Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Asitçi enişte Cihan Araçman davasında yeni gelişme

        Ataşehir'de, bir restoranda eşinin kız kardeşinin 3 yaşındaki oğlunun yüzüne kimyasal madde döktüğü gerekçesiyle yargılanan Cihan Araçman'ın "kasten yaralama" suçundan 9 yıl 36 ay hapis cezasına çarptırılmasının gerekçesi belli oldu.

        Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan 12 sayfalık gerekçeli kararda, olaya ilişkin hazırlanan iddianameye, sanık savunmalarına ve adli tıp raporlarına yer verildi.

        Gerekçeli kararda, olay tarihinde Cihan Araçman'ın eşi ve eşinin kız kardeşinin ailesiyle beraber restorana gittiği, sanığın kendi çocuğu ile mağdur Y.K'nın, restoranın oyun parkında oynadığı anlatıldı.

        Araçman'ın oyun parkına giderek içinde sülfürik asit olan kutuyu mağdur çocuğun yüzüne sıktığı belirtilen gerekçeli kararda, eylem nedeniyle Y.K'nın yaralanmasının yaşamını tehlikeye atacak nitelikte olmadığı ancak bir gözünün işlevini yitirdiği ve yüzde daimi değişikliğe neden olacak şekilde basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek durumda yaralanma olduğu belirtildi.

        Gerekçeli kararda, şunlar kaydedildi:

        "Somut olayda sanığın belirlenemeyen nedenle oyun salonunda arkadaşlarıyla oyun oynayan mağdurun yüzüne sülfürik asit sıkarak yaralanmasına neden olduktan sonra yerine gelip oturması, mağdurun yaralanma nedeniyle yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmaması, keza yaşamını tehlikeye sokan bir yaralanma olsa bile bunun tek başına öldürme kastı ile hareket ettiğinin ölçütü olmaması, sanığın somut olayda engel bir neden olmamasına rağmen eylemlerine devam etmemiş olması nedeniyle 'kasten yaralama' suçundan mahkumiyetine karar verilmiştir."

        Sanığın sıktığı sülfürik asitin mağdur çocuğun yakınında olan diğer 2 çocuğun da yaralanmasına neden olduğuna işaret edilen gerekçeli kararda, sanığın bu eyleminin de "olası kasıt altında yaralama" suçu olarak kabul edildiği ve bu madde kapsamında cezalandırılmasına hükmedildiği vurgulandı.

        Gerekçeli kararda, sanık Araçman'ın bu kapsamda, mağdur Y.K'ya karşı "kasten yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle 9 yıl 36 ay hapis cezasına çarptırıldığı ifade edilerek, olayda yaralanan diğer 2 çocuk yönünden ise "olası kasıt altında yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 bin 600 lira para cezasına çarptırılmasına karar verildiği belirtildi.

        DURUŞMA SAVCISINDAN İTİRAZ

        Öte yandan, duruşma savcısı Harun Veli Koçali, sanık Cihan Araçman hakkında "kasten yaralama" suçundan verilen cezanın usul ve esas bakımından yasaya aykırı olduğu iddiasıyla mahkeme heyetinin kararına itiraz etti.

        İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne sunulmak üzere Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen itiraz yazısında, "Sanığın olayda kullandığı sülfirik asidin mağdur çocuk tarafından yutulabileceğini, ya da solunabileceğini, bunun da mağdurun ölümüne neden olabileceğini öngörecek eğitimde ve yaşta olmasına rağmen olayı gerçekleştirdiği anlaşılmaktadır. Bu nedenlerle sanık hakkında mağdur Y.K'ya karşı eyleminden dolayı 'çocuğa ya da beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan mahkumiyet yerine 'kasten yaralama' suçundan cezalandırılmasına karar verilmesi usul ve esas bakımından yasaya aykırı olduğundan kararın bozulmasına karar verilmesi talep olunur." ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ