Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'daki cinayet zanlısının yargılanmasına devam ediliyor

        Bursa'da, otomobile yol verme yüzünden çıkan kavgada 29 yaşındaki Recep Altınışık'ı bıçakla öldürdüğü öne sürülen aynı yaştaki Emre Altay'ın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Emre Altay savunmasında, "Olay günü kullandığım otomobile yol verme yüzünden ben ve arkadaşlarım, Recep Altınışık ve yanında bulunanlarla kavga ettik. Onların ellerinde bıçak vardı. Ben de kendimi korumak için bıçağımı rastgele salladım. Sonra eve gittim. Sabah arandığımı öğrenince teslim oldum. Polis bana cinayet işlediğimi söyledi. Ben kimseyi öldürmedim" dedi.

        Merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi'nde geçen 9 Nisan akşamı arkadaşları ile bir parkta alkol aldıktan sonra otomobil kullanan Emre Altay, geri geri giderken, karşı yönden gelen otomobilde bulunan Recep Altınışık ve iki arkadaşı ile yol verme meselesi yüzünden tartıştı.

        Daha sonra kavgaya dönüşen olayda kalbinden ve karnından bıçaklanan Recep Altınışık yaşamını yitirdi. Katil zanlısı olarak polise teslim olan Emre Altay tutuklanarak cezaevine kondu. Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten Adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Emre Altay'ın yargılanmasına devam edildi.

        "BEN KİMSEYİ BIÇAKLAMADIM, ÖLDÜRMEDİM..."

        Yaptığı savunmada olay günü iki arkadaşı ile alkol aldıklarını söyleyen Altay, "İçmeye İslam'ın kullandığı otomobil ile gittik. Dönüşte aracı ben sürmek istedim. İslam sinirlenip indi. Yürümeye başladı. Ben de onu ikna etmek için geri geri giderken Recep Altınışık ve iki arkadaşının bulunduğu otomobil ile yol verme meselesi yüzünden tartıştık. Bizi ayırmalarına rağmen onlar arkamızdan gelip önünüze geçtiler. Tartışma bu kez kavgaya dönüştü.

        Elinde bıçak olan iki kişiyi görünce ben de araçta bulunan bıçağı alıp kendimizi savunmak için rastgele salladım. Sonra evime gittim. Sabah, arandığımı öğrenince Emniyet Müdürlüğüne gittim. Burada polisler bana Recep'i öldürdüğümü söylediler. Cinayet işlediğimi polislerden öğrendim. Ben kimseyi bıçaklamadım, öldürmedim. Suçsuzum" dedi.

        Tanıkların dinlenmesi ile devam eden duruşma ertelenirken mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ