arkadaşımla birlikte yangına müdahale ettik. Birazını söndürdük sonra da itfaiyeyi aradık. Çok yoğun duman vardı. Sonra itfaiye yangını söndürdü. Yangın merdiveni çıkış kapısı kilitli olduğu için orayı kullanmadık. O kapı her zaman kilitliydi. Bugün açılmış" dedi.

        BELEDİYE MAYIS AYINDA UYARMIŞ

        Öte yandan geçen Mayıs ayında Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nce söz konusu pansiyonda yapılan denetimde yangın kaçış merdiveninin uygunsuz olduğu, katlarda merdivene çıkış kapısı bulunmadığı, öğrencilerin yangın sırasında pencerelerden merdivene atlamalarının gerektiğine dikkat çekildiği ortaya çıktı.

        Denetimda ayrıca pansiyonla ilgili, etüt salonuna 2'nci çıkış açılması, spor salonunda 2'nci çıkışın uygun hale getirilmesi, mutfak ve kazan dairesi yangın dolaplarının değiştirilmesi, acil durum aydınlatmasının yapılması, acil durum yönlendirmesinin yapılması, mutfak davlumbaz üzeri otomatik söndürme sisteminin yapılması, otomatik yangın algılama sisteminin yapılması gerektiği belirtildi.

        İtfaiye raporunun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmesine rağmen tespit edilen eksikliklerin yerine getirilmediği, yangın merdiveninin de çok eski olduğu ve kullanılmasının can güvenliği açısından risk taşıdığı gerekçesiyle kapalı tutulduğu ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ